Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ο βασικός μασκαράς και ο καπιτάνο της ανάπτυξης

Όπως εξελίσσεται η κατάσταση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των μνημονιακών λακέδων, θα ακούς Σουλτς και Ρέντσι μέχρι να βγούμε στις αγορές. Ειδικά, για τον τελευταίο το επικοινωνιακό επιτελείο του Ευαγγελότατου στα Νέα κάνει τεμενάδες ίσα με το παραλιακό μέτωπο της Καθημερινής. Τα έχουν εξάλλου μοιρασμένα τα θέματα, ο ένας παίζει πρόσωπα, ο άλλος ιδέες, και οι δυο παίζουν...
με €ντολή Σαμαρά, το νερό λοιπόν έχει μπει στο αυλάκι φτιάχνοντας ολόκληρο ποτάμι, οι υποθέσεις που εκκρεμούν διευθετούνται γρήγορα ώστε το πλιάτσικο να δημιουργεί τετελεσμένα, οι συμβολαιούχοι είναι έτοιμοι στο ακουστικό και το μόνο που μένει είναι μια ωραία, και εύπεπτη προβοκάτσια για να δέσει η συνταγή της φαιοφιλελεύθερης αντεπίθεσης.
  • ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Τα Νέα του Μπενίτο Ρέντσι ξεκινάνε πάνω πάνω με ένα έκτακτο ανακοινωθέν των υπογείων του Μαξίμου: «ΟΔΗΓΟΣ Από την Πέμπτη θα λειτουργεί το ΠΕΔΥ – Πού θα βρω γιατρό». Μα πού αλλού; Στη Φραπελιά της Κεντροαριστεράς θα βρεις γιατρό και θα έχει τη φάτσα του Ρέντσι, που περιγράφεται ως ένα ωραίο φώτοσοπ Σημίτη-Σταύρου χωρίς τις ελιές.

Στο εξηγεί καλύτερα η ανάλυση Γκόρτσου με τίτλο: «ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΟΦΗ» που κοσμεί την κάτω δεξιά γωνία της σελίδας:

«Κάτι αλλάζει στην Ευρώπη, ύστερα από πολλά χρόνια κυριαρχίας των συντηρητικών δυνάμεων στις Βρυξέλλες: αρχικά, ήλθε η συμμετοχή του SPD στη νέα γερμανική κυβέρνηση – και τώρα, η εκλογή του Σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς για την προεδρία της Κομισιόν προβάλλει ως μία ρεαλιστική πιθανότητα, υπονομεύοντας τις συνταγές της διαρκούς λιτότητας που έχει επιβάλει η κ. Μέρκελ».
Ακριβώς από δίπλα διαβάζουμε: «Αναζητείται συμβιβασμός στο παρά πέντε με την τρόικα» (φωτ. Τόμσεν-Στουρνάρας), προφανώς γιατι ο Σουλτς υπονομεύει τις συνταγές της διαρκούς λιτότητας που έχει επιβάλει η κ. Μέρκελ. Φαντάσου να μην τις υπονόμευε κιόλας. Θα τον είχε κάνει τόπι στο ξύλο τον Τόμσεν ο Γιάννης ο Μοϊκάνας. Όπως καταλάβατε όλοι οι κεντροαριστεροί φλώροι από τον τελευταίο τομεάρχη μέχρι τον αρχιτελετάρχη της μίζας ετοιμάζονται για ξύλο. Η προπόνηση περιλαμβάνει: 1) εξοντωτικό διάβασμα δόλιων, protagon, διάφορων μη-μαδάς-τη-χρυσή-αυγή μπλογκ της ευθύνης και βεβαίως της Αθηναϊκής Γαϊδουροφωνής της Ζώϊφο 2) 58 ml φραπελιάς 3) και μερικές μπουνιές στο είδωλο του Τσίπλερ.
  • Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΑΣΚΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣ
Κάπως έτσι ξεκινά «Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ – Ο Ρέντσι ανοίγει δρόμους (σημ.: σε ένα μάλλον αποτυχημένο σκίτσο)». Καραμούζες, νταούλια, Calexico, ο ήλιος ο πράσινος και διάφορα άλλα κεντροαριστερά.

«Εκστρατεία πειθούς αρχίζει σήμερα ο Ματέο Ρέντσι από το Παρίσι όπου συναντάται με τον Φρανσουά Ολάντ. Αλλά η πραγματική δοκιμασία είναι τη Δευτέρα στο Βερολίνο, οπου ο ιταλός πρωθυπουργός θα πρέπει να πείσει τη γερμανίδα καγκελάριο ότι το τέλος της λιτότητας στην Ιταλία με το πρόγραμμά του είναι εφαρμόσιμο – “Εάν δεν βρω 1.000 ευρώ για δέκα εκατομμύρια Ιταλούς τον Μάιο να με πείτε μασκαρά». «Να σε πουν Βενιζέλο να κάνουν οικονομια στις ροχάλες, καραγκιόζη», ακούγεται μια φωνή από το κοντρόλ των πρωταγωνιστών. Θα είναι κάποιος ιός. Απολογούμαστε και σας προσφέρουμε το καλύτερο κομμάτι των σημερινων Νέων του Μπενίτο Ρέντσι: «Το ΠαΣοΚ είναι εδώ κι εκεί και… παντού – ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ – Τα πρόσωπα από το ΠαΣοΚ, τους 58 και τις κινήσεις που παίζουν για ευρωψηφοδέλτιο – Το Ποτάμι οργανώνεται και διαμορφώνει θέσεις μέσα από το Ίντερνετ».

