Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ήθελαν να δείξουν ότι έχουν σφυγμό… έβαλαν όμως αυτογκόλ!

Την ευκαιρία να βρεθεί με «γαλάζιους» βουλευτές είχε σήμερα το πρωί ο Α. Σαμαράς στη Βουλή, ο οποίος συνομιλώντας μαζί τους στο εντευκτήριο του Κοινοβουλίου εκτίμησε σύμφωνα με πληροφορίες ότι «πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν αφού ο στόχος των 180 βουλευτών είναι εφικτός», φράση την οποία διέψευδαν αργότερα συνεργάτες του Πρωθυπουργού, βάζοντας… αυτογκόλ. 

Σε μία προσπάθεια να … χαμηλώσουν το κλίμα υπεραισιοδοξίας και υπερ-σιγουριάς που δημιουργήθηκε ως αρχική εντύπωση, έλεγαν πως ο Πρωθυπουργός ρωτήθηκε από βουλευτές αν πιστεύει ότι θα εκλεγεί...
Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κι ότι εκείνος απάντησε: «Ναι, έτσι πιστεύω!».

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε «πηγαδάκι» με κοινοβουλευτικούς συντάκτες επεσήμανε την ανάγκη η Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει σε «συνέδριο πανστρατιάς».

Ο Πρωθυπουργός μετά από καιρό βρέθηκε στη Βουλή με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για την 40η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Σε μία προσπάθεια να δείξει ότι η ΝΔ έχει… πολιτικό σφυγμό και ότι ο ίδιος βρίσκεται κοντά στην Κ.Ο του κόμματος, παρέμεινε για αρκετές ώρες στο γραφείο του, έχοντας προσωπικά τετ-α-τετ με βουλευτές του δεύτερου θερινού τμήματος. Κάποια στιγμή μάλιστα μετακινήθηκε στο Εντευκτήριο προκειμένου να έχει μία πιο χαλαρή κουβέντα με όλους μαζί.

Το γεγονός ότι στη ΝΔ υπάρχει… κινητικότητα και ότι όλα γίνονται με το βλέμμα στην επόμενη μέρα (κάτι το οποίο έχει επισημάνει πολλές φορές το «Ποντίκι») φάνηκε από τις επισημάνσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους.

«Το δίλημμα», τόνισε, «Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο τελειώνει. Η διαχωριστική γραμμή που χώρισε την παράταξη σβήνει καθώς η τρόικα φεύγει. Γι’ αυτό πιστεύω ότι πρέπει η παράταξη να πάει σε συνέδριο πανστρατιάς».

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του πως η «Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα του 40%» αλλά και η πρόβλεψη του ότι μπορεί να επανακάμψει και να είναι πρώτο κόμμα τον Οκτώβριο – Νοέμβριο. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μάλιστα άφησε να εννοηθεί πως κάτι τέτοιο θα ευνοούσε και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με την προσέλκυση ανεξάρτητων βουλευτών που προέρχονται από την Κεντροδεξιά: «Και εφόσον η ΝΔ θα είναι πρώτη κανείς δεν θα θέλει εκλογές και Πρόεδρος θα βγει δηλαδή, ποιος θα θέλει εκλογές με την ΝΔ πρώτη;»…

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Βουλής – εν όψει και της Συνταγματικής Αναθεώρησης - επανέφερε την πρόταση του το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας να αποσυνδεθεί από τη διάλυση της Βουλής και τις Εθνικές Εκλογές.

Λευτέρης Γαλανός από το Ποντίκι