Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Η πλήρης απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης του Π. Μπαλτάκου στο Ν. Χατζηνικολάου

Aκολουθεί η πλήρης απομαγνητοφώνηση της σημερινής συνέντευξης που έδωσε ο τέως Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Real Fm 97,8.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Μπαλτάκο...
καλή σας ημέρα.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Καλημέρα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Βρεθήκατε σε μια δίνη από χθες, μετά τη δημοσιοποίηση από το Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη, ενός βίντεο. Θέλω να ξεκινήσω από το πολύ απλό: Μιλούσατε τακτικά με τον κ. Κασιδιάρη ή με άλλους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής; Και γιατί το κάνατε αυτό; Πώς αποφασίσατε σε μια περίοδο που η Χρυσή Αυγή διώκεται και πολλοί από τους Βουλευτές της, ανάμεσά τους και ο συγκεκριμένος διώκονται για συμμετοχή σ’ εγκληματική Οργάνωση, γιατί εσείς ήσαστε σ’ επικοινωνία μαζί τους;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Κατ’ αρχήν θα σας πω κάτι, θα σας παρακαλέσω για την ομαλή ροή της συζητήσεως, θ’ απαντήσω σ’ αυτό…

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Να μην έχετε αμφιβολία ότι τηρώ πάντα τους κανόνες της   διαφορετικής δεοντολογίας   και θα σας δώσω το χρόνο να εκθέσετε τις απόψεις σας.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Ναι, έχω εγώ μια παράκληση και μια πρόταση. Σ’ αυτό θα σας απαντήσω ευθύς αμέσως, το έχω πει, θα το πω και πιο κάτω, ότι αυτές οι συναντήσεις δε γίνονταν φυσικά μετά τη δολοφονία του Φύσσα εκτός από μια-δυο φορές και καθόλου μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν τα   Χριστούγεννα για όλα αυτά   τα οποία ξέρει όλος ο κόσμος. Αυτές οι συναντήσεις γίνονταν πριν, εννοείται αυτο΄.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτή η συγκεκριμένη πότε έγινε ας πούμε;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Αυτή έγινε κατά τον Οκτώβριο, δηλαδή μετά την προφυλάκιση του Μιχαλολιάκου, κάπου εκεί.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Επομένως μετά τη δολοφονία Φύσσα.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Μετά τη δολοφονία Φύσσα. Αυτή ακριβώς η συγκεκριμένη έγινε μετά τη δολοφονία Φύσσα αλλά πριν τα Χριστούγεννα που αποκαλύφθηκαν σημεία και τέρατα τα οποία ξέρει όλος ο κόσμος. Θα ήθελα όμως να σας παρακαλέσω να πω κάτι προεισαγωγικώς και στη συνέχειά πάνω σ ‘αυτό   που θα πω, κατά την κρίση σας ρωτήστε με ό,τι θέλετε.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κατ’ εξαίρεσιν κι επειδή είστε στο μάτι του κυκλώνα, το δέχομαι. Σας ακούω.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Αυτό που ήθελα να πω προεισαγωγικώς, είναι ότι σε σχέση με το θέμα αυτό, αποφάσισα να διαδραματίσω ένα συγκεκριμένο ρόλο για το καλό της παράταξης και της χώρας. Κάποιος έπρεπε να έχει επαφή μ’ αυτούς τους ανθρώπους. Δε μπορούσαμε ν’ αφήσουμε κ. Χατζηνικολάου 500.000 Έλληνες εγκλωβισμένους στη Χρυσή Αυγή και να μην κάνουμε τίποτα. Κανένας απ’ αυτούς τους ψηφοφόρους δεν είναι Ναζί. Κανένας.

Μίλαγα με τους Χρυσαυγίτες, τους έλεγα μερικά από αυτά που ήθελαν ν’ ακούσουν για να κρατάω την επαφή. Δε γινόταν αλλιώς.   Έφτασαν στο σημείο να μου ζητάνε μέχρι και αφιερώσεις για τα βιβλία που έχω γράψει για τη Σπάρτη. Μπορεί να έχουν μαγνητοφωνήσει όπως λένε κι άλλες συνομιλίες. Αυτό άλλωστε είναι το ποιόν τους, απεδείχθη. Δε σημαίνει τίποτα. Ό,τι έλεγα εξυπηρετούσε ένα σκοπό και έτσι έπρεπε να γίνει. Έπρεπε να γνωρίζουμε σκέψεις, στρατηγικές και κινήσεις.

Για να επιτευχθεί αυτό τώρα, αναγκαίο ήταν ένας άνθρωπος που βρίσκεται θεσμικά όλη την ημέρα στη Βουλή δίπλα στα γραφεία τους μάλιστα, τυχαίο είναι αυτό, να τους λέει μερικά απ’ αυτά που ήθελαν ν’ ακούσουν για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Να σας θυμίσω ότι ο Καραμανλής έλεγε ότι στην πολιτική   υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δε γίνονται και πράγματα που γίνονται και δε λέγονται.

Τώρα για τη σχέση μου με τον Πρωθυπουργό, που ακούστηκαν διάφορα χθες, η σχέση μου με τον Πρωθυπουργό συγκεκριμένα, ο οποίος για μένα είναι Αντώνης εδώ και   35 χρόνια, τέλη δεκαετίας του ’70, αυτή η σχέση έχει σφυρηλατηθεί αδιατάρακτα, γιατί και οι δύο δεν είμαστε τίποτε άλλο παρά δαυλοί αναμμένοι στο βωμό της πατρίδα μας. ούτε πολιτικοί ούτε κάτι άλλο. Δαυλοί αναμμένοι στο βωμό της πατρίδας μας.   Αυτό είμαστε.

Επίσης για κάτι που ακούστηκε επίσης χθες βράδυ: Η φιλία μου με το Χαράλαμπο Αθανασίου και το Νίκο Δένδια είναι διαρκής. Και ο σεβασμός μου στην κα Κουτζαμάνη είναι απεριόριστος. Πιστεύω κ. Χατζηνικολάου ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η   μόνη παράταξη που μπορεί να κρατήσει τον τόπο συνεκτικό και αρραγή. Είναι παράταξη ευθύνης. Προσπάθησα να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις και φρόντισα ιδιαίτερα τους δυο πυλώνες στους οποίους στηρίζεται για μένα η Ελλάδα: Την Ορθοδοξία και τους ενστόλους.

Αλλά κ. Χατζηνικολάου, η Νέα Δημοκρατία είναι μια κεντροδεξιά παράταξη η οποία κινδυνεύει εδώ και δυο χρόνια να χάσει τη δεξιά της πτέρυγα. Και αν αυτό συμβεί, θα βγει τελείως εκτός τής πρωτοκαθεδρίας του πολιτικού φάσματος. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Και κανένας δεν πρέπει να το θέλει, από την Αριστερά μέχρι τη Δεξιά κανένας δεν πρέπει να επιθυμεί και να εύχεται κάτι τέτοιο.

