Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Πλειστηριασμοί, μπουλντόγκ και ηθικολόγοι

Ολοένα και συχνότερα οι υπουργοί, ακόμη και ο Στουρνάρας, αναγκάζονται να δηλώνουν ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει μονομερώς, αν τελικώς δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα. Αυτή η όψιμη εκδήλωση "αντιστασιακού ήθους" αντανακλά τον φόβο της κυβέρνησης μπροστά στις λαϊκές κινητοποιήσεις που εκτιμάται ότι θα πυροδοτηθούν εφόσον συνεχίσει να λειτουργεί ως "καλή μαθήτρια" της τρόικας, επιδεινώνοντας τη ζωή των πολιτών. Το επιδεικνυόμενο όψιμο "αντιστασιακό φρόνημα" αποτελεί επίσης ομολογία της κυβερνητικής παράλυσης μπροστά σε αυξανόμενες πιθανότητες να υποκύψει σε...
κάποιο "κοινοβουλευτικό ατύχημα".

Για να αποφευχθεί το "μοιραίο", ο Σαμαράς είχε αποφασίσει να καταφύγει στη μνημονιακή τεχνογνωσία παράκαμψης της Βουλής, ώστε τα επαχθή μέτρα να ληφθούν χωρίς να απειλείται η συνοχή της κυβέρνησης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέτρεψε, τουλάχιστον για το θέμα των πλειστηριασμών, άλλη μια περίπτωση εκτροπής με την προώθηση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Και τώρα οι κυβερνητικοί βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με το δίλημμα να καταψηφίσουν, όπως πολλοί διεμήνυαν, ή να εξευτελιστούν. Ακόμη κι αν εκβιαστεί η ψήφος των βουλευτών, επειδή φοβούνται ότι το "ατύχημα" θα προκαλέσει εκλογές και τον προσωπικό καταποντισμό τους, η κυβέρνηση θα πορεύεται από ατύχημα σε ατύχημα και το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου του Αντ. Σαμαρά, η ελληνική προεδρία στην Ε.Ε., θα σφραγιστεί από κοινωνικές εντάσεις.

Ο Σαμαράς θα αναγκαστεί να καταφύγει στην τακτική της φυγής προς τα μπροστά, ώστε να προλάβει πριν τελειώσει η πολιτική του κλεψύδρα. Ο ίδιος άλλωστε έσπευσε να μισανοίξει την πόρτα τριπλών εκλογών τον Μάιο "διαψεύδοντας" το ενδεχόμενο. Είπε πως, παρ' ότι τον συμφέρει κομματικά, για το καλό του τόπου δεν θα γίνουν βουλευτικές εκλογές. Ωστόσο στην κοινωνία συντελούνται αλλαγές, όπως δείχνει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, αλλά και η μετατόπιση της πλειονότητας των πολιτών υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. Προφανώς η πλειονότητα ζητεί εκλογές διότι επιζητεί την πολιτική αλλαγή.

Αντιμέτωπη με αυτή την κοινωνική απόρριψη, η κυβέρνηση επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες στηριζόμενη στην εύνοια των ΜΜΕ της διαπλοκής. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν έχουν αξιοποιήσει ακόμη τη λίστα Λαγκάρντ, αρνήθηκαν να ερευνήσουν την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο, το σκάνδαλο της Siemens και σήμερα το σκάνδαλο με τα υποβρύχια, αλλά τα καλοταϊσμένα μπουλντόγκ της ενημέρωσης επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το "πόθεν έσχες" βουλευτών του. Παίζουν με την εύλογη αγωνία και απόγνωση των πολιτών, τους οποίους η κυβερνητική πολιτική έχει καταδικάσει στην εξαθλίωση.

Τα ΜΜΕ της διαπλοκής δεν ασχολούνται με τους εκατομμυριούχους πολιτικούς του αστικού πολιτικού συστήματος, οι οποίοι έγιναν ζάμπλουτοι κατά τη διάρκεια της πολύχρονης πολιτικής καριέρας τους. Επικεντρώνουν τη ρομφαία τους σε μεμονωμένες περιπτώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αποκρύπτοντας ότι αυτοί δημιούργησαν την περιουσία τους πριν μπουν στην πολιτική, διαθέτουν "πόθεν έσχες" και θα κριθούν, εάν μετά τη συμμετοχή τους σε κυβερνητικές ευθύνες θα βγουν πλουσιότεροι, όπως συμβαίνει με πολλούς από τους ηθικολογούντες κατηγόρους.

Από avgi μέσω  nonews-NEWS