Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Σύγκρουση διοικητικών-φοιτητών με Αρβανιτόπουλο

• Νέα απεργία - Συλλαλητήριο την Πέμπτη
«Δεν μας φοβίζουν οι απειλές για ΜΑΤ, 40 χρόνια από το Πολυτεχνείο» 
Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισαν νέες 48ωρες απεργίες από την Τρίτη ενάντια στις απολύσεις, παρατείνοντας τις κινητοποιήσεις για ενδέκατη εβδομάδα. Το ίδιο αποφάσισαν και οι διοικητικοί του ΕΜΠ, ενώ οι φοιτητές σε εννέα σχολές είναι σε κατάληψη.

Η απεργία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΕΜΠ θα γίνει, όπως και τις προηγούμενες εβδομάδες, με περιφρούρηση όλων των εισόδων των σχολών, ώστε να μην εισέρχονται φοιτητές ή καθηγητές...
στα αμφιθέατρα.

Την ίδια ώρα στο τραπέζι η κυβέρνηση βάζει την απειλή της επιστράτευσης.

Επίσης καλούν σε νέο απεργιακό συλλαλητήριο την Πέμπτη 21/11 στις 12 στα Προπύλαια

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών ζητούν και από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος που συνεδριάζει στις 3 το μεσημέρι να καλύψει την απόφασή τους για νέα απεργία.

Θα συνεδριάσει, επίσης, η Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ για να αποφασίσει αν θα καλύψει ή όχι την απεργία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος δεν έχει αποκλείσει επέμβαση της αστυνομίας, αφού όπως είπε εφόσον και οι καθηγητές και οι φοιτητές εξέφρασαν τη βούληση να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια, από εκεί και πέρα δεν θα μπορεί να παρεμποδιστεί η ακαδημαϊκή λειτουργία των Πανεπιστημίων.

"Δεν μας φοβίζουν οι απειλές για ΜΑΤ 40 χρόνια από το Πολυτεχνείο", λένε εκπρόσωποι των απεργών διοικητικών υπαλλήλων.

Πάντως, σημειώνεται, πως και οι εννέα σχολές του ΕΜΠ τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών.
Την προηγούμενη βδομάδα το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή των υπαλλήλων, με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.  
Από την πορεία του Πολυτεχνείου 2013: Οι φοιτητές μαζί με τους εργαζόμενους
Την ίδια ώρα το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε τις πρώτες πρόχειρες λίστες με τη μοριοδότηση των υπαλλήλων των οκτώ ΑΕΙ για το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας.

Οι λίστες που κατάρτισε το ΑΣΕΠ, αφορούν στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων, προς διαθεσιμότητα, για το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Οι πίνακες καταρτίστηκαν κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα, βάσει των ψηφιακών πινάκων συνδρομής κριτηρίων που απέστειλε η Διεύθυνση Διοικητικού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τονίζεται ότι η μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων και η κατάρτιση των σχετικών βαθμολογικών πινάκων κατάταξης βασίζεται αποκλειστικά στα στοιχεία όπως ακριβώς απεστάλησαν από την αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικού του εν λόγω υπουργείου.

Όπως επισημαίνεται, για λόγους διαφάνειας της διαδικασίας επιλογής του προσωπικού, που θα τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και προκειμένου να καταστεί δυνατός ο έλεγχος περί ορθής μοριοδότησης των προσόντων των υπαλλήλων βάσει των υποβληθέντων πινάκων με τα κριτήρια αξιολόγησης, οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Οι πίνακες αυτοί, όπως προβλέπεται, διαβιβάστηκαν για τις περαιτέρω ενέργειες στο οικείο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο το οποίο είναι αρμόδιο για την έκδοση των τελικών πινάκων.

Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Από enet