Αυτή είναι η εισαγωγή μου και επ’ αυτών οτιδήποτε θέλετε.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Από την εισαγωγή σας προέκυψαν ήδη αρκετά ερωτήματα. « Για το καλό της παράταξης και της χώρας συνομιλούσα μαζί τους»   είπατε. Επομένως το γνώριζε ο Πρωθυπουργός.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Τον Πρωθυπουργό δεν τον πιάνουμε στο στόμα μας, δεν υπάρχει Πρωθυπουργός.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τι εννοείτε; Τι θα   πει αυτό που λέτε;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δε σχολιάζουμε τον Πρωθυπουργό.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Εγώ δε ζητώ να τον σχολιάσετε. Παρ’ ό,τι απ’ ό,τι βλέπω στη συνομιλία με τον Κασιδιάρη τον σχολιάζετε και μάλιστα πολύ αρνητικά, υβριστικά.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Κύριε Χατζηνικολάου, δε μίλαγα με ακαδημαϊκό, μίλαγα με έναν άνθρωπο που είναι γνωστό το ποιόν του.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι, αλλά τώρα μιλάτε με δημοσιογράφο και δε γίνεται να μη σας ρωτήσω αν ο Πρωθυπουργός γνώριζε τις επαφές σας με τη Χρυσή Αυγή. Και αυτό δεν είναι σχόλιο. Αυτό είναι ενημέρωση, είναι πληροφορία.   Και οφείλετε να το πείτε αυτό.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Θα σας πω. Ξεκίνησα την εισαγωγή μου λέγοντας επί λέξει: Αποφάσισα να διαδραματίσω έναν συγκεκριμένο ρόλο για το καλό της παράταξης και της χώρας.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μόνος σας;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Ναι.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Εν αγνοία του Πρωθυπουργού; Ερήμην του Πρωθυπουργού;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Θα σας πω. Να θυμίσω ότι εγώ είχα ζωή και ήμουν γνωστός πριν την πολιτική, πριν δηλαδή τη θέση του Γενικού Γραμματέα, για διαφόρους λόγους και θα συνεχίσω να έχω ζωή και μετά. δεν περίμενα τη θέση   αυτή για να γίνω κάτι ούτε για ν’ αποκτήσω ταυτότητα λόγου και πρωτοβουλιών.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτό τι σημασία έχει που μου λέτε τώρα; Εσείς ήσαστε Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης. Ήσαστε δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά. Μπορεί να κάνετε πίσω από την πλάτη του επαφές   με Βουλευτές και στελέχη άλλων κομμάτων;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δεν ήταν πίσω από την πλάτη του. Δεν του έλεγα φυσικά τι έκανα γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να φορτώνεις τον Πρωθυπουργό με καθημερινότητες. Αυτό που έκανα ήταν καθημερινότητα. Ήξερε ο Πρωθυπουργός ότι η άποψή μου είναι και είναι άποψη όλης της παράταξης, όχι μόνο δική μου, ότι πρέπει ν’ απεγκλωβίσουμε όλους αυτούς τους χιλιάδες που έχουν εγκλωβιστεί εκεί. Το τι έκανα εγώ για να τους απεγκλωβίσω, το τι έκανα για τους ενστόλους, αυτά που με κατηγορεί η Αριστερά για τροπολογίες, τι έκανα για την Εκκλησία   που επίσης έχω κατηγορηθεί, αυτό το ήξερε ο Πρωθυπουργός.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ξαναρωτώ: Τις συγκεκριμένες επαφές με τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής τις γνώριζε ο Αντώνης Σαμαράς;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Σας απαντώ, όχι. Δεν υπήρχε λόγος να το ξέρει αυτό. Αυτό είναι μια λεπτομέρεια γι’ αυτόν.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Λεπτομέρεια ότι επισκέπτονται το γραφείο του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης κατηγορούμενοι για συμμετοχή σ’ εγκληματική Οργάνωση;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Αυτό, σας είπα, έγινε πριν. ΟΙ συναντήσεις αυτές   γίνονται πριν.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Όχι, η συγκεκριμένη συνάντηση παραδεχθήκατε ότι έγινε τον Οκτώβριο, μετά τη δολοφονία Φύσσα.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Αναγκαστικά, αφού το περιεχόμενο της είναι τέτοιο που θ’ αποδειχθεί ότι είναι μετά..

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι, επομένως μην επικαλείστε ότι γίνονταν πριν.   Έγινε μετά η συνάντηση αυτή και έγινε στο γραφείο σας.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Η πλειάδα των συναντήσεων έγιναν πριν. Στη συνέχεια σταμάτησαν, μηδενίστηκαν. Η συγκεκριμένη έγινε γιατί, όπως έχω και στη χθεσινή ανακοίνωσή μου, ο κ. Κασιδιάρης με βρήκε στο διάδρομο και μου είπε «έχω ένα προσωπικό παράπονο, θέλω να σας το εκφράσω και παρακαλώ πολύ να με δεχθείτε». Εγώ δεχόμουν και τη ΔΗΜΑΡ και ανθρώπους απ’ όλα τα κόμματα. Και η Κανέλλη είχε έρθει στο γραφείο μου. Τι πάει να πει αυτό, ότι έγινα κομμουνιστής;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μα είναι το ίδιο; Με συγχωρείτε, ήταν κατηγορούμενος ο Κασιδιάρης..

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Ναι, εκείνη την ημέρα ήταν.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Βεβαίως και ήταν. Όχι απλώς ήταν, αλλά από τη συνομιλία προκύπτει ότι είναι μετά την απόφαση του ανακριτή να τον αφήσει, να μην τον προφυλακίσει.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Μετά είναι, ναι, μετά.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Επομένως τι μου λέτε τώρα; Συναντηθήκατε με κατηγορούμενο για την υπόθεση της εγκληματικής Οργάνωσης στο γραφείο σας. Μου λέτε ότι το κάνατε χωρίς να   το γνωρίζει ο Πρωθυπουργός   και μου λέτε ότι το κάνατε για ν’ απεγκλωβίσετε ψηφοφόρους της   Χρυσής Αυγής. Με συγχωρείτε, για ν’ απεγκλωβίσει κανείς ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, απευθύνεται στους ψηφοφόρους, δεν απευθύνεται στο Βουλευτή ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην εγκληματική Οργάνωση.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Αυτό έκανα κ. Χατζηνικολάου, με πλειάδα ενεργειών. Η συγκεκριμένη ενέργεια και πράξη δεν ήταν οργανωμένη από μένα. Με είδε στην πόρτα ακριβώς την ώρα που έμπαινα και μου λέει «θέλω κάτι να σε απασχολήσω ιδιαιτέρως για ένα θέμα προσωπικό που με απασχολεί», κάτι τέτοιο, δε θυμάμαι ακριβώς τι μου είπε.. Κι επειδή και στο παρελθόν είχα μιλήσει μαζί του, όπως και με άλλους, στη συνέχεια το διέκοψα, δεν ήξερα τι θα μου πει, του είπα «εντάξει, έλα να δω τι θέλεις».

Το ότι είναι κατηγορούμενος, δικηγόρος είμαι εξάλλου, το ότι είναι κατηγορούμενος κάποιος, δεν είναι καταδικασμένος, δεν έχει βγει καν παραπεμπτικό βούλευμα, δε μπορεί να του πεις ότι «δε σου μιλάω». Όταν κατάλαβα στη συνέχεια τι γίνεται, όπως καταλάβαμε   όλοι   και τι ακριβώς έχουν κάνει αυτοί οι άνθρωποι, βεβαίως   αυτές οι συναντήσεις μηδενίστηκαν. Τη συγκεκριμένη στιγμή όμως, επειδή είχα και την απορία, και να πω την αλήθεια ήθελα να μάθω τι θέλει και πού το πάει και τι κάνει,   έπρεπε να το ξέρω αυτό, γι’ αυτό και δέχτηκα αυτή τη συνάντηση.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πάντως δεν είναι απλώς ότι δεχθήκατε τη συνάντηση, είναι ότι στη συνάντηση αυτή   είπατε στον Κασιδιάρη, αναγνωρίσατε ότι αδίκως διώκονται οι   Χρυσαυγίτες. Και μάλιστα όταν σα ρώτησε γιατί το κάνει αυτό ο Πρωθυπουργός, απαντήσατε: «Πρώτα απ’ όλα φοβάται για τον εαυτό του επειδή εσείς τον κόβετε από το να έχει προβάδισμα από το ΣΥΡΙΖΑ». Και όταν σας είπε, «επειδή του κόβουμε ψήφους θα μας βάλει φυλακή;» απαντήσατε «τον …..»…μια βρισιά, «απίστευτο πράγμα, απίστευτο».

Και θέλω να σας ρωτήσω, αν επιμένετε στην άποψη αυτή, στην άποψη δηλαδή ότι ο κ. Σαμαράς, επειδή του κόβει ψήφους η Χρυσή Αυγή επηρέασε αρνητικά τη Δικαιοσύνη σε βάρος των Βουλευτών και των στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Αυτό το απάντησα κι εχθές γραπτώς και είπα ότι και αυτό το οποίο είπα είχε μια λογική και στη συνέχεια απεδείχθη   και παρουσία πολλών μαρτύρων, είπα και σ’ αυτούς, όταν με βρήκαν στο διάδρομο δηλαδή και τους μίλαγα, ότι όλα   αυτά που λέτε δεν υπάρχουν, δεν υπάρχει καμία σκευωρία, δεν υπάρχει καμία συνωμοσία.   Άρα λοιπόν δεν τίθεται τέτοιο θέμα.   Εκείνο το οποίο είπα εκείνη την ημέρα..

