Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί ματαιώθηκε το ταξίδι Σαμαρά στο Αζερμπαϊτζάν

Αίσθηση, αλλά και έντονο προβληματισμό, έχει προκαλέσει στη χώρα μας η ματαίωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, με την δικαιολογία κάποιας βλάβης στο κυβερνητικό αεροσκάφος.

Στο Αζερμπαϊτζάν, ο Αντώνης Σαμαράς θα συμμετείχε στην εκδήλωση υπογραφής της έναρξης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, ενώ, στη συνέχεια, ο Αντώνης Σαμαράς θα ήταν μέλος της επιτροπής που θα επιλέξει το τραγούδι που εκπροσωπήσει το Αζερμπαϊτζάν στον...
επόμενο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, το κυβερνητικό αεροσκάφος δεν παρουσίασε βλάβη αλλά έμεινε από καύσιμα και δεν υπήρχαν χρήματα για να γεμίσουν πάλι τις δεξαμενές καυσίμων.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη προσφέρθηκε να βάλει καύσιμα στο κυβερνητικό αεροσκάφος –ώστε να ταξιδέψει ο Αντώνης Σαμαράς στο Μπακού και να δοξάσει την Ελλάδα για μια ακόμα φορά-, ενώ πρόθυμος να βάλει καύσιμα ήταν και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος υποστήριξε πως ήταν η σειρά του να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πατρίδα, αφού ο κ. Βαρδινογιάννης είχε πληρώσει τα καύσιμα των τανκς και των μαχητικών αεροσκαφών για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Τελικά, για να μην τσακωθούν οι δυο εθνικοί ευεργέτες –για το ποιος θα βάλει τα καύσιμα-, ο Αντώνης Σαμαράς ματαίωσε το ταξίδι του.

Εγραψε ο Pitsirikos