Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Αποβολή βουλευτή της ΧΑ και «Heil Hitler» μέσα στη Βουλή - Τα πρακτικά δείχνουν τον Γ. Πάντζα για το «χάιλ Χίτλερ»

Θερμό επεισόδιο με «πρωταγωνιστή» ακόμη μία φορά τη Χρυσή Αυγή εκτυλίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής. Χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως «χειροκροτήστε γίδια» και «ξεφτιλισμένοι», ο βουλευτής του νεοναζιστικού κόμματος Παναγιώτης Ηλιόπουλος προκάλεσε την αντίδραση του προεδρεύοντα Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος κάλεσε τον φρούραρχο της Βουλής να τον αποβάλει από την αίθουσα. Η ΚΟ της ΧΑ αποχώρησε. Στη μαγνητοσκόπηση των στιγμιοτύπων ακούγεται «Heil Hitler».

Tο επεισόδιο εκτυλίχθηκε μετά από...
τη συζήτηση ερώτησης του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, με αντικείμενο το προωθούμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Κατά την τοποθέτησή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης απηύθυνε έκκληση για σύγκλιση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων απέναντι στα φαινόμενα μισαλλοδοξίας και στις δυνάμεις που τα εκφράζουν.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής προκειμένου να απευθύνει ερώτηση οικονομικού αντικειμένου στον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.

Ωστόσο, θέλησε να τοποθετηθεί αναφορικά με το προηγούμενο σκέλος της συζήτησης, χαρακτηρίζοντας «σούπα» την ερώτηση Τσίπρα και δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το ελληνικό τόξο θα βρεθεί απέναντι στο δημοκρατικό τόξο».
Ο προεδρεύων της Βουλής επιχείρησε να του αφαιρέσει τον λόγο, ωστόσο, εκείνος τον αγνόησε και χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις όπως «χειροκροτήστε γίδια» και «άντε ρε ξεφτιλισμένοι», με αποτέλεσμα ο Γ.Δραγασάκης να απευθύνει μομφή σε βάρος του, καλώντας τον φρούραρχο της Βουλής να τον αποβάλει από την αίθουσα, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Σε εκείνο το σημείο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς έδωσε εντολή στην ΚΟ του να αποχωρήσει από την αίθουσα, όπως και έγινε. Σε βίντεο με τα στιγμιότυπα ακούγεται «Heil Hitler».

Eπί της ουσίας της συζήτησης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο υπουργός Δικαιοσύνης άφησε αιχμές σε βάρος του ΓΓ της Κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση επί του διαδικαστικού της κατάθεσης των νομοσχεδίων, η οποία άλλωστε ανέδειξε την πολιτική κόντρα στο εσωτερικό της κυβέρνησης γύρω από την προωθούμενη πρωτοβουλία κατά του ρατσισμού.

Ειδικότερα, ο Αντ.Ρουπακιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά πως όσα του καταλογίζουν είναι θέματα της πρώτης δημοτικού και ότι ο ίδιος, ως υπουργός Δικαιοσύνης, τα έχει ξεπεράσει...

Αντώνης Γαλανόπουλος από enet

Τα πρακτικά δείχνουν τον Γ. Πάντζα για το «χάιλ Χίτλερ» 
Συνεχίζονται οι αλληλοκατηγορίες Χρυσής Αυγής-ΣΥΡΙΖΑ 

Στα επίσημα πρακτικά της Βουλής εμφανίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάντζας, είπε: «Βγάλε και το πιστόλι να μας πυροβολήσεις. Χάιλ Χίτλερ». 

 Την ώρα εκείνη ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, εξερχόμενος της Ολομέλειας έλεγε: «Είστε ξεφτίλες, είστε ξεφτίλες». 

Πάντως, οι αλληλοκατηγορίες συνεχίζονται.

Από  newsbeast