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τα τηλεφωνήματα του Πρωθυπουργού που αναφέρετε στη συνομιλία αυτή, τηλεφωνήματα προς Αθανασίου και   Δένδια, οργισμένα τηλεφωνήματα από την Αμερική διότι αφέθησαν ελεύθεροι οι δυο Βουλευτές τότε,   είναι αληθή; Συνέβησαν; Έγιναν;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Τα διάβασα στον Τύπο και αυτά τα οποία είπα, δεν ξέρω αν είναι αληθή, τα διάβασα στις εφημερίδες που είχαν γραφτεί κατ’ επανάληψη.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δε ρωτήσατε τον Πρωθυπουργό; Δε σας είπε κάτι ο Πρωθυπουργός;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Όχι, δεν τον ρώτησα καθόλου. αυτά τα είχα διαβάσει, αυτά που τους είπαν, προσέξετε, είναι όλα γραμμένα. Όλες οι απόψεις που   τους είπα, τις έχουν εκφράσει δικηγόροι στην τηλεόραση και μάλιστα κι εσείς κάποτε, τότε εκείνη την εποχή, είχατε πει ότι πιθανώς να μην υπάρχουν στοιχεία. Κι εσάς είχα διαβάσει. Δεν τους είπα κάτι το οποίο ήταν πρωτοφανές. Αυτά που τους έλεγα ήταν γραμμένα όλα στον Τύπο. Γι’ αυτό και δε   μ’ ενδιέφερε η μαγνητοφώνηση. Τι να φοβηθώ; Να μαγνητοφωνήσουν τι; Αυτά που διάβαζαν στις εφημερίδες κι εκείνοι;   Κι εκείνοι τ’ ανακοίνωναν..

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αστειεύεστε; Είναι το ίδιο να το λένε οι εφημερίδες και το ίδιο να το λέει ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, το δεξί χέρι του Πρωθυπουργού;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δεν είναι το ίδιο, αλλά σας είπα ποια ήταν η σκοπιμότητα. Είχε μόνο σκοπιμότητα και τίποτε άλλο. Έπρεπε να ξέρω, έπρεπε να γνωρίζω, να καταλάβω.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θα με συγχωρήσετε να σας πω κ. Μπαλτάκο, εγώ γνωρίζω από το παρελθόν σας ως νομικού, ότι είστε ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Θα με συγχωρήσετε να σας πω ότι εδώ κάνετε τον Κασιδιάρη, σ’ αυτή τη συνομιλία να φαίνεται γάτος μπροστά σας. Διότι από τη συνομιλία αυτή που διαβάζω, μόνο εκείνος παίρνει πληροφορίες. Εσείς δεν παίρνετε καμία   πληροφορία. Δηλαδή αναιρείτε αυτό που μου λέτε, ότι   συζητούσατε μαζί τους για να μαθαίνετε, διότι σε όλη τη συνομιλία αυτή, ο μόνος που «αγοράζει»,   να το πω έτσι, που παίρνει πληροφορίες, είναι ο Κασιδιάρης.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Μα δεν είναι η μόνη, σας είπα, υπάρχουν κι άλλες συνομιλίες που έχουν προηγηθεί..

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Υπάρχουν κι άλλες; Θα βγουν κι άλλες συνομιλίες;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Σας είπα, υπάρχουν κι άλλες συνομιλίες που έχουν προηγηθεί πριν από τη δολοφονία του Φύσσα και πιθανώς να υπάρχουν μια δυο και μετά. Τώρα αν τις βγάλουν και είναι μαγνητοφωνημένες..

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τι λέτε, έχετε πει και χειρότερα δηλαδή σε άλλες συνομιλίες;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Πού να θυμάμαι τώρα;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πού να θυμάστε;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Θυμάμαι μετά από 6 μήνες τι έχω πει; Σας είπα και πριν, ότι δε μιλούσα με ακαδημαϊκούς, μιλούσα με ανθρώπους ενός συγκεκριμένου –δε θέλω αν τους χαρακτηρίσω..

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δηλαδή ανάλογα με ποιον μιλάτε παίρνετε… Τι είναι αυτό;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Φυσικά.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δηλαδή πέφτετε στο επίπεδο αυτού με τον οποίο μιλάτε;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Μα το ίδιο θα μιλήσω στον Καθηγητή Πανεπιστημίου, το ίδιο θα μιλήσω σ’ έναν άνθρωπο αυτής της περιωπής; Πώς θα τον πλησιάσω; Πώς θα μάθω;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ωραία, να ρωτήσω κάτι: Τι μάθατε εσείς μετά τη δολοφονία Φύσσα από τους Χρυσαυγίτες; Αφού κάνατε αυτές τις συνομιλίες για να μάθετε απ’ αυτούς, τι μάθατε απ’ αυτούς που δε γνωρίζαμε;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Για τη δολοφονία Φύσσα δεν έμαθα τίποτα γιατί ούτε ρώτησα ούτε μου είπαν. Έμαθα άλλα πράγματα τα οποία έχουν πολιτική σημασία και τα οποία δε θέλω να πω από το τηλέφωνο. Πολιτικά έμαθα. Δεν έμαθα πράξεις και γεγονότα. Ούτε εγώ μίλαγα σ’ αυτούς γι’ αυτά ούτε εκείνοι φυσικά θα έλεγαν. Αλλά πολιτικές πρακτικές και πολιτικές στοχεύσεις, έμαθα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Μπαλτάκο σας διαβάζω από την απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας: «Σοκ και δέος… Χαμός έγινε». Λέτε και μια άλλη έκφραση: «Δε με πήρε εμένα, του’ χα πει ότι αυτά που κάνεις, του τα είχα πει», επομένως είχατε μιλήσει με τον Πρωθυπουργό που μου λέτε ότι δεν είχατε μιλήσει..

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Όχι για τις συναντήσεις..

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι, ότι αυτά που κάνει, για τη Χρυσή Αυγή, ναι.. «Δε θα μου έλεγε εμένα γι’ αυτό το πράγμα. Πήρε τους άλλους δύο και τους….. τον Αθανασίου και το Δένδια. Με κοροϊδέψατε, με δουλέψατε, τι είναι αυτά; Ξεφτιλίστηκα. Γιατί είχε κάνει την προηγούμενη μέρα δήλωση στο Αμερικανικό Σιωνιστικό Συνέδριο ότι τελείωσε, τους έδεσα, γεια σας. Και την άλλη μέρα βγαίνετε εσείς».   Εδώ δε λέτε ότι τα διαβάσατε στις εφημερίδες, εδώ λέτε ότι γνωρίζατε τα τηλεφωνήματα.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Όχι κ. Χατζηνικολάου. Αυτό κατ’ αρχήν το είπε ο Ρουπακιώτης, για το Σιωνιστικό Συνέδριο είναι γνωστή, πασίγνωστη η δήλωση του Ρουπακιώτη και είπα ακριβώς αυτά. Τα τηλεφωνήματα είναι γραμμένα στον Τύπο. Δεν είμαι τώρα πρόχειρος, αλλά αν το ψάξουμε θα το βρούμε, είναι γραμμένο ότι πήρε τηλέφωνο. Δεν τους είπα τίποτα το οποίο δεν είχε γραφτεί στις εφημερίδες.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Επίσης πρέπει να ξέρετε ότι από τη στιγμή που εσείς λέτε ότι «είπα στον Πρωθυπουργό τι είναι αυτά   που κάνεις;» αυτό φέρνει από πίσω του 10.000 σκέψεις. Τι εννοούσατε δηλαδή ότι του είπατε «τι είναι αυτά που κάνεις;»

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Θα σας πω, δεν είπα «του είπα τι είναι αυτά που κάνεις;»

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τι έκανε ο Πρωθυπουργός στην υπόθεση; Με ποιον τρόπο παρενέβη;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δεν είπα «τι είναι αυτά που κάνεις;».

