Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Μισέλ: ο γύρος του κόσμου σε μία ημέρα!

ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕΖΙΛΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΛΙΑΠΗ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ ΠΛΑΣΤΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ 

Ο εκφραστικός Μιχάλης Λιάπης κατά τη μεταφορά του
με το περιπολικό της Αστυνομίας (φωτ. Intimenews)
Η σύλληψη του πρώην υπουργού Μιχ. Λιάπη επειδή κυκλοφορούσε το αυτοκίνητό του με πλαστές πινακίδες, γνήσιου τέκνου του σάπιου πολιτικού συστήματος της χώρας, που θεωρεί ότι είναι υπεράνω της νομιμότητας, έκανε το γύρο του κόσμου μέσω εκτενών δημοσιευμάτων στο διεθνή Τύπο. Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός, με καθυστέρηση 24 ωρών, έδωσε εντολή για νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα χάνουν τα προνόμιά τους και τις ασυλίες βουλευτές και συνταξιούχοι βουλευτές που παρανομούν. Συγκεκριμένα:...

Repubblica - «Η παραβίαση ενός STOP κόστισε πολύ ακριβά στον πρώην υπουργό Μεταφορών της Ελλάδας Μιχάλη Λιάπη, που αιφνιδιάστηκε από την Αστυνομία της Λούτσας -στην ανατολική Αττική- οδηγώντας ένα Volkswagen Touareg, με πλαστές πινακίδες, χωρίς δίπλωμα και χωρίς ασφάλεια». Στο δημοσίευμα, αφού γίνεται αναλυτική αναφορά της πρακτικής που ακολούθησε ο κ. Λιάπης και υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για ανιψιό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, επισημαίνεται ότι «αν και πρόκειται για πρακτικές κοινές μεταξύ των απλών πολιτών, σε μια χώρα όπου ο κόσμος δεν έχει χρήματα, δεν δικαιολογούνται από έναν πρώην υπουργό της Κεντροδεξιάς, που, μεταξύ των άλλων, προέρχεται από μία εκ των παλαιότερων ελληνικών οικογενειών».

La Voz de Galicia -
«Συνελήφθη Ελληνας πρώην υπουργός που οδηγούσε σπορ αμάξι με ψεύτικα χαρτιά. Στον Μιχάλη Λιάπη, 62 ετών, αναμένεται να επιβληθεί πρόστιμο έως και 500 ευρώ επειδή δεν παρέδωσε στην Αστυνομία τα χαρτιά της ασφάλειας του αυτοκινήτου».

Europa Press - «Ο πρώην υπουργός Συγκοινωνιών στην Ελλάδα Μιχάλης Λιάπης συνελήφθη όταν, ύστερα από έλεγχο της Αστυνομίας, που τον σταμάτησε επειδή είχε παραβιάσει ένα STOP, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε ένα αυτοκίνητο με ψεύτικα χαρτιά».

Panamaamerica.com - «Ελληνας πρώην υπουργός ταξίδευε με ψεύτικο δίπλωμα. Συνελήφθη χθες ο Ελληνας πρώην υπουργός Συγκοινωνιών Μιχάλης Λιάπης επειδή οδηγούσε ένα αυτοκίνητο για το οποίο δεν είχε ούτε άδεια ούτε ασφάλεια».

The Guardian Business Blog (Τρίτη 17/12) - «Η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης στους πολιτικούς της Αθήνας δεν θα ενισχυθεί από την είδηση ότι ένας πρώην υπουργός Μεταφορών οδηγείται ενώπιον του εισαγγελέα έπειτα από έλεγχο της Τροχαίας. Σύμφωνα με ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ο Μιχάλης Λιάπης συνελήφθη να οδηγεί με πλαστές πινακίδες, χωρίς άδεια και χωρίς ασφάλεια αυτοκινήτου».

Liberation: (site, Τρίτη 17/12) - «Ενας συνηθισμένος έλεγχος της Τροχαίας μπορεί να φέρει μπλεξίματα στον Μιχάλη Λιάπη, πρώην υπουργό Μεταφορών της Ελλάδας. Συνελήφθη να οδηγεί ένα 4χ4 με πλαστές πινακίδες. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, είχε καταθέσει στις αρχές τις αυθεντικές πινακίδες του αυτοκινήτου του για αδιευκρίνιστους λόγους. Είναι αυτό που κάνουν πολλοί Ελληνες από τότε που ξέσπασε η κρίση, καθώς δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΒΑΡΑ
**
Ν.Δ.: «Προκάλεσε χειρίστη εντύπωση»
Μία ημέρα μετά τη σύλληψη του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη και κατόπιν των αντιδράσεων που προκάλεσε, πήρε θέση η Ν.Δ. διά του γραμματέα της Ανδρέα Παπαμιμίκου.

«Ο κ. Λιάπης έκανε μία κίνηση, η οποία προκαλεί χειρίστη εντύπωση. Θα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη, όπως θα την αντιμετώπιζε κάθε Ελληνας πολίτης», δήλωσε στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» ο κ. Παπαμιμίκος.

