Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Καθηλωμένο στο Ελ. Βενιζέλος συριακό αεροσκάφος

Καθηλωμένο στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” βρίσκεται αεροσκάφος που μεταφέρει την αντιπροσωπεία της Συρίας στην Ελβετία για τη διάσκεψη “Γενεύη 2”. Όπως μεταδίδει το Reuters, το αεροπλάνο καθηλώθηκε καθώς δεν μπορούσε να ανεφοδιαστεί με καύσιμα λόγω του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στο καθεστώς Άσαντ.

Η συριακή τηλεόραση πάντως μετέδωσε ότι το αεροσκάφος είχε λάβει άδεια να περάσει από τον εναέριο χώρο και να προσγειωθεί στο διεθνή αερολιμένα της Αθήνας για ανεφοδιασμό.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Δαμασκού Sana μετέδωσε ότι το αεροσκάφος...
προσγειώθηκε το μεσημέρι και ότι αναγκάστηκε σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των τεσσάρων ωρών.

“Αυτή η καθυστέρηση είχε ως αποτέλεσμα ο επικεφαλής της αποστολής, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών να μην μπορεί να φτάσει στον προορισμό του στο Μοντρό της Ελβετίας, εγκαίρως για την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, πριν την έναρξη της διεθνούς διάσκεψης για τη Συρία “Γενεύη 2”, ανέφερε το συριακό πρακτορείο.

“Το θέμα λύθηκε, υπήρξε κάποια μικρή καθυστέρηση για τυπικούς λόγους” δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας, προσθέτοντας ότι όλα είναι εντάξει και είναι έτοιμο να απογειωθεί.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ δεν διευκρίνισε τους λόγους για τους οποίους κρατήθηκε το αεροσκάφος.

Newsroom Enet