Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Κουκούλωμα; Και των γονέων! (3 Βίντεο)

Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε όσο θα θέλαμε την συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς έφτασε η χώρα στο μνημόνιο 1. Υπέρ της πρότασης του Σύριζα τάχτηκαν το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Τα βίντεο που παραθέτουμε είναι αποσπάσματα από την τοποθέτηση του Α. Τσίπρα –όπως τα μετέδωσε η τηλεόραση του Σκάι- και τις τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του Σύριζα και ΚΚΕ, Δ. Παπαδημούλη και...
Σ.Χαλβατζή.

Το αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης το ξέρουμε ήδη. Οι βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την άθλια συγκυβέρνηση, θα καταψηφίσουν την πρόταση και σήμερα θα επαναληφθεί, ότι και στο παρελθόν, άλλο ένα κουκούλωμα δηλαδή. Δεν έχει νόημα να κάνουμε ιδιαίτερο σχολιασμό τα όσα παρακολουθήσαμε σήμερα στην βουλή. Το μόνο που θα κάνουμε είναι να παραθέσουμε ένα εύστοχο σχολιάκι που συναντάμε στο σημερινό «Ποντίκι»:


Πάνε να τα κουκουλώσουν 

Όλα δείχνουν ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο θα καταψηφιστεί σήμερα στη Βουλή από τα κυβερνητικά συνεταιράκια. Έπειτα από πυκνές διαβουλεύσεις, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα την καταψηφίσουν, ο καθένας για τους λόγους του βέβαια.

 Ξεκινώντας από την τελευταία, οι ΔΗΜΑΡίτες θα υποστηρίξουν ότι η δικογραφία που έφτασε στη Βουλή αναφορικά με τις δηλώσεις Ρουμελιώτη, ότι ήταν προαποφασισμένη η προσφυγή στο ΔΝΤ από τον Γιωργάκη, είναι η βάση της έρευνας. Πάντα θεσμικές οι σουπιές…

Το ΠΑΣΟΚ, διά του ανεκδιήγητου Βενιζέλου, που δεν εννοεί να καταλάβει ότι το βαρέλι της πολιτικής αναξιοπρέπειας δεν έχει πάτο, δεν έχει κανένα πρόβλημα να ισχυριστεί ότι τα Μνημόνια έσωσαν τη χώρα. Ε, και η Νουδούλα θα σταθεί… στη γραμμή της υπευθυνότητας, λέγοντας ότι η κρισιμότης των στιγμών απαιτεί ενότητα και σύνεση. Κουκούλωμα; Και των γονέων!

Περίπου 350.000 ψυχές όλοι κι όλοι οι Ισλανδοί, αλλά δίδαξαν αξιοπρέπεια σε αντίστοιχη περίπτωση…

Από tsak-giorgis