Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Αθωώνουν αναδρομικά τον Γκίκα Μάναλη με …νόμο!

Με τρεις γραμμές στο άρθρο 38 του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο των ακινήτων, η κυβέρνηση απαλλάσσει από κάθε ποινική και αστική ευθύνη τον Ειδικό Διαχειριστή της περιουσίας της ΕΡΤ Γκίκα Μάναλη, στον οποίο μάλιστα καθορίζει πως πρέπει να αποζημιωθεί!

Η καταγγελία της ΚΕΔ κάνει λόγο και για παρεμβάσεις ώστε να μην πληρωθούν οι αποζημιώσεις στους απολυμένους της ΕΡΤ. Η ΚΕΔ σημειώνει πως “τρώνε εν ψυχρώ τις αποζημιώσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ, απαλλάσσουν από κάθε αστική η ποινική ευθύνη τον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη και φτιάχνουν κλίμα στα μέτρα...
της κυβέρνησης, για τους δικαστές, στις εργατικές διαφορές και το ΣτΕ, ως προς τις εκκρεμείς δίκες και αποφάσεις”.

ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Η ανακοίνωση της ΚΕΔ

Τρώνε εν ψυχρώ τις αποζημιώσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ, απαλλάσσουν από κάθε αστική η ποινική ευθύνη τον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη και φτιάχνουν κλίμα στα μέτρα της κυβέρνησης, για τους δικαστές, στις εργατικές διαφορές και το ΣτΕ, ως προς τις εκκρεμείς δίκες και αποφάσεις.

Με φωτογραφική διάταξη (άρθρο 38) στο νομοσχέδιο για το ενιαίο φόρο ακινήτων, επιχειρείται να παιχθεί με κοινοβουλευτικό μανδύα πλειοψηφίας, η τελευταία πράξη για το Μαύρο στην ΕΡΤ και τις παράνομες απολύσεις
Πανικόβλητη για όσα προμηνύονται η κυβέρνηση των βαρόνων του Τύπου, παίζει το τελευταίο της χαρτί και προσπαθεί να καθοδηγήσει την κρίση των δικαστών , ώστε να απορρίψουν τις αγωγές των εργαζομένων.

Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) ζητεί την άμεση παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ για την ενημέρωση όλων των κομμάτων. Στη σκιά της τροπολογίας για τον μποναμά εκατομμυρίων σε εταιρίες πετρελαιοειδών και Τραπεζών η πολιτική της συγκυβέρνησης κλειδώνει και τις χειροπέδες στα δικαιώματα των εργαζομένων στην Ενημέρωση.

Άμεση πρέπει να είναι όμως η παρέμβαση και άλλων θεσμικών φορέων:
-Ενώσεις Δικαστών-Εισαγγελέων
-Δικηγορικοί Σύλλογοι.

Είναι ζήτημα Δημοκρατίας για όλους.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιγράφων

Από typologies μέσω από nonews-NEWS