Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Ο Αντώνης ο Γκουγκλ μαπ

Χαλαρή επίσκεψη στην Ελλάδα για ψώνια, πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ. Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο διορισμένος κομμουνιστής αξιωματούχος βρίσκεται αυτές τις μέρες στη χώρα μας για να ξεναγηθεί στα αρχαία μας μνημεία, να μάθει να λέει στα ελληνικά το «πόσο πάει το μαλλί» και να χαζέψει τα βυζιά της Όλγας Κεφαλογιάννη.

Βέβαια, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί κάτοικος της Ελλάδας που να μην έχει ενημερωθεί για την επίσκεψη αυτή, αφού τα κανάλια διακόπτουν τα προγράμματά τους κάθε...
μισή ώρα για να ανακοινώσουν ότι ο Κινέζος ρεύτηκε επειδή έβαλε στη ρετσίνα του Sprite.

Οι αξιωματούχοι της Κίνας ξεναγήθηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά στην Ακρόπολη, στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Κνωσό, στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου και σε μερικές ακόμη αρχαίες τοποθεσίες, γι’ αυτό και ο συμπαθέστατος Λι τού κόλλησε το παρατσούκλι «Αντώνης ο Γκουγκλ μαπ».

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός μας έχει στο παλμαρέ του κι άλλες επιτυχίες στο χώρο της ξενάγησης. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει εκείνο το «τυχαίο» περιστατικό όπου μια ξένη τουρίστρια που είχε χαθεί στην Αθήνα έπεσε πάνω του την ώρα που εκείνος βγήκε μέρα μεσημέρι έξω από το Μαξίμου, μαζί με καμιά δεκαριά κάμερες να καταγράφουν την έκπληξή της όταν ο Αντώνης τής εκμυστηρεύτηκε τι δουλειά κάνει.

Όπως μαθαίνουμε από τα κανάλια και τις εφημερίδες, ο Κινέζος πρωθυπουργός θέλει να επενδύσει 6,5 δισ. κομμουνιστικά ευρώ στην Ελλάδα, όμως οι κακές γλώσσες λένε ότι τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα θα πάνε στους Έλληνες εφοπλιστές για να ναυπηγήσουν νέα πλοία στην Κίνα.

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει κάτι τέτοιο, μιας και είναι σε όλους γνωστό ότι το εφοπλιστικό κεφάλαιο έκανε το σκατό του παξιμάδι για να βοηθήσει την Ελλάδα μέσα στην κρίση, ακόμη κι αν έσπασε το ρεκόρ αγοράς καραβιών τη χρονιά που μας πέρασε.

Άλλωστε και οι εφοπλιστές άνθρωποι είναι, κι έχουν κι αυτοί τις δικές τους ανάγκες οι οποίες, βέβαια, όλως τυχαίως συμπίπτουν ανελλιπώς με τα «συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας». Τουλάχιστον αυτό μας λένε όλα τα κανάλια (που τους ανήκουν), οπότε δεν μπορεί να είναι ψέμα.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλα τα αρχαία μνημεία της χώρας, παρότι τελικά δεν του επετράπη να επισκεφτεί την οικία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο Αντώνης Σαμαράς αποδείχθηκε εξαιρετικός οικοδεσπότης, ενώ απολογήθηκε πολλάκις για τον βροχερό καιρό της Παρασκευής, 20 Ιουνίου για τον οποίο «φταίει ένα συγκεκριμένο σύννεφο το οποίο είναι ήδη προφυλακισμένο στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού με την κατηγορία της τρομοκρατίας».

Σύμφωνα με τον στενό πρωθυπουργικό κύκλο, ο Λι Κετσιάνγκ ρώτησε αν μέσα στη λίστα με τα οικόπεδα προς πώληση βρίσκονται η Ακρόπολη με την Κνωσό, όμως ο Αντώνης Σαμαράς δεν του έδωσε αμέσως απάντηση μιας και δεν έχει περάσει ακόμη στη μνήμη του κινητού του τηλεφώνου τον αριθμό του Γκίκα Χαρδούβελη. «Παρόλα αυτά», τού είπε ο Αντώνης, «μπορώ να σας δώσω τον Γιάννη Στουρνάρα να τα βρείτε στην τιμή».

Στην προσπάθεια του να σκεφτεί τι αναμνηστικό δώρο θα δώσει στον Κινέζο πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε τη συμβουλή των στενών συνεργατών του. Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης πρότεινε να τον φιλέψουν ντόπιο κρητικό μπάφο της οικογένειας, ο Βύρων Πολύδωρας τη νέα του ποιητική συλλογή μεταφρασμένη στα κινέζικα, και ο Νίκος Δένδιας μια αίτηση ασύλου με το όνομά του. Τελικά ο πρωθυπουργός κατέληξε σε μια ολόσωμη φωτογραφία της Σοφίας Βούλτεψη.

Από polyfimoss