Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Με εντολή Ερντογάν

Με εντολή Ερντογάν έκλεισε το Twitter στην Τουρκία και αυτό είναι πάρα πολύ αντιδημοκρατικό, ενώ, όταν, με εντολή Σαμαρά, έκλεινε η ΕΡΤ και έπεφτε μαύρο στην οθόνη, ήταν δημοκρατικότατο. Η βλακεία μας επιτίθεται από παντού και είναι βέβαιο πως θα υπερισχύσει τελικά.

«Απαγορεύεται να απαγορεύεται» αλλά σκέφτομαι πως το κλείσιμο του Twitter στην Τουρκία μπορεί να ενεργοποιήσει τους Τούρκους πολίτες.

Τα social media βοηθούν τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν αλλά έχω την εντύπωση πως –στην Ελλάδα τουλάχιστον- τα social media είναι, κυρίως, μέσα κουτσομπολιού και κωλοβαρέματος.

Εγώ, πριν τα social media, δεν είχα καταλάβει...
πόσοι καθυστερημένοι –που θαυμάζουν τους σαχλαμάρες και τις βίζιτες της τηλεόρασης- υπάρχουν στη χώρα μας. Γι’ αυτό ήλπιζα πως κάτι μπορεί να αλλάξει.

Τα social media με βοήθησαν να καταλάβω πως δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τίποτα. Και ησύχασα.

Βέβαια, τα social media βοηθούν και κάποιους ανθρώπους να μην καταλήξουν στο ψυχιατρείο.

Όταν βλέπεις ανθρώπους να κάνουν πάνω από 500 tweet την ημέρα –κάθε μέρα-, καταλαβαίνεις πως μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

Το να απαγορεύσεις τα social media είναι δίκοπο μαχαίρι.

Από τη μία μπορεί να σου βγουν όλοι στον δρόμο και οι αστυνομικοί να μην φτάνουν για να τους δείρουν όλους, και από την άλλη πού θα τους βάλεις όλους αυτούς που είναι για τα τρελάδικα αλλά τώρα τους φιλοξενεί προσωρινά το Facebook;

(Με πάνω από 57 χιλιάδες followers στο Twitter και 43 χιλιάδες στο Facebook, δεν θα έπρεπε να γράφω τέτοια πράγματα. Οπότε, πρέπει να διευκρινίσω πως όσα έγραψα δεν αφορούν τους δικούς μου followers, οι οποίοι είναι όλοι διανοούμενοι, συνειδητοποιημένοι και διάνοιες. Τα σχόλιά μου αφορούν τους άλλους, την πλέμπα.)

 Εγραψε ο
Pitsirikos