Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Διόρισαν στην ΝΕΡΙΤ και πρώην βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ που πήγε μετά στη ΝΔ. Όχι, παίζουμε...

Πρώην βουλευτής ανανέωσε τη σύμβαση της στη ΔΤ!

Το καθεστώς ουδέν μονιμότερο του προσωρινού υπηρετείται με προσήλωση από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο διά χειρός της Αφροδίτης Γουγά ανανεώνει σε συνεχεις τις συμβάσεις των «εργαζομένων» στη Δ.Τ που προσφέρουν ως «δανεικοί» τις υπηρεσίες τους...
στη ΝΕΡΙΤ μέχρι αυτή να λειτουργήσει πλήρως.

Ανάμεσα στα εκατοντάδες ονόματα των καταλόγων συμβασιούχων του υπουργείου Οικονομικών που έλαβαν σε δυο δόσεις, τη νέα ανανέωση των 2μηνων συμβάσεων τους, υπάρχουν όλα τα γνωστά ονόματα δημοσιογράφων αλλά και σκηνοθετών, παραγωγών, κ.λ.π. που έχουν καταγραφεί επί λειτουργίας ΕΡΤ ως μέλη στο «καθεστώς» των εκάστοτε διοικήσεων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Και ανάμεσα τους ανανεώθηκε και η σύμβαση της πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (2009) και υποψήφιας με τη ΝΔ στις εκλογές του 2012, Άριας Αγάτσα.

Οι δυο καταστάσεις με τους εκατοντάδες των συμβασιούχων, περίπου 700 άτομα όλων των ειδικοτήτων, εγκρίθηκαν σε δυο δόσεις στις 25 Ιουνίου και στις 8 Ιουλίου κι αφορούν στην ανανέωση των 2μηνων συμβάσεων για δυο χρονικά διαστήματα. Το πρώτο έως και 29 Αυγούστου 2014 και το δεύτερο έως και 15 Σεπτεμβρίου.

Και στις δυο καταστάσεις, η πρώτη 10 σελίδων και η δεύτερη 13 σελίδων, συμπεριλαμβάνονται ονόματα συμβασιούχων από όλες τις ειδικότητες, οι οποίες απασχολούνται κατά κύριο λόγο στη ΝΕΡΙΤ. Ορισμένοι ωστόσο παρέχουν υπηρεσίες στο «μόρφωμα» της Δ.Τ στο υπουργείο οικονομικών. Αξίζει επίσης επισήμανσης πως στους δυο καταλόγους συμβασιούχων, δεν συμπεριλαμβάνονται τα «στελέχη» και ο διευθυντές της ΝΕΡΙΤ.
Εντύπωση προκαλεί ο μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων που ανανεώνουν τη σύμβαση τους για ένα ακόμη 2μηνο. Συνολικά φέρονται να παρέχουν υπηρεσίες σε Δ.Τ και ΝΕΡΙΤ 199 δημοσιογράφοι. Από αυτούς οι 137 ανανεώνουν τη σύμβαση τους ως τον Σεπτέμβριο ενώ οι 62 που περιλαμβάνονται στην πρώτη λίστα ανανέωσης, ως το τέλος Αυγούστου.

Ανάμεσα στα ονόματα βρίσκουμε πολλούς από τους «συνεργάτες» των διοικήσεων της ΕΡΤ τα χρόνια της ΕΡΤ, παρουσιαστές και πρώην συμβασιούχους. Ενδεικτικά και από τις δυο φουρνιές ανανέωσης συμβάσεων από το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρουμε τις ανανεώσεις συμβάσεων για τους Κική Αγγελοπούλου, Προκόπη Δούκα, Βασιλική Πετούρη, Διονυσία Σαράκινη, Μαρία Κοζάκου, Ευγενία Λούζου, Χρήστο Μέγα, Δημήτρη Τρίκα, Αναστασία Ζήγου, Ξάνθου Χυτά, Βασιλική Καϊμάκη, Μαρία Μιχελιδάκη, Ελένη Αρώνη, Βασίλη Αλεξόπουλου, Ελένη Αργύρη, Βαγγέλης Ιωάννου, Σταματία Καραμίντζου, Φώτη Καφαράκη, Δήμητρα Λιναρδάτου, Ανδριάννα Μαγγάνια, Διονύση Μποτώνη, Χρύσα Ρουμελιώτη, Γιάννη Τρουπή, Δημήτρη Χατζηγεωργίου, Λεωνίδα Αντωνόπουλου, Μαρία Γεωργίου, Παναγιώτη Τουμπή.

Με δεδομένο ότι ανακαλύφθηκε ένα “μεταβατικό στάδιο” για τη ΝΕΡΙΤ μέχρι την πλήρη λειτουργία της, οι συμβασιούχοι του υπουργείου Οικονομικών δυνητικά μπορεί να παρέχουν υπηρεσίες στη ΝΕΡΙΤ συνεχώς με ανανέωση των 2μηνων συμβάσεων τους. Αρκεί βέβαια να είναι παραμείνουν αρεστοί στη διοίκηση και τους υπογράφοντες τις ανανεώσεις των συμβάσεων.

Από typologies  μέσω mlagananews