Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Χρ. Σταϊκούρας: Το χρέος δεν είναι βιώσιμο

«Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και θα χρειαστεί διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του», δήλωσε  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε συνέντευξή του στα "Παραπολιτικά" σημείωσε ότι «το δημόσιο χρέος εδώ και δεκαετίες είχε αποκτήσει ισχυρή αυξητική δυναμική και τόσο ως απόλυτο, όσο και ως σχετικό ως προς το ΑΕΠ μέγεθος, είναι υψηλό. Είναι αλήθεια ότι η ισχυρή αυξητική δυναμική έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του 1980».

Κατά τον υπουργό,  τις «δεκαετίες που ακολούθησαν ο ετήσιος ρυθμός ανόδου μειώθηκε αλλά δεν επετεύχθη ριζική ανακοπή αυτής της δυναμικής».

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα η κυβέρνηση να μπορέσει να διαπραγματευθεί με τους εταίρους και...
δανειστές για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.

Ταυτόχρονα, ο κ. Σταϊκούρας ασκεί κριτική για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που «ρέπει προς την απλή καταγραφή των αρνητικών μιας αναμφίβολα κρίσιμης για τη χώρα και δυσάρεστης για τους πολίτες κατάστασης. Δεν προβάλλει σχέδιο για τη χώρα».

Προσθέτει ότι η αντιπολίτευση «δεν προτείνει λύσεις για τα προβλήματα. Θυμίζει την αντιπολιτευτική περίοδο που προετοίμασε την περίοδο διακυβέρνησης κατά την οποία ρίζωσαν οι παθογένειες που πληρώνουμε σήμερα. Ελπίζω ότι θα αντιληφθεί την ολισθηρότητα του δρόμου όπου βαδίζει και θα κάνει διορθωτικές κινήσεις».

Από capital