Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Κατάσχεση ελπίδας

Προσωπικά θα χειριστεί το θέμα των πλειστηριασμών ο Αντωνάκης ο Σφουγγαράκης. Θα πάρει το σφουγγάρι του και αντί να σβήσει χρέη θα σβήσει πολίτες.

Και να υπήρχε κάποια έστω θεωρητικού επιπέδου ελπίδα για τους πολίτες αυτής της χώρας τώρα δεν θα έχουν καμιά.

 Ο Αντωνάκης είναι ικανός να αναγκάσει ακόμα και όσες γυναίκες έχουν το όνομα «Ελπίδα» να το αλλάξουν. Να εξαφανιστεί αυτή η λέξη από το ελληνικό λεξιλόγιο.

 Ψέματα λένε ότι η Ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Προχθές πέθανε η θεία μου και εμείς είμαστε ακόμα ζωντανοί.

Θα χρειαστεί, λένε, και άλλο πακέτο δανειοδότησης η Ελλάδα για να μπορεί να ξεπληρώνει τα προηγούμενα δάνεια.

Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε...
νέο μνημόνιο, άρα νέα μέτρα. 
Η άλλη λύση που ετοιμάζουν είναι μια νέα χρεοκοπία με κούρεμα χρέους.  Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε νέο μνημόνιο, άρα νέα μέτρα.

Αλλά μην στεναχωριέσαι. Από τον Σεπτέμβριο θα απογειωθούμε, θα σκάσουμε από ανάπτυξη.

Στο 70% έφτασε η εργασία στην Ελλάδα. (είναι η αισιόδοξη πλευρά, η απαισιόδοξη μιλάει για 30% ανεργία).

 Βρήκα ένα καταπληκτικό πρόγραμμα διαχείρισης των χρημάτων. Αλλά λίγο αργά. Τώρα πια δεν έχω ούτε δεκάρα τσακιστή.

 Σε κινητικότητα έχουν τεθεί οι ασθενείς. Αναζητούν νοσοκομείο που να μην έχει κλείσει. Και όταν το βρουν ψάχνουν αυτό που έχει και γάζες…

Στο τέλος θα έχουμε τόσα ιατρικά υλικά και τόσο ιατρικό προσωπικό που μετά βίας θα μπορούν να νοσηλεύονται 5 άνθρωποι την εβδομάδα. Οι τυχεροί θα βρίσκουν το κουπόνι σε κάποια από τις εφημερίδες που στηρίζουν τον Μπενοσαμαρά. 
Περιουσία το βλακόσημο

Λοιπόν, για να τελειώνουμε με τα τόσα χαράτσια. Ας μπει το βλακόσημο να γεμίσουν τα ταμεία των τραπεζών.

Για να καταλάβετε πόσο βλάκες είμαστε… στην αρχή μας παραμύθιαζαν ότι τα έκαναν όλα για να σώσουν την χώρα. Τώρα μας λένε κατάμουτρα την αλήθεια: Θα σας πάρουμε τα σπίτια για να σώσουμε τις τράπεζες.

Μας πήραν χαμπάρι… ρουθούνι δεν θα μείνει.

 Ο Αρκτούρος είχε δεχθεί από τα μαύρα μεσάνυχτα ένα πεντοχίλιαρο αλλά τελικώς το επέστρεψε. Στο πίσω μέρος το πεντοχίλιαρο έγραφε: Για την σωτηρία μόνο των λευκών αρκούδων.

Στα σκυλάδικα τα μαύρα σκυλιά νιώθουν άνετα στα μαύρα μεσάνυχτα. Ένα σκηνικό για δράκουλες και όχι για ανθρώπους. Αλλά όσο δεν τους μαυρίζουμε θα βάλουν και αυτοί το λιθαράκι τους για το μαύρο μας το μέλλον.

 Η κυβέρνηση βάζει τα πράγματα στην θέση τους: Οι πολίτες δεν τρώνε τα τρόφιμα μέσα στα σούπερ μάρκετ λόγω πείνας και αφραγκίας αλλά για να τα καταναλώσουν φρέσκα και να μην χαλάσουν από την ζέστη.

Και μετά έχουν ψυχολογικό πρόβλημα να πάνε με μια άδεια συσκευασία στο ταμείο για να πληρώσουν…

 Δεν μας έφτανε ο Άδωνις και η τρόικα έχουμε τώρα και τα περιστέρια να μας τρώνε το φαγητό… ότι μας είχε απομείνει τέλος πάντων. 
Για όσους ακόμα δεν έχουν καταλάβει να το πούμε με απλά λόγια. Όλα αυτά τα μέτρα δεν τα παίρνουν για να γεμίσουν τα ταμεία του κράτους ώστε να τα δώσουν στους δανειστές. Αυτό γίνεται παρεμπιπτόντως.

Ο σκοπός τους είναι το 80% των πολιτών να έχει χρέη στο  δημόσιο ώστε με τις κατασχέσεις να μην έχουν οι Έλληνες πολίτες ατομική ακίνητη περιουσία. Αλλά ούτε κινητή…

Χωρίς περιουσία, χωρίς εργασιακά δικαιώματα θα είμαστε οι ιδανικοί είλωτες σε μια πλούσια χώρα με τους αριθμούς και τους «επενδυτές» να ευημερούν και τους πολίτες να μονομαχούν για το πεταμένο ξεροκόμματο ψωμιού.

Αλλά δεν πειράζει. Ας μην αντιδράσουμε.

 Η Μέρκελ και οι τράπεζες να είναι καλά και όλοι οι άλλοι ας πάμε να πηδηχτούμε από κανένα παράθυρο.

(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)
Μικρός Φωκίων