Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Βρε απερίγραπτοι! Έχει ο ξεβράκωτος τσέπες;

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

- Εντιμότητα, αξιοπιστία, ειλικρίνεια. Τα τρία απαραίτητα προσόντα για έναν πολιτικό. Όποιος διαθέτει και τα τρία, το πολύ-πολύ να φτάσει μέχρι βουλευτής.

- Οι αγρότες ζεσταίνουν τα τρακτέρ και κάποιοι ετοιμάζονται να πάνε να δούνε τη μανούλα τους στο χωριό. Τα κανάλια, γυαλίζουν τις κάμερες και ο Μπούτας ετοιμάζεται για τις γνωστές «κόντρες» με...
τον Πρετεντέρη.

- Από «δημοσιεύματα» στον τύπο πληροφορηθήκαμε ότι η περίφημη Τράπεζα Θεμάτων, θα ανοίξει τις πύλες της στο τέλος Μαΐου χωρίς να έχει υπάρξει «διάψευση» από το υπουργείο παιδείας.

- Άρα, έμμεσα, το υπουργείο παραδέχεται ότι η Τράπεζα Θεμάτων δεν θα ισχύσει από φέτος. Επομένως, ούτε το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ θα μπορέσει να ισχύσει από φέτος. Απομένουν οι επίσημες ανακοινώσεις!

- Βρε μανία που την έχουν αυτά τα κανάλια. Προσπαθούν, ακόμα, να μας πείσουν ότι ο Δούλος Χριστού Χλωρός, τους έφυγε και δεν τον άφησαν, λες και πιστεύει κανείς μας το αντίθετο!

- Ο Γιαννάκης ο Στουρνάρας έχει δίκιο όταν λέει ότι η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται. Αναφέρεται στην «Ελλάδα», μια περιοχή στον πλανήτη Άρη η οποία φημολογείται πως θα έχει αυτό το όνομα όταν κατοικηθεί.

- Καλά, είναι αλήθεια ότι ο Αντώνης θα προτείνει τον Άδωνι-Σπυρίδωνα για υποψήφιο Περιφερειάρχη στην Αττική; Και με την επένδυση αξίας 3,5 δις ευρώ στα τρία εργοστάσια διαχείρισης σκουπιδιών, τι θα γίνει;

- Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι ο ΣυΡιζΑ θα συνεργαστεί μετεκλογικά με τη ΝΔ; Ο ΣυΡιζΑ δεν είναι ΠαΣοΚ!!! Γιατί; Πίστευε κανείς ότι θα συνεργάζονταν ΝΔ και ΠαΣοΚ; Μόνο η Μέρκελ!

- Βέβαια, αν είναι να σωθεί η πατρίδα, να μην υπάρξει ακυβερνησία, η αξιοπιστία και η ειλικρίνεια θυσιάζονται, με πόνο ψυχής, για το καλό του τόπου. Δεν είδατε το Βαγγέλη; Έρεψε ο καημένος από της ψυχής τον πόνο.

- Πόνο στην ψυχή ένιωσε και ο Τηλε-Γιάννης, για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Τώρα πάλι, δεν τη λες και τραγωδία. Μάλλον σε κακιά στιγμή φέρνει. Μα είναι γονείς αυτοί; Που τα πήγαν τα παιδιά τους με τέτοιο καιρό;

- Όπως μαθαίνουμε, η διαδικασία της αυτοαξιολόγησης στα σχολεία, εξελίσσεται σε παρωδία, με τους εκπαιδευτικούς να σιχτιρίζουν και το υπουργείο να επικαλείται το «υποχρεωτικό» της διαδικασίας.

- Μαθαίνουμε, όμως, πως πουθενά δεν αναφέρεται η υποχρεωτική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις σχετικές επιτροπές. Αυτό, αποσιωπάτε τεχνηέντως από υπουργείο, σχολικούς συμβούλους και διευθυντές.

- Θα μπορούσε να μας ενημερώσει το υπουργείο παιδείας πόσα εκατομμύρια ευρώ θα κοστίσει η όλη διαδικασία της αξιολόγησης; Από πού θα τα βρούν; Από απολύσεις και κλείσιμο σχολείων;

- Αλήθεια, όταν ο ΣυΡιζΑ έρθει στα «πράγματα», τι θα κάνει με την αξιολόγηση; Θα την καταργήσει; Θα την επαναδιαπραγματευτεί; Θα καταργήσει το απεχθές κομμάτι και θα κρατήσει το υπόλοιπο;

- Πάντως πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο Σαμαράς με το Βενιζέλο πέτυχαν πρωτογενές πλεόνασμα. Εντάξει, μπορεί να έκοψαν από την υγεία, την παιδεία, τους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.

- Μπορεί να κρυώνει ο κόσμος, να μην έχει να φάει, να μην έχει να πληρώσει το ρεύμα, να μην έχει δουλειά, να αυτοκτονεί, να πεθαίνει από έλλειψη φαρμάκων και περίθαλψης.

- Όμως, θα γεμίσουν οι τσέπες του με λεφτά, από το πρωτογενές πλεόνασμα υπόσχονται οι ανεκδιήγητοι. Βρε απερίγραπτοι! Έχει ο ξεβράκωτος τσέπες; Και το χρέος; Γιατί αυξάνεται συνεχώς το χρέος;

- Θα περίμενε κανείς, με όσα έχουν γίνει, ο ΣυΡιζΑ να χτυπάει αυτοδυναμία στις δημοσκοπήσεις, όμως, δεν φαίνεται να προχωράει το τρένο. Έτσι είναι! Άμα στρίβεις συνεχώς δεξιά, μένεις από καύσιμα στην την τελική ευθεία.

Από kyrgiakischristos, μοντάζ Γρέκι