Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Καθυστέρηση για... παραγραφή

ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΕΜΕΙΝΕ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 
Είπε την αλήθεια, χωρίς να το θέλει, ο Χ. Αθανασίου
Δύο 24ωρα νωρίτερα από τις 4 Ιουνίου, οπότε το Κοινοβούλιο κατέβασε ρολά, με πρόσχημα τα θερινά τμήματα, παρέλαβε η Βουλή την επίμαχη δικογραφία για τα υποβρύχια.

«Παρέλαβα τη δικογραφία μαζί με άλλες στις 5 Μαΐου. Η Βουλή έκλεισε μετά για τις εκλογές. Η δικογραφία παρελήφθη από τη γραμματέα μου στις 30 Μαΐου και την απέστειλε στο Κοινοβούλιο στις 2 ή στις 3 Ιουνίου» ήταν το ακριβές χρονοδιάγραμμα που κατέθεσε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο πλέον αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης, ο υπουργός...
Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Η νέα αυτή αποκάλυψη δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση και αυτό διότι εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι η δικογραφία έμεινε εσκεμμένα σε κάποιο συρτάρι και πρωτοκολλήθηκε στις 4 Ιουνίου, με στόχο να παραγραφούν οι οποίες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σημειώνεται πως κοινοβουλευτικές πηγές πληροφορούσαν χθες ότι η δικογραφία πρωτοκολλήθηκε λίγη ώρα μετά τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος βάσει του οποίου το Κοινοβούλιο διέκοπτε τις εργασίες του εξαιτίας της έναρξης των θερινών τμημάτων.

Οι αρχικές εξηγήσεις Αθανασίου προκάλεσαν αίσθηση. Γι' αυτό λίγη ώρα αργότερα ο ίδιος ανασκεύασε, αφού όμως είχε λάβει sms στο κινητό του.

«Αν το πρωτόκολλο της Βουλής λέει στις 4 Ιουνίου τότε έτσι είναι», δήλωσε ο κ. Αθανασίου, προκαλώντας την αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε επιμόνως να μάθει την πηγή της πληροφόρησης και επειδή ο αποδέκτης του μηνύματος δεν απαντούσε, έδωσε η ίδια την εξήγηση: «Μάλλον πρόκειται για το γραφείο Τύπου της Ν.Δ., που έχει πανικοβληθεί από τις αποκαλύψεις».

Νωρίτερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε ζητήσει ευθέως την παραίτηση της κυβέρνησης, του υπουργού Δικαιοσύνης και την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής.

Διατύπωσε εκ νέου την άποψη ότι η κυβέρνηση μεθόδευσε το κλείσιμο του Κοινοβουλίου ώστε να μην επιτραπεί στον ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και υπενθύμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε από την πρώτη στιγμή πληροφορήσει την κοινή γνώμη ότι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ θα προχωρούσαν σε τέτοιο «ξέπλυμα».

Ο υπουργός απέρριψε τους ισχυρισμούς της. Αντέτεινε ότι αν γνώριζε εξ αρχής το περιεχόμενο της δικογραφίας θα την έστελνε νωρίτερα στο Κοινοβούλιο ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να δεχθεί ακόμη ένα πλήγμα αναξιοπιστίας και προχειρότητας όπως με την απορριφθείσα εξεταστική επιτροπή (Δεκέμβριος 2013).

Αργά το βράδυ η κατάσταση εκτραχύνθηκε, με τον Κώστα Τριαντάφυλλο να αποκαλεί τη Ζωή Κωνσταντοπούλου «αρχάγγελο της συκοφαντίας» και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ότι «μπουρδολογεί» και «κοπρολογεί».

Του ΑΝΤΩΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ από enet