Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Όλους τους ξεπλένει η κολυμβήθρα της υπόθεσης ΕΡΤ!

Το τι ακούνε τα αυτάκια μου και τι βλέπουν τα ματάκια μου αυτές τις τελευταίες ώρες με το πραξικόπημα στην ΕΡΤ δεν περιγράφεται!

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κοντεύουν να μας βγουν και από πάνω, οτι αυτοί οι καημένοι είναι στυλοβάτες της Δημοκρατίας και δεν σηκώνουν τέτοιες συνταγματικές εκτροπές στο σπαθί τους. Τους τσιγκλάνε βέβαια και οι άλλοι: ελάτε παιδιά, μην κάνετε πείσματα, αφού κατά βάθος είστε αριστεροί και δεν το ξέρετε!

Το λάθρα πλέον εκπέμπον κανάλι της ΝΕΤ πρόβαλλε πριν από λίγες ώρες την Εύη Χριστοφιλοπούλου ωρυόμενη στη Βουλή, λάβρα επιτιθέμενη εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά! Ω θεοί της Νεφελοκοκκυγίας, μα τον Τουτάτη, πού το βρήκε τόσο θράσος; Αλλά και η πρώην προϊστάμενη και συγκάτοικος της στο...
Υπ. Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου εξανίσταται με τα όσα συμβαίνουν!

Αργότερα οι δημοσιογράφοι του καναλιού έβγαλαν στον αέρα τηλεφωνική γραμμή με τη "συνάδελφο" Κάτια Μακρή, το γνωστό αμετανόητο πασοκόσκυλο, που κάθε πρωί από τον real ξεσκίζεται στην προπαγάνδιση των πολιτικών επιλογών της τριμερούς, βαθιά συγκινημένη και συντετριμμένη για το κακό που έγινε, και πώς τάχα να έγινε αυτό το πράγμα, είναι δυνατόν;

Από τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά στούντιο της πειρατικής πια ΕΡΤ παρέλασαν και εκπρόσωποι της λεγόμενης διανόησης και του λεγόμενου πνευματικού κόσμου θεωρούμενοι εκπρόσωποι του Πολιτισμού, που όλα αυτά τα χρόνια ουδέποτε βγήκαν να καταγγείλουν τα εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά από αυτήν την ίδια κυβέρνηση, αλλά σήμερα, ω ναι, βρέθηκαν πρόθυμοι να υπερασπιστούν τον Πολιτισμό προ παντός!

Στο μεταξύ οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία! Πάντα πρώτες στους αγώνες στο πλευρό των εργαζομένων, μόνο που δε μας ξεκαθάρισαν οι επιστρατευμένοι επιτρέπεται να απεργήσουν ή θα τους μπουζουριάσουν;

Και καπάκι μετά από όλα αυτά τα θαύματα που είδαν τα ματάκια μου και άκουσαν τα αυτάκια μου, να σου και ανακοίνωση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών να καλεί να σπάσουνε στην πράξη την επιστράτευση για την οποία ένα μήνα πριν έλεγε οτι δεν μπορεί να σπάσει!

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα αν συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την αυριανή απεργία αφού η επιστράτευση είναι σε ισχύ!

Ξεπλένει λοιπόν διάφορους και διάφορα η υπόθεση της ΕΡΤ και που ξέρετε, αύριο μπορεί όλοι αυτοί να βρεθούν και στην ίδια πλευρά, εξαγνισμένοι όντας πια...

Αυτά είναι τα θαύματα που κάνουν τα παντοδύναμα media στην κοινωνία του θεάματος. Και ας σκεφθούμε οτι αν κάθε κοινωνική ομάδα διέθετε δικό της ένα ολόκληρο δίκτυο σταθμών όπως έχουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, τότε κάθε κοινωνική ομάδα και επαγγελματικός κλάδος θα είχαν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το δίκιο τους τόσο άμεσα και αποτελεσματικά ως προς την υπόλοιπη κοινωνία, όπως το κάνει σήμερα η δημόσια - ο Θεός να την κάνει - ραδιοτηλεόραση.

Γι αυτό, και όπως αποδεικνύεται στην πράξη τις τελευταίες αυτές ώρες, είναι υποχρέωση των εργαζομένων της ΕΡΤ κυρίως και πρωταρχικά να δώσουν βήμα σε όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες που σπαράσσονται όλον αυτό τον καιρό, όπως δεν το έκαναν, ναι, δεν το έκαναν όλα αυτά τα χρόνια.

Εμείς δίνουμε μια ευκαιρία σε αυτούς και σε όλους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είμαστε και αμνήμονες. Εξάλλου, αυτό το καίριο έλλειμμα της δημόσιας - ο Θεός να την κάνει - ραδιοτηλεόρασης, το υπογράμμισαν, διακριτικά μεν λόγω των περιστάσεων αλλά το έκαναν, εκπρόσωποι διαφόρων φορέων που πέρασαν από τα στούντιο για να καταθέσουν τη συμπαράστασή τους.

Η υπόθεση media είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο των σύγχρονων κοινωνιών και πρόχειρη απόδειξη αποτελούν οι απίστευτης ισχύος δονήσεις που προκαλεί τώρα αυτή η πολιτική εξέλιξη. Και είναι μια τεράστια συζήτηση το ποια και πώς πρέπει να είναι αυτά, κυρίως από ποιους και για ποιους.

Στην πράξη τούτες τις ώρες η ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση μετατράπηκε σε ένα πραγματικά ελεύθερο βήμα για όλους. Αυτό είναι ένα σπουδαίο και μοναδικό στα χρονικά γεγονός που θα αφήσει το στίγμα του ανεξίτηλα στην ελληνική κοινωνία.