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Έτσι λέτε εδώ. «Του είχα πει, ότι αυτά που κάνεις… του τα είχα πει». Τι εννοούσατε;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Για την πολιτική κ. Χατζηνικολάου. Αφήστε και θα σας εξηγήσω, είναι πάρα πολύ   απλό. Είναι κάτι το οποίο και εγώ το έχω πει δημόσια και άλλοι το έχουν πει δημόσια, ότι οι διώξεις εναντίον ενός πολιτικού κόμματος, πάσης φύσεως διώξεις, όχι μόνο οι ποινικές διώξεις μετά τη δολοφονία του Φύσσα, οποιαδήποτε κίνηση κάνεις εναντίον ενός πολιτικού κόμματος, σε μια χώρα η οποία ελευθερώθηκε από τους κλέφτες και τους αρματολούς κι έχει μάθει να λατρεύει αυτούς τους ανθρώπους γιατί έτσι διδάσκουν τα σχολεία και δικαίως, δεν πρέπει να μετατρέπεις έναν πολιτικό σχηματισμό σε διωκόμενο.

Αυτή είναι η μια άποψη η οποία δεν είναι μόνο δική μου. Και βεβαίως είναι και δική μου και το είχα πει   στον Πρωθυπουργό αυτό βεβαίως, μην τους διώκουμε. Είναι προτιμότερο ν’ αδιαφορούμε, είναι προτιμότερο να περνάνε στην αφάνεια παρά να τους βγάζουμε στο προσκήνιο, απαγορεύοντας ακόμα να κάνουν συσσίτιο στην πλατεία Συντάγματος. Διότι αν το κάνουν εκεί το συσσίτιο θα το μάθουν 1.000 άνθρωποι.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Με συγχωρείτε, έγιναν κι άλλες διώξεις στη Χρυσή Αυγή που δε γνωρίζω;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Μια στιγμή να τελειώσω.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Όχι, λέτε διώξεις. Τι άλλες διώξεις; Δεν ξέρω κάποια   άλλη δίωξη.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Πολιτικές διώξεις κ. Χατζηνικολάου. Αφήστε να τελειώσω. Όταν πάμε να κάνουμε συσσίτιο στο Σύνταγμα και εμείς δεν το επιτρέπουμε, θα το μάθουν 1.000 άτομα. Όταν δεν το επιτρέπεις το παίζουν οι τηλεοράσεις, το μαθαίνουν 10 εκατομμύρια Έλληνες. αυτό για μένα είναι πολιτικό λάθος. Τους ανεβάζει. Αυτό λοιπόν που έλεγα είναι, μην τους κάνετε ήρωες, μην τους ανεβάζετε. Αδιαφορήστε γι’ αυτούς, περάστε τους στην αφάνεια. Μην τους προβάλλετε αρνητικά, διότι στην Ελλάδα δεν πιάνει αυτό.   Δεν είναι Δανία εδώ, εδώ δεν είναι Σουηδία και Καναδάς. Ο κόσμος έχει άλλη αντίληψη. Σας είπα, η χώρα ελευθερώθηκε από κλέφτες και αρματολούς.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πάντως εδώ, στην απάντησή σας προς τον Κασιδιάρη, το συνδέετε αυτό που λέτε με τα τηλεφωνήματα σε Αθανασίου και Δένδια. Ενώ εσείς τώρα μου κάνετε πολιτική ανάλυση.   Εκεί δεν κάνατε πολιτική ανάλυση με τον Κασιδιάρη, συζητούσατε για τις δικαστικές διώξεις και συζητούσατε γι τις   παρεμβάσεις της κυβέρνησης.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Κύριε Χατζηνικολάου, θα έκανα πολιτική ανάλυση με τον Κασιδιάρη; Μήπως αυτός γι’ αυτό ήρθε; Αυτός ήθελε συγκεκριμένα να μου πει να παρέμβω εγώ στην Εισαγγελία και να πω ότι δεν πρέπει να διώκονται κτλ.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μα εδώ φτάνετε σε κάποιο σημείο να μιλήσετε για στήσιμο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Μιλάτε για στήσιμο, λέτε «την πείσανε ότι είναι παγανιστές, ειδωλολάτρες, Ναζί, ότι είναι αντίθετοι με το Χριστιανισμό». «Ποιος την έπεισε;» σας λέει ο Κασιδιάρης. Και απαντάτε «ο Αθανασίου και ο Δένδιας».

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Αυτά όλα μπαίνουν στη διαδικασία που περιέγραψα πριν, ότι πρέπει να πω μερικά πράγματα..

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Σ’ αυτή τη διαδικασία μήπως έχετε πει και τίποτε χειρότερα στις επόμενες συνομιλίες που θα δούμε να βγαίνουν; Μπορεί να έχετε πει και για τον Πρωθυπουργό τίποτε;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δεν ξέρω, δε θυμάμαι..

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δε θυμάστε τι έχετε πει; Είναι δυνατό, να μου δίνει την απάντηση ένας τόσο έμπειρος νομικός και Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης μέχρι χθες, ότι δε θυμάται τι είπε;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Ό,τι και να έχω πει είναι στον ίδιο καμβά. Ό,τι και να έχω πει εξυπηρετούσε έναν σκοπό.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτή η απάντησή σας δημιουργεί μεγάλη ανησυχία και φόβους μεγάλους.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Γιατί;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θα σας πω γιατί: Γιατί δημιουργεί την αίσθηση ότι έχετε πει χειρότερα και ότι μπορεί να μας οδηγήσετε, δι’ αυτών που έχετε πει, σε μεγάλη πολιτική κρίση τη χώρα. Εσείς ξεκινήσατε εδώ λέγοντάς μου «για το καλό της παράταξης και της χώρας». Κάνει καλό στην παράταξη και στη χώρα όλο αυτό που έχει συμβεί μ’ εσάς;

Πείτε μου,   ειλικρινά σας ρωτώ. Κάνετε καλό στην κυβέρνησή σας, κάνετε καλό στη χώρα σας; Οδηγείτε εδώ σε εκτροχιασμό πολιτικό. Διότι πρόκειται   περί θεσμικής εκτροπής να δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης   σε κατηγορούμενο για συμμετοχή σ’ εγκληματική Οργάνωση ότι δυο Υπουργοί έπεισαν την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Είναι θεσμική εκτροπή, δεν το καταλαβαίνετε αυτό;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Το καταλαβαίνω γι’ αυτό και απάντησα επ’ αυτού και πιστεύω ότι οι εξηγήσεις που έδωσα..

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι, αλλά σας ρωτώ αν έχετε πει και άλλα χειρότερα και μου λέτε «δε θυμάμαι».

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Μα πώς να θυμάμαι μετά από 6 μήνες;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Και μου λέτε μια δικαιολογία η οποία ακούγεται παιδική από μένα, η δικαιολογία δηλαδή ότι «τα έλεγα αυτά για να έχω επαφή μαζί τους». Είναι δυνατόν; Δε σκεφτήκατε ποτέ ότι μπορεί να σας γράφουν για παράδειγμα;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Ναι, το σκέφτηκα αυτό, μπορεί να γράφουν. Γιατί αυτό είναι το ποιόν των ανθρώπων.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Λοιπόν; Και συνεχίζατε να λέτε τέτοια;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δε συνέχιζα, αυτά τα οποία σας είπα…

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Έχετε συναντηθεί και με άλλους εκτός Κασιδιάρη; Και με ποιους;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δε θυμάμαι..

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ούτε αυτό το θυμάστε;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Έχω συναντηθεί δεκάδες φορές στους διαδρόμους..

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Μπαλτάκο σας παρακαλώ για λίγη ειλικρίνεια στη συζήτησή μας.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Εξαρτάται τι ρωτάτε. Ρωτάτε αν έχω συναντηθεί στο διάδρομο όρθιος; Έχω συναντηθεί. Ρωτάτε αν έχω συναντηθεί στα γραφεία μέσα;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Και στα γραφεία, και όρθιος.. Ξέρετε, οι κάμερες αυτές   που βάζουν, γιατί απ’ ό,τι κατάλαβα αυτή ήταν κάμερα στο πέτο του, λοιπόν, οι κάμερες αυτές γράφουν είτε είσαι όρθιος είτε είσαι καθιστός.. Γι’ αυτό ρωτώ, με ποιους έχετε συναντηθεί και συνομιλήσει;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Τα γραφεία μας είναι απέναντι. Έχω συναντηθεί πολλές φορές και με πολλούς απ’ αυτούς και στο διάδρομο και μερικές φορές ήρθαν μέσα για να μου πουν ότι «αυτή την τροπολογία θα την ψηφίσουμε» ή «εκείνη δεν περνάει», πριν τη δολοφονία του Φύσσα αυτά.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Α, έχει δίκιο ο Κουβέλης που έλεγε χθες το βράδυ στην παρουσίαση στου βιβλίου   Καστανίδη ότι απειλούσατε κατά καιρούς τη ΔΗΜΑΡ ότι «αν δεν ψηφίσει θα το ψηφίσω με τη Χρυσή Αυγή».