«Οι πολιτικοί πρέπει να δίνουν το παράδειγμα. Δυστυχώς, τέτοιες κινήσεις εξοργίζουν ακόμα περισσότερο τον κόσμο», πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι αυτή η ιστορία αδικεί τον ίδιο τον κ. Λιάπη. Ελπίζω να έχει επαρκείς εξηγήσεις να δώσει. Ο κ. Λιάπης δεν είναι στέλεχος του κόμματος. Αποφάσισε να ιδιωτεύσει και δεν βρίσκεται στις δομές του. Αρα, δεν έχει κάποιο λόγο η Ν.Δ. σήμερα», ανέφερε ο πρώην γραμματέας της Ν.Δ., Μανώλης Κεφαλογιάννης, στο «Βήμα 99,5».

Παραγγελία Σαμαρά στον Αθανασίου για ρύθμιση-φόβητρο
Της ΒΑΝΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Οσοι βουλευτές υποπίπτουν σε πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, εκβίαση, απάτη κ.λπ. θα στερούνται ατελειών και προνομίων

Ρύθμιση-φόβητρο για επίδοξους παραβάτες βουλευτές επιχειρεί να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο πολιτικός αντίκτυπος που προκλήθηκε από τη σύλληψη του δικού της παιδιού, του ανεκδιήγητου πρώην υπουργού της Ν.Δ. Μιχ. Λιάπη.

Στη λογική «ο φόβος φυλάει τα έρμα», ενεργοποιήθηκαν τα ανακλαστικά του κυβερνητικού επιτελείου, προτού σκάσουν και άλλα πρωτοφανή περιστατικά, με πρωταγωνιστές νυν και πρώην μέλη του Κοινοβουλίου. Ετσι, αποφασίστηκε να μπει ψαλίδι στα προνόμια των βουλευτών, όταν υποπίπτουν σε αδικήματα μεγάλης κοινωνικής απαξίας.

Η περίπτωση του Μιχ. Λιάπη, ανιψιού του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος συνελήφθη να οδηγεί ανασφάλιστο αυτοκίνητο, με πλαστές πινακίδες και χωρίς δίπλωμα, αφήνοντας άφωνο το πανελλήνιο, αποτέλεσε τη θρυαλλίδα. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκαν, χθες, κυρώσεις οικονομικού χαρακτήρα, πέραν της ποινικής τιμωρίας, οι οποίες θα συνοδεύουν όσους βουλευτές, εν ενεργεία και συνταξιούχους, διαπράττουν αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας.

Με εντολή του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου πρόκειται να επεξεργαστεί διάταξη σύμφωνα με την οποία βουλευτές που θα υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα, όπως είναι: πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, εκβίαση, απάτη κ.λπ., θα στερούνται όλων των προβλεπόμενων ατελειών και προνομίων που συνδέονται με τη βουλευτική τους ιδιότητα.

Ετσι, για τους μελλοντικούς παραβάτες του Κοινοβουλίου αναμένεται να κοπεί κάθε προνόμιο που δικαιούνται, όπως φορολογικές ατέλειες (φορολογούνται μόνο για το 30% των αποδοχών τους), ατέλεια στα κινητά και σταθερά τους τηλέφωνα, δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, δωρεάν διελεύσεις από τα διόδια για τους βουλευτές της επαρχίας, αυτοκίνητα που τους διαθέτει το Κοινοβούλιο, επιδόματα που λαμβάνουν για τη συμμετοχή τους σε κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Στο μεταξύ, η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη με γραπτή καταγγελία της προς τον πρόεδρο της Βουλής, το Σεπτέμβριο του 2012, ανέφερε ότι πρώην βουλευτής είχε παρκάρει μέσα στο πάρκινγκ του Κοινοβουλίου ανασφάλιστο όχημα με πλαστές πινακίδες. Δυστυχώς, όπως είπε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», η καταγγελία της ουδέποτε διερευνήθηκε. «Συγκεκριμένο αυτοκίνητο», ανέφερε η κ. Χρυσοβελώνη, «από πληροφορίες που είχα συλλέξει, ήταν παρκαρισμένο εκεί για δύο έτη και μετά την υποβολή της καταγγελίας, επί τρεις-τέσσερις μήνες συνέχισε να είναι εκεί». Και συμπλήρωσε: «Δεν έχει σημασία τόσο αυτό, όσο το γεγονός ότι ένας πρώην βουλευτής κυκλοφορούσε ένα τέτοιο αυτοκίνητο και ο ίδιος, μέσω του Διαδικτύου, δεν το αρνιόταν και εμφανιζόταν να επαίρεται γι' αυτό. Ελεγε ότι προορισμός του ήταν να γίνει ένα αυτοκίνητο-αντίκα, που είναι ανασφάλιστο. Ελεγε στον κόσμο ότι αν δεν θέλει να πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιση, να πράξει το ίδιο».

Από enet