Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Πρωθυπουργική «διακαναλική» με ενστάσεις από την αντιπολίτευση

Η σκιά του τερματοφύλακα
Στις εννέα το βράδυ ξεκινά η «διακαναλική» συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αναμένεται να θέσει το δίλημμα της αυτοδιοικητικής κάλπης. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά δίνουν πλέον καθαρά πολιτικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου, αναλαμβάνοντας και το σχετικό ρίσκο ...
σε περίπτωση μιας κακής επίδοσης. «Φωνές» από την αντιπολίτευση που μιλά για κυβερνητικό «μονόλογο».

Η διακαναλική θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και ο Γ. Παπανδρέου θα απαντήσει σε ερωτήσεις επτά δημοσιογράφων, ενώ τον συντονισμό θα έχει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι ερωτήσεις θα γίνουν κατά σειρά από τους δημοσιογράφους: Όλγα Τρέμη (Mega), Μαρία Χούκλη (ANT1), Αιμίλιος Λιάτσος (STAR), Αντρέας Κωνσταντάτος (Alter), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Πέτρος Δούκας (ΝΕΤ).

Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να διαβεβαιώσει, για άλλη μια φορά, τον ελληνικό λαό ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα που θα θίγουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, εν όψει της αναθεώρησης του ελλείμματος και της έλευσης της τρόικας την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ θα δεσμευτεί για μέτρα υπέρ των κοινωνικά αδύνατων όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Τη βαρύτητα της ψήφου στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ανέλυσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε συνδυασμό με την πορεία της χώρας και της οικονομίας, σε άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής».

«Η βαρύτητα της ψήφου στις 7 Νοεμβρίου αποκτά πλέον και βαθύτερο πολιτικό περιεχόμενο: οι πολίτες θα δώσουν ξεκάθαρο στίγμα για το πού θέλουν να πάει η χώρα. Μπορεί να έχουμε διανύσει ήδη μεγάλη απόσταση από το χείλος του γκρεμού στο οποίο είχαμε βρεθεί, αλλά η προσπάθεια δεν έχει τελειώσει. Ο συναγερμός δεν έχει λήξει» τόνιζε. Ο κ. Παπανδρέου σημείωνε πως βρισκόμαστε «στο κομβικό σημείο όπου αποφασίζουμε είτε ότι συνεχίζουμε μπροστά, όχι μόνο για τη σωτηρία αλλά και για την αναμόρφωση της χώρας μας, για να χτυπήσουμε δηλαδή τα αίτια της κρίσης, είτε ότι πάμε πάλι πίσω, στη χρεοκοπία».

Από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