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Όχι..

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Έτσι είπε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Μπορεί να ψεύδεται; Εγώ τον θεωρώ πολύ σοβαρό άνθρωπο..

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Θα σας πω ποια είναι η αλήθεια, δεν ήταν παρών ο κ. Κουβέλης εξάλλου. Θα σας πω ποια είναι η πραγματικότητα. Γιατί, να θυμίσω και τη φράση του Λένιν ότι ένα ψέμα που επαναλαμβάνεται γίνεται αλήθεια.   Η πραγματικότητα ποια είναι: Ότι όταν έγινε όλη εκείνη η ιστορία με την ΕΡΤ και κινδύνευε να πέσει η κυβέρνηση, ήρθε πράγματι στο γραφείο μου ο κ. Τσούκαλης και συζητήσαμε για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, αυτό το οποίο επρόκειτο να γίνει και το οποίο τελικά έγινε.

Του είπα λοιπόν, «τι θέλετε να κάνετε;» γιατί μου λέει «μπορεί να γίνουν εκλογές». Του λέω «θέλετε να γίνουν εκλογές τώρα;   Γιατί αν γίνουν εκλογές τώρα, με βάση τις δημοσκοπήσεις που κυκλοφορούν,   (Ιούνιος 2013) και αν υποθέσουμε ότι αυτές είναι αληθείς, που κατά κανόνα είναι αληθείς, το αποτέλεσμα ποιο θα είναι;   Η Νέα Δημοκρατία με βάση αυτές τις δημοσκοπήσεις θα έχει ίδιες περίπου   έδρες, αλλά η Χρυσή Αυγή θα έχει διπλάσιες. Αυτό λένε οι δημοσκοπήσεις. Θέλετε να οδηγήσετε τη χώρα σε εκλογές για να διπλασιάσει η Χρυσή Αυγή τις έδρες της; Τι θέλετε δηλαδή; Να μας σπρώξετε σ’ αυτό;». Το έλεγα αρνητικά, το έλεγα σαν απευκταίο.

Το έλεγα στον Τσούκαλη σαν απευκταία εκδοχή, ότι «γιατί το κάνετε αυτό; Πού θέλετε να μας σπρώξετε; Να διπλασιάσει η Χρυσή Αυγή, να πάρει 40 έδρες; Για   ποιο λόγο;»

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Εγώ θυμούμαι ότι μια περίοδο εσείς μιλούσατε και για το ενδεχόμενο μελλοντικής κυβερνητικής συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δε μιλούσα ποτέ γι’ αυτό.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεν το διαψεύσατε ποτέ.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Γιατί να το διαψεύσω; Έχω υποχρέωση να διαψεύδω οποιοδήποτε ψέμα λέει ο καθένας; Σας είπα και πάλι, αυτή η κουβέντα έγινε   εκείνη την ημέρα και ήταν επιθετική προς τον Τσούκαλη λέγοντάς του ότι «γιατί το κάνετε αυτό , θέλετε να γίνουν εκλογές τώρα και να πάρει 40 έδρες η Χρυσή Αυγή, η Αριστερά θέλει αυτό; Η Αριστερά θέλει να ευνοήσει εμμέσως πλην σαφώς τη Χρυσή Αυγή;».

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα πείτε μου κάτι: Εσείς χθες παραιτηθήκατε ή σας διώξανε;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Παραιτήθηκα αμέσως. Όταν δηλαδή βγήκε το περιστατικό αυτό και μετά από μισή ώρα..

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Επομένως αυτά που διαβάζω στις εφημερίδες ότι αποπεμφθήκατε από τον Πρωθυπουργό δεν είναι αλήθεια. Παραιτηθήκατε   μόνος σας.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Κατ’ αρχήν να σας πω ότι δεν έχω διαβάσει εφημερίδες. Να σας πω το περιστατικό όπως έγινε.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Για αποπομπή μιλούν οι εφημερίδες.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Εντάξει, δε θα πω κάτι σ’ αυτό, εγώ θα σας πω το περιστατικό. Δεν έχω διαβάσει εφημερίδες..

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Με τον Πρωθυπουργό μιλήσατε εσείς μετά την αποκάλυψη Κασιδιάρη;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Όχι, δε μίλησα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Καθόλου;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Καθόλου. όταν τελείωσε το περιστατικό με τον Κασιδιάρη, πέρασε μισή ώρα, πόσο πέρασε, επειδή ήξερα ότι ο Πρωθυπουργός είναι με ξένους, δεν είχε τη δυνατότητα χθες να επικοινωνεί εύκολα, πήρα στο Μαξίμου το Σταμάτη και το Μπούρα, νομίζω αυτούς τους δύο και τους είπα «έρχομαι εκεί για παραίτηση». Αυτό ξέρω εγώ και αυτό έγινε.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Επομένως δεν αποπεμφθήκατε, παραιτηθήκατε.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Τι σημασία έχει αυτό;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Όλα έχουν σημασία. Στην πολιτική έχουν όλα σημασία.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δε νομίζω, αυτό είναι λεπτομέρεια.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Εντάξει, κατά τη δική σας εκτίμηση. Θα μου επιτρέψετε μετά από 30 χρόνια στη δημοσιογραφία να έχω τη δική μου εκτίμηση.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Καμία αντίρρηση.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πείτε μου σας παρακαλώ, στις συνεννοήσεις που λέτε ότι είχατε με τη Χρυσή Αυγή για το νομοθετικό έργο, τους καλούσατε εσείς στο γραφείο σας ή εκείνοι   αυτοβούλως προσέρχονταν για να στηρίξουν την κυβέρνηση;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Όχι να στηρίξουν την κυβέρνηση, σε καμιά περίπτωση. Υπήρχαν συγκεκριμένες τροπολογίες τις οποίες και εκείνοι θα ψήφιζαν, τις ήθελαν δηλαδή τις τροπολογίες αυτές. Είναι κάτι το οποίο είναι αυτονόητο, υπήρχαν τροπολογίες ειδικά υπέρ των ενστόλων τις οποίες τις ήθελαν κι αυτοί. Εμένα δε μ’ άρεσε αυτό το πράγμα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτοβούλως λοιπόν προσέρχονταν. Ή εσείς τους καλούσατε;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Τις πιο πολλές φορές   αυτοβούλως.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τις πιο πολλές φορές αυτοβούλως.. Σε ποιες περιπτώσεις τους καλέσατε εσείς;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Σε ποιες περιπτώσεις…

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πάλι δε θυμάστε..

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Μιλάμε για ένα χρόνο πίσω και οι τροπολογίες είναι εκατοντάδες..

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι, καταλαβαίνω, σήμερα έχετε πολύ ασθενή μνήμη. Εγώ σας ήξερα για αητό και ξαφνικά σήμερα σε ό,τι ρωτώ δε θυμάστε τίποτα. Πρόκειται   περί αμνησίας πλήρους.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Αυτά που πρέπει να θυμάμαι τα θυμάμαι.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεν το βλέπω.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Και αυτά που δεν πρέπει να θυμάμαι δεν τα θυμάμαι.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Α, που δεν πρέπει να θυμάστε..

