Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Μητσοτάκης: Oι μετακινήσεις των εκπαιδευτικών θα γίνουν εθελοντικά ή υποχρεωτικά

Σκοπός μας δεν είναι οι απολύσεις εκπαιδευτικών, αλλά η κινητικότητα, τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια συνάντησής του με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ. Διαμήνυσε πάντως, ότι οι μετακινήσεις θα γίνουν, είτε εθελοντικά, είτε υποχρεωτικά.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεσήμανε ότι η κινητικότητα θα πρέπει να γίνει εθελοντικά, αλλά, όπως είπε, σε καμία περίπτωση δεν θα διαφωνήσει εάν κάποια στιγμή γίνει...
και υποχρεωτικά.

Όσον αφορά ως προς τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα μετακινηθούν και οι προτεραιότητες που θα τεθούν στις μετακινήσεις, όπως είπε, είναι θέμα του υπουργείου Παιδείας.

Για το μεταβατικό διάστημα, ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου, ώστε να είναι το μικρότερο δυνατό.

Η καθηγητές ζήτησαν να καταργηθεί η ρύθμιση του νέου πειθαρχικού δικαίου, σύμφωνα με την οποία για οποιοδήποτε παράπτωμα και χωρίς να έχει αποδειχθεί η ενοχή, ο εκπαιδευτικός τίθεται σε αργία.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από την ΟΛΜΕ να υποβάλει σημείωμα, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και παραδείγματα ακραίων περιπτώσεων εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε αργία, προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές στο πειθαρχικό.

Από το ΕΘΝΟΣ

Μεταγραφή στα δημοτικά 5.000 καθηγητών 
Tη μετακίνηση 5.000 εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στο πλαίσιο άμεσης εφαρμογής της κινητικότητας των 12.500 υπαλλήλων, έθεσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου στο πλαίσιο των προτάσεων που κατατέθηκαν για την κινητικότητα. Ειδικότητες ξένων γλωσσών, Καλλιτεχνικών, Πληροφορικής και γυμναστές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

    Οι διαπραγματεύσεις για το Δημόσιο πάντως αναμένεται να είναι επίπονες, καθώς κατά τη χτεσινή συνάντηση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και των υψηλόβαθμων στελεχών της τρόικας που κράτησε 2,5 ώρες, οι εκπρόσωποι των δανειστών, σύμφωνα με πληροφορίες, κράτησαν «σκληρή» στάση στο θέμα της παράτασης για την κινητικότητα, αλλά άκουσαν με προσοχή τις προτάσεις του υπουργείου κυρίως όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των 12.500 υπαλλήλων, με αιχμή την πρόταση για την Εκπαίδευση.

Χωρίς να απορρίπτουν οριστικά το αίτημα για την παράταση στην κινητικότητα, έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τα σενάρια που παρουσίασε η ελληνική πλευρά τόσο για το πλεονάζον προσωπικό όσο και για τις απολύσεις και ανανέωσαν το ραντεβού με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για αύριο Τετάρτη.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: «Είχαμε μια μακρά αλλά πιστεύω εποικοδομητική συζήτηση. Ακουσαν αυτά που είχαμε να τους πούμε», αφήνοντας «ανοιχτά» όλα τα ενδεχόμενα για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Από το ΕΘΝΟΣ