Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΤραινοΚΤΕΛ

Με λεωφορεία εγκαινιάζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δρομολόγια στη Βουλγαρία
Υπάρχει κάποια σιδηροδρομική εταιρεία, ανά τον κόσμο, που να πανηγυρίζει επειδή επαναλειτουργεί διεθνή δρομολόγια με... λεωφορεία; Υπάρχει, η ελληνική ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Πριν από μερικά χρόνια, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πήγαινε (με τρένο) σε Σκόπια, Βουλγαρία και Τουρκία. Μάλιστα, πριν από τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας έφτανε έως τη Γερμανία.

Τώρα, δεν έχει κανένα διεθνές δρομολόγιο. Το κόψιμό τους αποτέλεσε απόρροια του νόμου εξυγίανσης του ομίλου του ΟΣΕ, με το οποίο «κουρεύτηκε» το 40% του...
συνόλου των δρομολογίων.

Συγκεκριμένα, έκλεισε το δίκτυο Πελοποννήσου πέραν Κιάτου (εξαιρέσεις: προαστιακός Πάτρας, Οδοντωτός, γραμμή Κατάκολου-Πύργου-Ολυμπίας), έκλεισε το δίκτυο Δυτικής Μακεδονίας, πέραν της Εδεσσας (ξανάνοιξε μόλις πρόσφατα προς Φλώρινα), ενώ στη γραμμή Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης-Ορμενίου εκτελούνται ελάχιστα μόνο δρομολόγια.

Τώρα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αισθάνεται ευχαριστημένη που επαναλειτουργεί τη γραμμή προς τη Βουλγαρία, αλλά με λεωφορείο! Οπως ανακοίνωσε, τα δρομολόγια πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση από τις πόλεις της Θεσσαλονίκης (Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός) και των Σερρών (Σιδηροδρομικός Σταθμός Σερρών), με τελικό προορισμό τη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. Οι ενδιάμεσες στάσεις, σε συνεργασία με τη βουλγαρική KARAT-S, θα γίνονται στις πόλεις Μπλαγκόεβγκραντ και Σόφια.
Φ. Φ.
Από enet