Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Αστυνομικός εφαρμόζει την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις καθαρίστριες

Οι 397 απολυμένες  καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται εδώ και πάνω από ένα μήνα στην Καραγιώργη Σερβίας διεκδικώντας την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης που ζητούσε την επαναπρόσληψη τους. Ο Άρειος Πάγος εξέτασε την αίτηση αναστολής της απόφασης του ΥΠΟΙΚ, που αρνούνταν να εφαρμόσει τον νόμο, και αποφάσισε να δικαιώσει το υπουργείο. Την απόφαση ανέλαβαν να εφαρμόσουν οι αστυνομικοί και οι αστυνομικές του Βασίλη Κικίλια, που είναι γιοι και...
οι κόρες των Ελλήνων. Η γροθιά του μπάτσου στο κεφάλι της γυναίκας που βλέπετε στο βίντεο, είναι η γροθιά του Αρείου Πάγου.

Όπως και ο Γκίκας Χαρδούβελης υπογράμμισε κατά την παραλαβή του υπουργείου Οικονομικών από τον Γιάννη Στουρνάρα πως θα συνεχίσει απαρέγκλιτα την πολιτική του προκατόχου του, έτσι και ο πρώην μπασκετμπολίστας και γιατρός (μορφωμένο το παιδί) που ανέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που κοιτάει την πάρτη του και δεν διαμαρτύρεται για τίποτα, με την πρώτη ευκαιρία έδωσε τα δείγματα γραφής του.

Πάντως, για την γροθιά του που έφαγε στο κεφάλι η αγωνίστρια Φωτεινή Νικηταρά έξω από το υπουργείο, διατάχθηκε ΕΔΕ. Ε δε νομίζω να αμφιβάλλει κανένας για την έκβαση που θα έχει η διοικητική εξέταση.

Ο Άρειος Πάγος από την άλλη, η τελευταία ελπίδα Δικαιοσύνης σε μια χώρα που αγνοεί την έννοια του Συνταγματικού Δικαστηρίου, αποφάσισε πως οι καθαρίστριες όντως ζημιώνουν το ελληνικό δημόσιο.

Οι δικηγόροι του δημοσίου εξήγησαν χωρίς να ντρέπονται, πως “η κατάργηση των θέσεων των καθαριστριών έγινε για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος, που υπαγορεύει τον περιορισμό των υπηρετούντων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα υπαλλήλων”.

Αυτοί οι αποκαλούμενοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης ανέλυσαν στον Άρειο Πάγο τον σκοπό αυτού του μέτρου, που δεν είναι άλλος από την “αποτελεσματική αντιμετώπιση της πιο σοβαρής οικονομικής κρίσης που έχει γνωρίσει η χώρα”.

Οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών έμελλε να γίνουν ένα διπλό σύμβολο.

Ή που η χώρα θα σωθεί με το κομμένο τους κεφάλι στην πόρτα του υπουργείου, ή που με το κεφάλι στραμμένο στον ήλιο και την γροθιά τους σφικτή.

Εγώ νομίζω πως καλύτερα είναι να σωθεί με τα κεφάλια τους ψηλά.

Εσύ τι λες;

Δεν χόρτασες ακόμα από κομμένα κεφάλια;

(Το βίντεο είναι του Δρομογράφου που βρίσκεται παντού και πάντα)