Πάντως, σε κάτι έχουν δίκιο τα Νέα του Μπενίτο Ρέντσι. «Βασικός τροφοδότης όλων των πολιτικών κινήσεων στο μεγαλύτερο φάσμα του πολιτικού συστήματος αποδεικνύεται το ΠαΣοΚ, το επιχειρεί μέσω της Ελιάς, να καταρτίσει ψηφοδέλτιο επιβίωσης για τις ευρωεκλογές».

Η πασοκάρα είναι ο βασικός τροφοδότης όλων των πολιτικών κινήσεων στο φάσμα της μίζας. Έχουν φάει για δέκα γενιές και πεινάνε κι άλλο. Αυτό θα πει να κάνεις την κρίση ευκαιρία και να έρθεις ως καινοτόμος να προτείνει λύσεις για την πείνα της πασοκάρας. Ως καινοτόμος που είσαι παίρνεις τα φιλέτα και τα μοιράζεις με τρόπο μαγικό. Γι” αυτό, εξάλλου, σε λένε και καινοτόμο.
  • ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΣ, ΚΟΜΙΣΤΕΣ, ΟΛΟΙ ΛΕΜΕ ΝΑΙ
Η Καθημερινή για άλλη μια μέρα βγαίνει ως διαφημιστικό φυλλάδιο χωρίς το κάτι ιδιαίτερο, με μίζερες φωτογραφίες και τα ίδια θέματα και τα ίδια παπατζιλίκια. Μέχρι που κάνει λόγο για «Πρόσληψη ανέργων με χαμηλές αποδοχές» και υποσημείωση «Χωρίς τις τριετίες τους».
Το πιο ενδιαφέρον είναι ένα κύριο άρθρο με τίτλο «Βουλευτές» που τους εκβιάζει κατά τον κλασικό τρόπο αλλά σιγά τα Νέα. Διαβάζουμε από πού ξεκινάνε για να παίρνουμε μια ιδέα πού θα φτάσουν:

«Οι βουλευτές που σκέφτονται να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο που θα αποτυπώνει την πιθανολογούμενη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα οφείλουν να ζυγίσουν τις επιπτώσεις των αποφάσεών τους. Έχουμε φτάσει στο τέλος της εποχής των Μνημονίων, αλλά και του θεσμού της τρόικας, όπως τον ξέραμε έως τώρα. Θα ακολουθήσει η διαπραγμάτευση για το χρέος και μια νέα συμφωνία με τους εταίρους μας. Η απόρριψη της συμφωνίας θα βάλει τη χώρα σε περιπέτειες και θα θέσει σε κίνδυνο την πορεία της πραγματικής οικονομίας, που μοιάζει να βγαίνει, επιτέλους, από την ύφεση».

Στο παρακράτος του μνημονίου ακόμα και ο κομιστής που στέλνει τα μηνύματα του αφεντικού βαριέται. Το ίδιο τροπάρι τόσα χρόνια λυγίζει ακόμα και τους πιο επίμονους και δύσκολους από τους σοβαρότερους παραλίες.

Τα τρυφερά πόδια των Καθημερινίστας δεν ξέρουν να λένε τα πράγματα με το όνομά τους.
Σαν τη Δημοκρατία του Μπαρουφαήλ, που τα λέει όπως πρέπει στα εθνικά «ΣΟΚ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ – Μουσουλμάνο ευρωβουλευτή και αντιπεριφερειάρχη επιθυμεί ο Τσίπρας», που τα λέει όπως πρέπει στα οικονομικά «Οι “περίεργοι” κωδικοί και οι παγίδες στα εκκαθαριστικά του 2013 – ΛΗΣΤΕ1Α – ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ», που τα λέει όπως πρέπει στα κοινωνικά «1.300.000 € από το Ίδρυμα Νιάρχου στο Γηροκομείο του Ληξουρίου», που τα λέει όπως πρέπει γενικώς «Ο “καλός captain” για αξέχαστα ταξίδια ».

Μπενίτο Ρέντσι: ο καπιτάνο που θα φέρει την ανάπτυξη. Mην κάνετε καμιά στραβή και ψηφίσετε κομμουνιστάς και αντεθνικά στοιχεία σαν τον Τσίπλερ ή τους amici miei του Κουφοντίνα τζούνιορ στο facebook που θέλουν να φέρουν την καταστροφή μέσα από τα ιντερνέτς.

Σύντροφος Κέιν από unfollow