Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Θύλακας αδιαφάνειας η ΝΕΡΙΤ

Σε ένα απίστευτο φιάσκο κινδυνεύει να εξελιχθεί ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 350 δημοσιογράφων και καλλιτεχνικού προσωπικού στη ΝΕΡΙΤ, εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, ύστερα από σειρά καταγγελιών για παρατυπίες κατά την εξέταση των δικαιολογητικών:

* Ήδη για τον διαγωνισμό έχει παρέμβει ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ Θ. Φορτσάκης, ο οποίος ζητάει από τον διευθύνοντα σύμβουλο Γ. Προκοπάκη αφ' ενός μεν να προσφύγει στη δικαιοσύνη, αφ' ετέρου να ζητήσει την αρωγή και...
την τεχνογνωσία του ΑΣΕΠ για να διασφαλίσει το κύρος της ΝΕΡΙΤ.

* Πράγματι, ο εισαγγελέας παρενέβη και αναζητάει τώρα ποινικές ευθύνες, βάσει καταγγελιών για μαϊμού πιστοποιητικά γλωσσομάθειας τα οποία προμηθεύονταν μαζικά υποψήφιοι από φροντιστήριο της Β. Ελλάδας.

* Η καταγγελία έγινε από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Δ. Κουρουτό, ο οποίος στο παρελθόν είχε καταγγείλει επίσης μαϊμού πιστοποιητικά γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών (ECDL), χωρίς καμία να υπάρξει αντίδραση.

* Δημοσιεύματα στον Τύπο κάνουν λόγο και για άλλα "περίεργα", όπως για παράδειγμα η αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, χωρίς να υπάρχει προγενέστερο πτυχίο.

* Οι ενστάσεις των υποψηφίων υπολογίζονται ήδη σε περισσότερες από 1.000 και μάλιστα με το δικαίωμα να στρέφονται και κατά συνυποψηφίων τους.

Με αυτά τα δεδομένα θεωρείται βέβαιο ότι ορισμένοι από τους υποψηφίους που δεν θα προσληφθούν, θα προσφύγουν με ενστάσεις τους στην τακτική δικαιοσύνη. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, αυτοί που σήμερα ζητούν ακύρωση του διαγωνισμού. Πρόκειται για όσους από την αρχή αμφισβητούσαν το αδιάβλητο το οποίο έχει καταρρεύσει, στην πρώτη φάση ακόμη, με τη μοριοδότηση των τυπικών προσόντων των υποψηφίων. Η δεύτερη φάση της προσωπικής «συνέντευξης» αναμένεται να είναι πιο επεισοδιακή. Όμως αυτοί που περισσότερο απ' όλους μουρμουρίζουν τα περί ακύρωσης είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σήμερα στη Δ.Τ., που βλέπουν τα περιθώρια πρόσληψής τους να στενεύουν και αντιλαμβάνονται ότι είναι προς το συμφέρον τους να παραταθεί το σημερινό μεταβατικό καθεστώς.

Α.Γ.Ν.
Από avgi