Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ψεκάζουν τα ΝΕΑ;

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το σημερινό πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ κι όσο περνάει η ώρα φοβάμαι ότι καταλήγω κι εγώ μάλλον κάποιος...ψέκασε την ιστορική εφημερίδα.

Αν και πλέον λίγο-πολύ όλοι έχουμε συνηθίσει την υπερβολή σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν κάποιοι που καταφέρνουν πάντα να μας εκπλήξουν ακόμα περισσότερο. Όπως κάποτε ο Τσίπρας χαρακτήρισε «Πινοσέτ» τον Παπανδρέου και διαπίστωσε αναλογίες της σημερινής εποχής με τη Χούντα, έτσι σήμερα και τα ΝΕΑ ανακάλυψαν «αποστασία» σε μια κοινότοπη αριστερίστικη προτροπή του...
Τσίπρα προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Για να ενισχύσουν μάλιστα και τη θέση τους περί «αποστασίας», τα ΝΕΑ φιλοξένησαν και σχετικό άρθρο του Ευάγγελου Βενιζέλου, το οποίο μάζι τόσο με το σχετικό κείμενο της εφημερίδας που θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί αν ο συντάκτης τους είναι κοινός! Πιστεύουν πραγματικά, ότι ακόμα κι αν είχαν δίκιο, θα τους πιστέψει κανείς με τέτοια πρωτοσέλιδα;

Πιστεύουν ότι η ελληνική κοινωνία των χίλιων προβλημάτων θα βρει το χρόνο και τη διάθεση να ασχοληθεί μαζί τους; Πιστεύουν ότι θα βρεί κάποιος τον χρόνο να αναζητήσει κάποιο νόημα σε αυτό το χάος υπερβολών, κραυγών και αστείων ιστορικών αναλογιών;

Από parapolitiki

Η επίμαχη δήλωση Τσίπρα για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που σκέφτονται να διαφοροποιηθούν 
Σάλος έχει προκληθεί από χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην εφημερίδα Αυγή.


Την παραθέτω αυτούσια:

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία. Είναι προφανές ότι η στρατηγική της υποταγής στην τρόικα έχει όρια. Δεν πείθει πια κανέναν. Ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ είναι λογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Οι βουλευτές του καλούνται να είναι όχι μόνο μνημονιακοί, αλλά και δεκανίκια της πιο ακραίας δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος. Δεν είναι εύκολο. Γιατί εκτός του αισθήματος της κομματικής επιβίωσης υπάρχει και αυτό της πολιτικής αξιοπρέπειας.

Σε κάθε περίπτωση, όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας, παρά τις επιθέσεις του συστήματος της μνημονιακής διαπλοκής, που θα είναι σφοδρές όπως φάνηκε και στην περίπτωση της Θεοδώρας Τζάκρη, θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο.


Προσωπικά, βρίσκω αυτή τη δήλωση απόλυτα «κανονική» και «θεμιτή» και μου είναι αδύνατο να καταλάβω τις διαστάσεις που έχει λάβει. Είναι δυνατόν να μην πιέζει ένας αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης τους βουλευτές που σκέφτονται με την ψήφο τους να προκαλέσουν την πτώση της κυβέρνησης;

Δεν υποστηρίζω ότι «καλά κάνει» αλλά αναρωτιέμαι «τι περιμένατε να κάνει;». 

Από parapolitiki

Βενιζέλος κατά Τσίπρα με κατηγορίες περί αποστασίας κι αναφορές στον...Ανδρέα Παπανδρέου!  
Απόλυτα δυσανάλογη με την πραγματική ουσία της υπόθεσης είναι η αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου στη χθεσινή επίμαχη δήλωση Τσίπρα για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με άρθρο του στα ΝΕΑ κάνει λόγο για «αποστασία» και «πολιτική αλητεία» ενώ στην πρώτη παράγραφο του κειμένου κάνει αναφορά και στον...Ανδρέα Παπανδρέου.

Η πρώτη παράγραφος του άρθρου είναι ενδεικτική:

Η απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκφράζει βεβαίως την θεσμική και πολιτική του ευτέλεια. Αποδεικνύει την τραγική έλλειψη δημοκρατικού και κοινοβουλευτικού ήθους. Δείχνει ότι η στενή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και όποιοι την καθοδηγούν δεν έχουν καμία σχέση με την παράδοση, τις ευαισθησίες, τις μνήμες και την ιστορική συνείδηση της δημοκρατικής παράταξης που  ο Ανδρέας Παπανδρέου ταύτισε μεταδικτατορικά  με το ΠΑΣΟΚ.(...)

Είναι σίγουροι στη Χαριλάου Τρικούπη ότι κερδίζουν με το να συσχετίζουν από μόνοι τους τον ΣΥΡΙΖΑ με την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου, έστω κι αν καταλήγουν σε δικά τους συμπεράσματα; Ισχυρίστηκε ποτέ η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αυτό στο οποίο απαντά από μόνος του ο Βενιζέλος;

Αληθινά αναρωτιέμαι τι άλλο θα πρέπει να συμβεί στο ΠΑΣΟΚ για να γίνει κατανοητό ότι κάθε φορά που ο Βενιζέλος επιτίθεται με ύφος αυστηρού δασκάλου με υψωμένο δάχτυλο στον Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει πόντους. Όπως και κάθε φορά που ο απόλυτα φθαρμένος Βενιζέλος προσκαλεί τον 39χρονο Τσίπρα σε «προσωπική μονομαχία ήθους».

Ίσως οι τόσοι υψηλοί τόνοι που διαλέγει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να απευθύνονται κυρίως στους ίδιους τους βουλευτές του, τους οποίους με τον τρόπο αυτό σπεύδει να φοβίσει ότι θα χαρακτηριστούν «αποστάτες» και «άνθρωποι του Τσίπρα» σε περίπτωση που ρίξουν την κυβέρνηση. Αυτό όμως μάλλον φανερώνει πανικό κι ανασφάλεια παρά δύναμη.

Τέλος, σκεφθείτε μόνο πόσους πόντους θα κέρδιζε το ΠΑΣΟΚ αν απαντούσε στον Τσίπρα ότι φλερτάρει με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν όλα τα μνημόνια, τους οποίους μέχρι πρόσφατα στελέχη του κόμματος του χαρακτήριζαν «δοσίλογους» και «προδότες».
Από parapolitiki