Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Καλοφάγωτοι

Σε ένα παράλληλο σύμπαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα μαζεύονταν στα κεντρικά σημεία των πόλεων και θα έκαιγαν τα εκκαθαριστικά τους με το 26% απ' το πρώτο ευρώ, με το 55% προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος (!), με τα 650 ευρώ τέλος επιτηδεύματος, με την εισφορά αλληλεγγύης έξτρα μπόνους. 

Στο ίδιο παράλληλο σύμπαν όμως δεν θα έπρεπε να είναι μέσα Ιουλίου γιατί έχουμε και διακοπές να πάμε ίσως, στο ίδιο παράλληλο σύμπαν...
από τη στιγμή και μόνο που θα γινόταν φωναχτή μια σκέψη για τέτοιου είδους διαμαρτυρία τα μίντια θα έτριβαν τα χέρια τους, θα έβρισκαν το προνομιακότερο πεδίο εκτόνωσης και ενοχοποίησης, ο κοινωνικός αυτοματισμός και κανιβαλισμός θα γνώριζε νέες πιένες, ένας από τους μεγάλους ενόχους της κρίσης θα δειχνόταν με το δάχτυλο, η κοινωνική κατηγορία που τα έφαγε λίγο περισσότερο από τις υπόλοιπες όταν τα τρώγαμε όλοι μαζί.

Ό,τι κι αν αποφανθεί ο ιστορικός του μέλλοντος ως προς το αν τα τρώγαμε ή δεν τα τρώγαμε όλοι μαζί προ κρίσης, το σίγουρο είναι πως θα αποφανθεί ότι μέσα στην κρίση φάγαμε ο ένας τον άλλον, η μια ένοχη επαγγελματική κατηγορία την άλλη και όλες μαζί ως αποτέλεσμα το συνολικό κοινωνικό μας σώμα.

Από Old Boy