Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Συλλήψεις στελεχών Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για τα «κόκκινα» δάνεια

Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους είναι ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης , ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, αλλά και ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης που βρίσκεται ήδη στη φυλακή.
Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη στελεχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και γνωστών επιχειρηματιών για ακάλυπτα και χωρίς εξασφαλίσεις δάνεια που δόθηκαν από το 2006 έως το 2011 .

Στην έκδοση των ενταλμάτων, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι περίπου 10, προχώρησε η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, στο πλαίσιο σχετικής έρευνας της Δικαιοσύνης. Παράλληλα ασκήθηκαν διώξεις εναντίον περίπου 20 προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συλληφθεί τρία πρώην διευθυντικά στελέχη του Τ.Τ., μεταξύ των οποίων...
ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Τ.Τ., Μάριος Βαρότσης.

Τα εντάλματα που έχουν εκδοθεί είναι σε βάρος γνωστών επιχειρηματιών που έχουν λάβει δάνεια με επισφάλειες από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αλλά και τραπεζικών που άναψαν το πράσινο φως για τη χορήγηση αυτών των δανείων, καθώς και κατά μελών της διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η μεγάλη δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά ζημία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από επισφαλή δάνεια που δίνονταν σε μεγαλόσχημους επιχειρηματίες, τα ίχνη των οποίων χάνονταν στη συνέχεια μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές offshore εταιρειών.

Πρόκειται για ακάλυπτα και χωρίς εξασφαλίσεις δάνεια του Τ.Τ. που δόθηκαν από το 2006 έως το 2011 συνολικού ύψους 200.000.000 ευρώ, αλλά και της υπόθεσης Καρούζου που αφορά πάνω από 10 τράπεζες για χαριστικά δάνεια άνω των 300.000.000 ευρώ.

Τα αδικήματα για τα οποία ασκήθηκε η ποινική δίωξη είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν απιστία, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους είναι ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ιδιωτική κλινική, ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης (ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό, κατά πληροφορίες στην Αμερική), ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, για τους οποίους εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, αλλά και ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης που βρίσκεται ήδη στη φυλακή.

efsyn