Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Έβαζε τους ανθρώπους να δουλεύουν για ένα πιάτο φαγητό και να κοιμούνται ανάμεσα στα κοτόπουλα...

Μία νέα «Μανωλάδα» προέκυψε στην περιοχή της Χαλανδρίτσας Αχαΐας όπου ένας 50χρονος συνελήφθη για 5η φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, γιατί απασχολούσε κάτω από μεσαιωνικές συνθήκες στην πτηνοτροφική του μονάδα αλλοδαπούς, ανασφάλιστους και απλήρωτους.
  
Η αστυνομία τον συνέλαβε με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων αλλά και της εργασιακής εκμετάλλευσης.

Το αντίτιμο για την εργασία τους...
σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήταν στην κυριολεξία ένα πιάτο φαγητό.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα Μαρία Κανελλοπούλου δήλωσε σχετικά στο koutipandoras.gr:
«Το θεωρώ απαράδεκτο και απάνθρωπο. Πέρα απ όλα τα άλλα λέγεται και εισφοροδιαφυγη και φυσικά υπάρχει η εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο που είναι απολύτως καταδικαστέα.
Κάποια στιγμή πρέπει αν όχι χθες να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά γιατί έχει αντίκτυπο και στην Ελληνική οικονομία.

Αν αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν στο φως φανταστείτε πόσο πιο μειωμένη θα ήταν η παραβατικότητα, πόσο πιο πλούσια τα ταμεία και πόσο κανένας από όλους αυτούς, είτε λέγονται πτηνοτρόφοι είτε λέγονται φραουλοπαραγωγοί δεν θα μπορούσαν να εξαπατούν τους εργαζόμενους στα μεροκάματα. Είναι ένα ντόμινο.

Θεωρώ ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα καθεστώς ατιμωρησίας με κάποιο τρόπο.
Ελπίζω και η αστυνομία να κάνει κάπως αλλιώς την δουλειά της. Ξέρω ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν άκρες στους μηχανισμούς και πάντα βγαίνουν στον αφρό. Δεν δικαιολογείται πως για 5η φορά να έχει συλληφθεί αυτός ο άνθρωπος».

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν υπάρχουν και πολιτικές "πλάτες" ώστε αυτός ο άνθρωπος να συλλαμβάνεται για πολλοστή φορά με τις ίδιες κατηγορίες

Από το koutipandoras