Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

"Καίει" Κοντομηνά και διοικήσεις του Τ.Τ η ΤτΕ

"Καίει" τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά και τις διοικήσεις του Τ.Τ. το πόρισμα που διενεργήθηκε από κλιμάκιο επιθεωρητών της Τράπεζας της Ελλάδος, με ημερομηνία 2.10.2013, το οποίο απεστάλη στην "Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης". Στο εν λόγω αναφέρεται ότι η χρηματοδότηση του Ομίλου ΔΕΜΚΟ από το Τ.Τ. ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2008 (σ.σ.: λίγο μετά την έναρξη της...
δημοσιοποίησης του σκανδάλου του Βατοπεδίου). Σύμφωνα με αυτό, οι δανειακές υποχρεώσεις της ΔΕΜΚΟ την 18.1.2013 ανέρχονταν στο ποσό των 42,466 εκατ. ευρώ, ενώ σε σημεία όχι μόνο αυτού του εγγράφου αλλά και των δύο του 2012, εγείρονται ισχυρές ενστάσεις για την απουσία των απαιτούμενων εξασφαλίσεων που υπήρχαν. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι βάσει του συγκεκριμένου εγγράφου προκύπτει ότι κάποια από τα ποσά που εκταμιεύονταν εισέρρεαν σε προσωπικούς λογαριασμούς του επιχειρηματία. Ακόμη φαίνεται ότι κάποια εκ των δανείων άρχισαν να μην εξυπηρετούνται από το 2011.
Δάνεια πάνω στα... δάνεια

Για δάνεια όπως το ανωτέρω φαίνεται πως υπήρξε αναδιάρθρωση το Ιανουάριο του του 2012 με νέο δάνειο 42,5 εκατ. ευρώ, ήτοι δάνειο για να ξεπληρωθούν τα δάνεια των προηγούμενων ετών, όταν οι οφειλές της εταιρείας προς το Τ.Τ. ήταν συνολικά 38,5 εκατ. ευρώ! Εντύπωση προκαλεί ότι εντός των νέων εγγυήσεων υπάρχει προσημείωση υποθήκης επί ακινήτου που υπήρχε σε προηγούμενη χορήγηση, η αξία του οποίου έχει αυξηθεί κατά 21,875 εκατ. ευρώ με τους επιθεωρητές να αναφέρουν "...χωρίς να είμαστε σε θέση να τεκμηριώσουμε την ακρίβεια του υπολογισμού...".

Τέλος, όπως φαίνεται και στον αντίστοιχο πίνακα που δημοσιεύεται, τα δάνεια που έλαβε η εταιρεία Village Roadshow, του Δ. Κοντομηνά, ύψους 53 εκατ. ευρώ, άρχισαν να μην εξυπηρετούνται από το 2012 και η εταιρεία αιτήθηκε αναδιάρθρωση, όταν το ανεξόφλητο υπόλοιπο ήταν στα 45,7 εκατ. ευρώ, όπερ και εγένετο.

Από Avgi