Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Μία άτυχη στιγμή που κράτησε τρία ολόκληρα δελτία ειδήσεων

Δεν τηλεφώνησε μόνο στον Νίκο Χατζηνικολάου η Όλγα Τρέμη προκειμένου να τον συγχαρεί για την πρωτιά του STAR στην παρουσίαση των εκλογικών αποτελεσμάτων την Κυριακή, όπως έγραψε το enikos.gr.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα με τη σειρά του και το e-tetRadio, τηλεφώνησε και στη Μαρία Χούκλη. Δεν είναι μόνο το «Νίκο συγχαρητήρια» προς Χατζηνικολάου, αλλά και το...
«Μαρία συγχαρητήρια» προς Χούκλη. «Σε ευχαριστώ Όλγα μου» απάντησε η πάντοτε σοβαρή Μαρία Χούκλη και, αμέσως μετά, στην παρέα της, έπλεκε το εγκώμιο της αντικειμενικής τηλεπαρουσιάστριας του Mega που είχε το... ήθος να της τηλεφωνήσει.

«Μας ξεπέρασες ακόμα κι εμάς στο Mega με τα θαυμάσια δελτία ειδήσεων που σκαρώσατε στον ANT1 τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές» συνέχισε η Όλγα τον τηλεφωνικό της διάλογο με τη Μαρία, η οποία νόμιζε πως έβρεχε και δεν κατάλαβε πως τους «έφτυνε» η ΠΟΕΣΥ με την ανακοίνωσή της, όλους στο κανάλι συνολικότερα, ανακοίνωση με την οποία καυτηρίαζε ως «λυπηρή και κατακριτέα τη συμπεριφορά συναδέλφων εργαζομένων σε ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ να θέτουν έως και την ύστατη ώρα πριν από τη λαϊκή ετυμηγορία εκβιαστικά διλήμματα στους πολίτες».
Η κυρία Χούκλη ψέλλισε τη Δευτέρα το βράδυ, όταν την προκάλεσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, πως όλο αυτό αποτελούσε απλώς μία «κακή και άστοχη στιγμή»... Πώς, βέβαια, μία στιγμή διαρκεί τρία ολόκληρα δελτία ειδήσεων συν μία έκτακτη εκπομπή, είναι πραγματικά απορίας άξιον.
«Πόσα δάνεια έχετε εσείς στο κανάλι σας;» ήταν η τελευταία ερώτηση στο τηλεφώνημα, δεν θυμόμαστε ποια κυρία την έκανε στην άλλη, απάντηση ωστόσο δεν δόθηκε ποτέ γιατί έπεσε η γραμμή. Και δεν έχει και σημασία, άλλωστε. Επιχείρησε η Όλγα Τρέμη να ξανακαλέσει την Μαρία Χούκλη, αλλά δεν τα κατάφερε. Μετά ξεχάστηκαν, ήταν και οι δύο απασχολημένες, υπηρετούσαν με πάθος τη δημοσιογραφία. «Η τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ποιότητας της Δημοκρατίας και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να τη θέσει υπό αμφισβήτηση» λέει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αλλά δεν διευκρινίζει το πως δεν θα το επιτρέψει και, δη, σε κανέναν!
  
Και όπως έγραψε και ο Άρης Χατζηστεφάνου, «ο ΑΝΤ1 στο δελτίο του χρησιμοποίησε, χωρίς σχετική άδεια και χωρίς καμία αναφορά στην πηγή, πλάνα από το ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. και άλλες παραγωγές της Infowar Productions».

Το Mega, σημειώστε το και αυτό μια και έχει τη σημασία του, εμφανίζει ζημίες προ φόρων ύψους 7,158 εκατομμύρια ευρώ μόνο στο α’ τρίμηνο του 2014. Ενώ, ο τραπεζικός δανεισμός του ΑΝΤ1 υπολογίζεται στα 170 εκατομμύρια ευρώ. Είναι πολλά τα λεφτά...

Δημήτρης Κανελλόπουλος από e-tetradio