Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Υπό κράτηση ο Άγγελος Φιλιππίδης μέχρι να εκδοθεί στην Ελλάδα

Ενημέρωσε τον ανακριτή ότι θα εμφανιστεί τη Δευτέρα, είπε ο συνήγορός του 
•  Συνελήφθη την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη
Τα τουρκικά δικαστήρια ενέκριναν την έκδοση στην Ελλάδα του πρώην διοικητή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελου Φιλιππίδη, ο οποίος συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με τις προξενικές αρχές, η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από δύο έως 40 μέρες. Στο μεσοδιάστημα, ο Α. Φιλιππίδης θα κρατείται, κατά πάσα πιθανότητα, στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου κρατούνται συνήθως οι ξένοι υπήκοοι που πρόκειται να απελαθούν.

 Η εκτέλεση της απόφασης για την έκδοση του Α. Φιλιππίδη στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί με την αποστολή των σχετικών εγγράφων από...
το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής, με τη συνεργασία τουρκικών και ελληνικών αρχών και βάση διεθνούς εντάλματος, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Όπως υποστήριξε ο συνήγορός του, ο Άγγελος Φιλιππίδης συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής σε ξενοδοχείο όπου διέμενε στην Κωνσταντινούπολη ενώ από το μεσημέρι είχε ενημερώσει τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Γ. Ανδρεάδη ότι θα εμφανιστεί τη Δευτέρα ενώπιόν του.

Σύμφωνα με το Προξενείο, επίκειται η έκδοση του κ. Φιλιππίδη στην Ελλάδα, ενώ δεν έχει υποβάλει αίτημα για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας.

Ενδιαφέρον στοιχείο, πάντως, είναι η χώρα της σύλληψής του, καθώς ο ίδιος σε συνομιλίες του με ελληνικά μέσα ενημέρωσης τις προηγούμενες μέρες είχε αφήσει να εννοηθεί ότι είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι πρόκειται να επιστρέψει στην Ελλάδα για να απολογηθεί.

Διαβάστε επίσης τις δηλώσεις του Α.Φιλιππίδη τις προηγούμενες ημέρες εδώ και το πόρισμα της εισαγγελέως για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εδώ.

Από enet