Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Τηλεάνεργοι

Κάθε Δευτέρα βράδυ, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Star, εμφανίζεται και κάποιος άνεργος. Ο άνεργος εμφανίζεται γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα –μπορεί να έχει και άλλους άνεργους πιο πριν αλλά εγώ εκείνη την ώρα επιστρέφω σπίτι- και λέει τα παράπονά του σε ζάπλουτους.

Νομίζω πως είναι λάθος οι άνεργοι να πηγαίνουν στον Χατζηνικολάου.

Οι άνεργοι πρέπει να πηγαίνουν κατευθείαν στον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη, τον Λάτση, τον Κόκκαλη και...
τους άλλους εθνικούς ευεργέτες.

Θα ήταν μάλιστα πολύ όμορφο να γίνει ένα τηλεοπτικό σόου, όπου οι κλαψομ⓪ύνηδ€ς άνεργοι θα πηγαίνουν στο στούντιο και θα λένε τι ζόρια τραβάνε στους Έλληνες ολιγάρχες.

Όποιος άνεργος καταφέρει να κάνει τους ολιγάρχες να γελάσουν περισσότερο ή να δακρύσουν με το δράμα που ζει, να παίρνει ένα ποσό για να την περνάει φίνα.

Θα μπορούσαν οι ολιγάρχες να πλειοδοτούν –«εγώ δίνω 5 χιλιάδες ευρώ στον πεινάλα», «εγώ δίνω 10 χιλιάδες ευρώ στον πτωχούλη» κοκ-, ώστε αφενός να έχει ενδιαφέρον το σόου και αφετέρου να γίνεται αναδιανομή του πλούτου.

(Πάντως, μου λύθηκε η απορία που έχουν πολλοί Έλληνες για το «πού είναι οι άνεργοι;». Είναι στα τηλεοπτικά στούντιο. Γι’ αυτό δεν κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις. Γιατί μπορεί να είσαι άνεργος αλλά τουλάχιστον να γίνεις διάσημος άνεργος. Στη διαδήλωση αποκλείεται να γίνεις διάσημος αλλά, αν πας στον Χατζηνικολάου, την άλλη μέρα θα σε ξέρει η μισή Ελλάδα.)

Εγραψε ο Pitsirikos