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Ε, ναι, λογικό δεν είναι;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεν πρέπει να θυμάστε πότε τους καλέσατε εσείς. Την ίδια περίοδο, εσείς κάνατε   άλλες συναντήσεις με Χρυσαυγίτες εκτός Βουλής;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Εκτός Βουλής όχι.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι, σε σπίτια ή σε γραφεία άλλα κτλ.;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Όχι, ποτέ.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δε μου είπατε ποιους πλην Κασιδιάρη είδατε. Είδατε κι άλλους Βουλευτές; Συναντηθήκατε και με τον κ. Μιχαλολιάκο εκείνη την περίοδο;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Με το Μιχαλολιάκο βεβαίως, και στο διάδρομο είχα συναντηθεί και στο γραφείο ήρθε μια φορά γιατί είχε πάλι ένα παράπονο   γιατί του είχαν αφαιρέσει τους Αστυνομικούς, νομίζω ότι αυτός ήταν ο λόγος, είχε έρθει και παραπονείτο και μου έλεγε να επικοινωνήσω εγώ με τον Δένδια γιατί οι Αστυνομικοί είχαν αφαιρεθεί και δεν είχε προστασία και κινδύνευε η ζωή του.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα λέτε, μπορεί να υπάρχουν και συνομιλίες σας με κάποιον εκ των Υπουργών για τα θέματα αυτά; Δηλαδή μπορεί να υπάρχει συνομιλία σας με τον κ. Αθανασίου ή με τον κ. Δένδια για τα θέματα αυτά; Έχετε κάνει και   τέτοιες επικοινωνίες;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Τι εννοείτε;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αν υπάρχουν συνομιλίες όπου μεταφέρετε οδηγίες προς τους Υπουργούς, πολιτικές οδηγίες ή οδηγίες που συνδέονται με το δικαστικό περιεχόμενο της υπόθεσης για το πώς να τη χειριστούν. Υπάρχουν τέτοιες συνομιλίες;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Όχι τέτοιο πράγμα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Είστε βέβαιος ότι δε θα δούμε, δε θ’ ακούσουμε τέτοιες συνομιλίες.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Ο Δένδιας θα μαγνητοφωνούσε τι λέγαμε;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Όχι, δεν ξέρω ποιος θα τις μαγνητοφωνούσε.. Και ο Ερντογάν δεν πίστευε ότι ο γιος του μαγνητοφωνεί τη συνομιλία τους..

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Από τρίτους λέτε.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Από τρίτους.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Οι συνομιλίες με τους Υπουργούς κατ’ αρχήν γίνονται μέσω τριψηφίων τηλεφώνων. Εάν έχουμε φτάσει στο σημείο τα τριψήφια τηλέφωνα να είναι διάτρητα, αυτό είναι κάτι το οποίο δε μπορώ να το ξέρω, αλλά οπωσδήποτε μιλούσα. Δηλαδή όταν ήρθε ο Μιχαλολιάκος και μου παραπονέθηκε για τους Αστυνομικούς, πήγα αμέσως στο Δένδια γιατί αυτό ήτα υποχρέωσή μου να κάνω.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Όχι, εγώ λέω μετά, όταν άρχισε η συζήτηση για την εγκληματική Οργάνωση κτλ. Υπάρχουν τηλεφωνήματα με δικές σας οδηγίες προς τους Υπουργούς;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δε νομίζω..

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δε θυμάστε.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο   γίνει. Όχι δε θυμάμαι, δε νομίζω. Συνομιλίες μέσω τριψηφίων τηλεφώνων, στο οποίο εγώ να κάνω υπόδειξη, σε ποιον; Στον Αθανασίου; Ο Αθανασίου ξέρει τα θέματα της Δικαιοσύνης εκατό φορές καλύτερα από μένα. Τι να του πω εγώ του Αθανασίου;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεν υπάρχουν επομένως, μου το λέτε   κατηγορηματικά. Γιατί το «δε νομίζω» είναι «δε νομίζω», το «δεν υπάρχουν» είναι «δεν υπάρχουν».

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Αυτό που λέω είναι «δε νομίζω».

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μάλιστα. Τα ΝΕΑ σήμερα γράφουν, νομίζω είναι στη στήλη του συναδέλφου Γιώργου Παπαχρήστου, ότι σχεδόν κάθε πρωί πίνατε καφέ με το Χρήστο Παπά, το Βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο γραφείο σας στη Βουλή.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Ουδέποτε έχει γίνει αυτό. Πρώτα απ’ όλα δεν πίνω καφέ, πίνω τσάι.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Καλά, εντάξει, το ρόφημα μας μάρανε;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Το λέω σκωπτικά. Δεν έχει γίνει αυτό το πράγμα, δεν υπάρχει κανένας καφές. Ο Παπάς πράγματι είχε έρθει στο γραφείο, είχε έρθει κι αυτός αν θυμάμαι καλά για τον ίδιο λόγο, για το θέμα των Αστυνομικών, διαμαρτυρόμενος και αυτός γι’ αυτό, ότι είναι μια αδικία κατά της Χρυσής Αυγής, ότι δεν έχουν Αστυνομικούς. Νομίζω ότι αυτός ήταν ο λόγος που είχε έρθει.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πείτε μου ειλικρινά πιστεύατε εσείς ότι με τις επαφές αυτές προσφέρετε κάτι; Και ξαναρωτώ προσφέρατε κάτι τελικά με τις επαφές αυτές; Δηλαδή τι κατά τη γνώμη σας μένει από όλη αυτή την ιστορία θετικό για την κυβέρνηση και για τη χώρα;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Θα σας πω όσο μπορώ να πω, γιατί υπάρχουν και πράγματα που σας είπα, που γίνονται και δεν λέγονται και δεν πρόκειται να τα πω. Θα σας πω κάτι πάρα πολύ απλό. Γνωρίζετε κι εσείς από τη δημοσιογραφική σας εμπειρία και τη γνώση μάλλον, ότι υπάρχει μια πολιτικής φύσεως, όχι κάτι άλλο, διείσδυση του κόμματος αυτού σε χώρους οι οποίοι παραδοσιακά ανήκαν στη συντηρητική παράταξη.

Αυτή τη διείσδυση εγώ την κυνήγησα από πίσω, βήμα προς βήμα και έκανα τα πάντα για την αποτρέψω, επιστρέφοντας εντός εισαγωγικών, στη Ν.Δ. ψηφοφόρους εγκλωβισμένους εκεί. Γι’ αυτό έκανα και τη δήλωση πριν από 15 μέρες, η οποία φυσικά εξόργισε ….

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Η χθεσινή τώρα αποκάλυψη πιστεύετε ότι θα φέρει πίσω ψηφοφόρους, ή θα τροφοδοτήσει χειρότερα η Χρυσή Αυγή πολιτικά;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Θα σας πω και σε αυτό. Η προ 15 ημερών δήλωσή μου περί αντικομμουνισμού η οποία έπαιξε πάρα πολύ δυνατά για τη Χρυσή Αυγή είναι καταστροφική. Και είναι και ένας από τους λόγους που εξεμάνη εναντίον μου, γιατί καταλαβαίνουν πολύ καλά τι θέλω να κάνω και τι πάω να κάνω. Είναι μια δήλωση την οποία δεν μπορεί να την κάνει άλλος πολιτικός. Αυτοί οι οποίοι εκλέγονται διστάζουν και με το δίκιο τους. Εγώ δεν εκλέγομαι και δεν έχω και πολιτικές φιλοδοξίες. Δεν με νοιάζει γι’ αυτό και το είπα, ότι είμαι αντικομμουνιστής. Αυτό όμως σαρώνει τα σωθικά της Χρυσής Αυγής, γιατί εκεί ακριβώς στοχεύω. Αυτό έκανα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πείτε μου. Λέτε συνεχώς, επικαλείστε συνεχώς ότι υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείτε να πείτε. Είναι δυνατόν να υπάρχουν μυστικές συνεννοήσεις σας με τη Χρυσή Αυγή; Τι υπαινίσσεστε δηλαδή με το δεν μπορώ να πω, δεν μπορώ να πω.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Όχι δεν εννοούσα αυτό.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Επομένως κάτι μυστικό υπάρχει, κάτι που εάν αποκαλυφθεί θα ζημιώσει.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δεν εννοούσα μυστικές συνεννοήσεις.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αλλά τι εννοείτε;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Εννοούσα ότι μπορούσα έχοντας αυτή την επαφή και καταλαβαίνοντας κινήσεις, μπορούσα να προγραμματίζω αντίστοιχες κινήσεις δικές μου, προσωπικές, οι οποίες κινήσεις βέβαια ήταν αποδεκτές από την κυβέρνηση, γιατί ήταν και συναφείς με την πολιτική γραμμή που έχουμε σαν κόμμα και σαν παράταξη διαχρονικά.

