Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Στη Lamda Development το φιλέτο του Ελληνικού με 915 εκατ. ευρώ

Tην εταιρεία Lamda Development ανακήρυξε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση και μετά από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ως προτιμητέο Επενδυτή για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ. Χωρίς να έχουν δοθεί επαρκείς απαντήσεις ούτε για το εύλογο, αλλά ούτε και για το καθαρό ύψος του τιμήματος της προσφοράς, η κυβέρνηση βιάζεται να επιδείξει έργο και να κατακυρώσει στον έναν και μοναδικό ενδιαφερόμενο το διαγωνισμό για το φιλέτο του Ελληνικού.

 Είχε προηγηθεί η υποβολή ξεχωριστών γνωμοδοτήσεων (fairness opinions) από...
τους Χρηματοοικονομικούς Συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, Citigroup και Piraeus Bank, οι οποίοι έκριναν δίκαιη και εύλογη την τελική οικονομική προσφορά, ύψους 915 εκ. ευρώ, της εταιρείας και του επενδυτικού σχήματος που τη στηρίζει.

Την Πέμπτη 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί σχετική ενημέρωση εκπροσώπων του Τύπου.
 

Μητροπολιτικό Πάρκο, στο οποίο θα υπάρξει ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων με βασικούς πυλώνες την αειφορία, το περιβάλλον, την ώθηση οικονομικών δραστηριοτήτων, χάριν του δημοσίου συμφέροντος μιας κοινωνίας που συνθλίβεται από την οικονομική κρίση, ή μπίζνες για λίγους, που θα αναπτύξουν θηριώδη δόμηση με ταυτόχρονο αποκλεισμό του παραλιακού μετώπου για τους πολίτες του Λεκανοπεδίου; Θα μπουν χρήματα στα δημόσια ταμεία ή θα πέσουν στη μαύρη τρύπα του δημόσιου χρέους; Το τίμημα της εξαγοράς είναι ευτελές ή αντάξιο της πραγματικής αξίας του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού;
  
Χωρίς να έχουν δοθεί επαρκείς απαντήσεις ούτε για το εύλογο, αλλά ούτε και για το καθαρό ύψος του τιμήματος της προσφοράς, η κυβέρνηση βιάζεται να επιδείξει έργο και να κατακυρώσει στον έναν και μοναδικό ενδιαφερόμενο το διαγωνισμό για το Ελληνικό. Ασκείται εν μέσω προεκλογικής περιόδου ασφυκτική πίεση προς τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί να εμφανίσει μια «μεγάλη επένδυση» στο πλαίσιο ενός πολυδιαφημισμένου success story. Παράγοντες της αγοράς αποκαλύπτουν στην «Ε» ότι οι αλχημείες στον τρόπο υπολογισμού του τιμήματος δημιουργούν μία μαύρη τρύπα των 417 εκατ. ευρώ!
 
Από enet