Αλλά έχοντας εγώ την πληροφόρηση που ήθελα να έχω, έκανα τέτοιες κινήσεις, όπως αυτή η δήλωση περί αντικομμουνισμού που σας είπα. Αυτή η δήλωση δεν έγινε τυχαία. Δεν τρελάθηκα ξαφνικά και είπα ότι είμαι αντικομμουνιστής. Έρχονται εκλογές.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ξέρετε εσείς ήσασταν θεσμικός παράγοντας και πολύ υψηλός θεσμικός παράγοντας. Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης. Θέλω να πω, δεν ήσασταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Φαντάζομαι αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης να κάνει μυστικές συναντήσεις και συνομιλίες με στελέχη ενός κόμματος το οποίο κατηγορείται συλλήβδην ότι είναι εγκληματική οργάνωση και να τους λέει αυτά τα πράγματα;

Και βέβαια πρέπει να σας πω ότι δεν μπορώ να κατανοήσω πώς εσείς που υποτίθεται ήσασταν πιστός συνεργάτης και δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά κάνατε όλες αυτές τις κινήσεις χωρίς να τον ενημερώνετε, χωρίς καμία συνεννόηση ή επικοινωνία μαζί του. Μου φαίνεται αδιανόητο αυτό.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Η επικοινωνία σας είπα ότι ….

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δηλαδή εδώ ένα από τα δύο συμβαίνει. Ή τώρα προστατεύετε τον Πρωθυπουργό με τις απαντήσεις σας, ή τότε τον προδώσατε. Πίσω από την πλάτη του κάνατε όλη αυτή την ιστορία.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Τίποτα από τα δύο.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι τρίτο. Ποιο είναι το τρίτο που συμβαίνει;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Σας το είπα και πριν, ότι ο Πρωθυπουργός γνωρίζει και χαράσσει μια πολιτική γραμμή. Ο Πρωθυπουργός μετά δεν κάθεται να παρακολουθεί την κάθε λεπτομέρεια. Εκείνο το οποίο εγώ ήξερα είναι ότι πρέπει η Ν.Δ. να απεγκλωβίσει ψηφοφόρους. Ιδίως από τους ενστόλους και από την εκκλησία. Το τι έκανα εγώ μετά για να το πετύχω αυτό και τι μεθόδους χρησιμοποίησα, τι είπα, με ποιους μίλησα και πώς το προσπάθησα και έχω κατηγορηθεί πολύ από την αριστερά γι’ αυτό το πράγμα, γιατί η αριστερά σε αυτό το σημείο είναι κοντόφθαλμη και δεν βλέπει.

Δεν βλέπει δηλαδή εάν απεγκλωβιστούν ένστολοι και ιερωμένοι από το χώρο αυτό, αυτό ευνοεί και την αριστερά, ευνοεί και τη χώρα και τη δημοκρατία. Τι θα έπρεπε να κάνουμε; Να τους αφήσουμε εκεί;

Δεν έχω λόγο να λέω στον πρωθυπουργό κάθε μέρα την κάθε λεπτομέρεια.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Σας ανέθεσε ποτέ ο Αντώνης Σαμαράς να απεγκλωβίσετε ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δεν μου ανέθεσε τίποτα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τότε;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Θα πω μια λέξη μόνο. Θα σας απαντήσω.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μα, τι δουλειά έχει ο θεσμικός ρόλος, γιατί ακούω πράγματα τα οποία δεν δένουν. Ο θεσμικός ρόλος του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης έχει καμία δουλειά με τον απεγκλωβισμό ψηφοφόρων από άλλα κόμματα; Τι ήσασταν εσείς;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Και που το λέει ότι δεν έχει; Είναι πουθενά γραμμένο ότι δεν έχει;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τι εννοείτε «που το λέει ότι δεν έχει»;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Είναι πουθενά γραμμένο;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μα, δεν ήσασταν Γενικός Γραμματέας κομματικής οργάνωσης. Της κυβέρνησης ήσασταν.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Ο Κοσμίδης πριν από 14 χρόνια χειριζόταν την υπόθεση Οτσαλάν, γιατί ο Σημίτης έλειπε. Το έλεγε πουθενά ότι ο Κοσμίδης μπορεί να χειρίζεται αυτή την υπόθεση;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κακώς τη χειριζόταν. Ωραίο παράδειγμα φέρατε! Και ώρα υπόθεση φέρατε για παράδειγμα!

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δεν λέω για το αποτέλεσμα. Μιλάω για το χειρισμό.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δηλαδή τη διαλέξατε;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δεν λέω το αποτέλεσμα. Λέω το χειρισμό. Ποιος τον εμπόδισε; Λέει πουθενά ο νόμος ότι ….. ξέρετε τι λέει ο νόμος για τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης; Ότι είναι άμεσος βοηθός του Πρωθυπουργού. Δεν λέει κάτι άλλο. Πού το λέει ότι δεν ….

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ένα λεπτό κ. Μπαλτάκο. Προφανώς εσείς πιστεύετε ότι όσα κάνατε τα κάνατε καλώς; Επομένως να υποθέσω ότι θα τα ξανακάνατε;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Μια φράση ακόμα και θα απαντήσω και σε αυτό που λέτε. Δεν είναι η θέση που κάνει τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος κάνει τη θέση. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Εάν σε αυτή τη θέση βάλεις έναν καθηγητή Πανεπιστημίου, βεβαίως αυτός θα κοιτάει μόνο τα νομικά. Εγώ όμως δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, ούτε αυτή την εμπειρία είχα πριν, ούτε αυτή ήταν η ιστορία μου. Δεν επρόκειτο να πάω εκεί και να βλέπω μόνο δοκίμια και ΦΕΚ να περνάνε από μπροστά μου όλη την ημέρα και βάζοντας απλώς υπογραφές.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αλλά ζηλέψατε τη δόξα του Κοσμίδη με τον Οτσαλάν!

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Όχι.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ε, με συγχωρείτε, μου το αναφέρατε ως παράδειγμα. Χειρότερο δεν μπορούσατε να βρείτε παράδειγμα από αυτό.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Το παράδειγμα είναι κακό σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ε, βέβαια.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Αλλά τότε όμως δεν βγήκε κανείς να πει μα, γιατί ο Σημίτης άφησε τον Κοσμίδη.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Με συγχωρείτε. Πιστεύετε δηλαδή ότι καλά πράξατε ό,τι πράξατε και θα το ξανακάνατε. Αυτό αντιλαμβάνομαι.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Πιστεύω ότι η πρόθεσή μου ήταν αγαθή, αν το αποτέλεσμα ….

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Η δικαιοσύνη πρέπει να ελέγξει εάν η ουσία του διαλόγου σας με τον Κασιδιάρη έχει βάση. Δηλαδή εάν πράγματι υπήρξαν παρεμβάσεις υπουργών προς τη δικαιοσύνη. Πρέπει η δικαιοσύνη να το ελέγξει αυτό;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Τι να ελέγξει κ. Χατζηνικολάου;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτό, αυτό. Εάν αυτά που λέτε στον Κασιδιάρη είναι αληθή ή όχι. Αν ο Δένδιας και ο Αθανασίου έκαναν παρέμβαση ή όχι. Δεν πρέπει να το ελέγξει; Μόνο εάν η μαγνητοσκόπηση ήταν υποκλοπή ή όχι θα ελέγξει; Την ουσία;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Θα σας πω και είναι πού ευχερής η απάντηση. Πρώτα απ’ όλα το υλικό αυτό επειδή είναι προϊόν υποκλοπής, δεν μπορεί να μπει ποτέ σε καμία δικογραφία. Δεν χρησιμοποιείται. Είναι αδύνατον να μπει στη δικογραφία, γιατί είναι προϊόν εγκλήματος.

Το  προϊόν αυτό δικαστικά ισούται με μηδέν. Αμέσως μετά ….

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Είστε βέβαιος γι’ αυτό; Γιατί είναι κατηγορούμενος ο Κασιδιάρης και προσπαθεί να πείσει για την αθωότητά του.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Κατηγορούμενος έγινε για την πράξη, όχι για το περιεχόμενο. Ό,τι και να λες όταν τον άλλον τον υποκλέπτεις είσαι κατηγορούμενος. Το περιεχόμενο όμως, η κασέτα αυτή, δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο δικαστικής έρευνας, διότι είναι προϊόν εγκλήματος και υποκλοπής.

Επιπλέον, αμέσως μετά, μισή ώρα μετά, μία ώρα, έβγαλα ανακοίνωση προσωπική και εξήγησα τους λόγους για τους οποίους έλεγα αυτά τα οποία έλεγα στον Κασιδιάρη και στη συνέχεια τόνισα ότι τίποτε από αυτά δεν αληθεύει και αποδείχθηκε εκ των υστέρων ενώπιον πολλών μαρτύρων, τους εκάλεσα, στο διάδρομο τους είδα, ή στο γραφείο και τους είπα ότι παιδιά αυτά που λέτε για συνωμοσία είναι παραμύθια. Δεν υπάρχουν αυτά. Ούτε ο Δένδιας ασχολήθηκε, ούτε ο Αθανασίου, ούτε μπορούσαν να ασχοληθούν. Τι να ερευνήσει η δικαιοσύνη;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Είναι πρωτότυπη η θεωρία ότι δεν πρέπει να ερευνήσει η δικαιοσύνη όσα ακούστηκαν από το στόμα σας, γιατί η ουσία είναι ουσία. Άσχετα με το πώς αυτά αποκτήθηκαν και πώς βγήκαν στον αέρα. Η ουσία είναι η ουσία και φαντάζομαι ότι όλοι θέλουμε να μάθουμε εάν είναι αλήθεια αυτά που είπατε. Ή εάν ισχύει η δική σας εκδοχή, ότι τα είπατε απλώς για να απεγκλωβίσετε ψηφοφόρους και για να πιάσετε επαφή και όλα αυτά που άκουσα.

Πείτε μου και κάτι άλλο. Πώς κρίνετε την ενέργεια του γιου σας να μπει χθες στο γραφείο της Χρυσής Αυγής.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δεν μπήκε στο γραφείο. Στο διάδρομο έγινε περιστατικό. Δεν μπήκε στο γραφείο.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Έτσι διάβασα. Δεν ήμουνα εκεί ομολογώ. Δεν ξέρω.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Θα σας πω εγώ. Εγώ ήμουνα μέσα στο γραφείο και δεν έβλεπα, άκουσα τις φωνές και βγήκα έξω. Τα γραφεία των δυο, δηλαδή η Γενική Γραμματεία και η Χρυσή Αυγή είναι ακριβώς απέναντι. Μας χωρίζει ένας διάδρομος. Δεν μπήκε στα γραφεία. Απλώς είδε τους  βουλευτές της Χρυσής Αυγής να ανεβαίνουν από την ολομέλεια που ήταν, τελείωσε και ανέβαιναν και τους είπε, πήγε καταπάνω τους βέβαια και τους ρώτησε με έντονο ύφος πού είναι ο Κασιδιάρης. Αυτοί δεν απάντησαν. Τον ξέρουν εξάλλου τον έχουν δει πολλές φορές εκεί που έρχεται να δει εμένα.

Άρχισε ο ένας να σπρώχνει τον άλλον, να βρίζει ο ένας τον άλλον. Αυτό έγινε. Όχι μέσα στα γραφεία. Τίποτα δεν έγινε μέσα στα γραφεία. Στη συνέχεια αυτοί επειδή έχουν μια μανία μηνύσεων, πήγαν και  άρχισαν να λένε τα γνωστά, ότι με χτύπησε, με κλώτσησε, με έκανε.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ενώ δεν υπήρξε το περιστατικό;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Θα σας πω μια φράση ακόμα. Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν κάνει όργια,  όσον αφορά τη βία από ό,τι προκύπτει από τις δικογραφίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, διαμαρτύρονται γιατί τους έσπρωξε, ή τους κλώτσησε. Αν αυτό είναι σοβαρό! Και στο κάτω – κάτω ό,τι έκανε μην ξεχνάμε, μάλλον δεν γνωρίζετε, ο γιός μου είναι αξιωματικός ΟΥΚ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι, δεν είναι καθημερινοί. Δεν είναι ο καθημερινός τυχαίος άνθρωπος. Έχει ορισμένες αντιλήψεις και απόψεις και έχει κώδικα τιμής. Όλοι αυτοί έχουν κώδικα τιμής. Ο κώδικας τιμής δεν περιλαμβάνει μαγνητοφωνήσεις των συνομιλητών.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ο κώδικας τιμής πάντως δεν μπορεί να περιλαμβάνει και παράνομες ενέργειες. Ξύλο και προπηλακισμούς κλπ. Τώρα πείτε μου σας παρακαλώ. Αναζητείτε ο γιός σας, ο αξιωματικός των ΟΥΚ. Πρέπει να παρουσιαστεί στις αρχές κατά τη γνώμη σας;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Γιατί αναζητείτε; Είναι στην διαδικασία του αυτοφώρου. Αυτό λέτε.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι, αυτό λέω.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δεν αναζητείτε. Είναι μέσα στην διαδικασία του αυτοφώρου.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτό λέω.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Ο οιοσδήποτε στην διαδικασία του αυτοφώρου επιλέγει εάν θα πάει στην διαδικασία αυτή και θα εμπλακεί με το αυτόφωρο, ή θα πάει την άλλη μέρα που θα λήξει το αυτόφωρο.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θεσμική απάντηση κι αυτή. Λέτε δηλαδή να μην πάει.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δεν είπα να μην πάει. Είπα ότι ο κάθε άνθρωπος ο οποίος εμπλέκεται σε μια διαδικασία αυτοφώρου ….

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Η δική σας πατρική συμβουλή ποια είναι προς τον γιό σας;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Εάν τον βρω θα σας πω. Δεν έχω καμία επαφή μαζί του. Δεν ξέρω πού είναι και είναι αυτεξούσιος, είναι 26 χρονών, είναι αξιωματικός, είναι εκπαιδευμένος, ξέρει τι πρέπει να κάνει. Δεν μπορώ να τον βρω καν. Εάν τον έβρισκα θα του έλεγα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θέλω να σας ρωτήσω και το ερώτημα έρχεται από πολλούς συμπολίτες μας. Μου γράφουν, έτσι όπως εμφανίζει τον εαυτό του αυτή τη στιγμή ο κ. Μπαλτάκος, η αίσθησή μας είναι ότι έπεσε από τον ουρανό στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης. Δεν τον διόρισε ο Πρωθυπουργός και στη συνέχεια ήταν πλήρως ανεξάρτητος. Έκανε ό,τι ήθελε χωρίς να ενημερώνει κανέναν.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Τι θα πει αυτό;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτό.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Τι θα πει; Ότι δεν με διόρισε ο Πρωθυπουργός; Είπα εγώ τέτοιο πράγμα ποτέ; Είπα ότι δεν με διόρισε ο Πρωθυπουργός; Ασφαλώς και με διόρισε ο Πρωθυπουργός. Αλλά από εκεί και πέρα τις κινήσεις τις οποίες έκανα, δεν είχα κανένα λόγο σε κινήσεις που θα μπορούσαν θεωρητικά να τον εκθέσουν, να κάνω αυτό το οποίο τώρα εσείς μου ζητάτε να απαντήσω ότι έχω κάνει. Ασφαλώς δεν το έκανα. Γιατί να τον εκθέσω; Αυτός τώρα δεν τραβάει αρκετά; Δεν βασανίζεται από το πρωί μέχρι το βράδυ και δεν κοιμάται τη νύχτα γι’ αυτά τα οποία κάνει; Θα έπρεπε εγώ να τον φορτώνω με τον Κασιδιάρη; Δεν είχα αυτεξουσιότητα επάνω μου; Δεν είχα πρωτοβουλία; Δεν έχω προσωπικότητα να κάνω μόνος μου κινήσεις; Θα έπρεπε να του φορτώνω τον Κασιδιάρη; Θα έπρεπε να φορτώνω στον Σαμαρά τον Κασιδιάρη; Είναι σοβαρό αυτό; Αυτοί που το λένε δεν σκέφτονται καθόλου; Ο Σαμαράς έχει τη Μέρκελ και το Σόιμπλε θα έπρεπε εγώ να το φορτώνω με τον Ηλιόπουλο, τον Κασιδιάρη και τον Μιχαλολιάκο; Αυτό θα ήταν το σωστό να κάνει ο Γενικός Γραμματέας;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Μπαλτάκο σας ευχαριστώ.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Εγώ ευχαριστώ.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ευχαριστώ θερμά. Καλημέρα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Real FM
Από typologies