Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ξεπουλάνε τα ιερά των προγόνων μας: Τραγικό! Μαζί με τον Αστέρα Βουλιαγμένης πωλείται και ο Ναός του Απόλλωνα!

Παλαιότερα είχαμε διαβάσει και για άλλους αγοραστές του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Πρόσφατα όμως, η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα Dolphin Capital Investors σχεδιάζει να υποβάλει προσφορά για την εξαγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγή με γνώση του θέματος.

Η Dolphin, η οποία εξειδικεύεται στην αξιοποίηση θέρετρων για διακοπές στη Νοτιανατολική Ευρώπη, θα υποβάλει έως...
τις 19 Μαρτίου προσφορά για το σύμπλεγμα του Αστέρα Βουλιαγμένης με έκταση 120.000 τετραγωνικά μέτρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι μετοχές της Dolphin διαπραγματεύονται στο Λονδίνο και η έδρα της είναι στις βρετανικές Παρθένους Νήσους. Η Εθνική Τράπεζα και το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προκήρυξαν στις 16 Ιανουαρίου διεθνή διαγωνισμό για την πώληση του Αστέρα, στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας.

Εκτός από το ξεπούλημα του θέρετρου ως κτιριακές εγκαταστάσεις και την απώλεια τεράστιου ποσού εσόδων, ένα άλλο τραγικό ζήτημα προκύπτει… 
 Πρόκειται για τον ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα, το σημαντικότερο ιερό του Αρχαίου Δήμου των Αλών Αιξωνιδών (Βούλας-Βουλιαγμένης) που χρονολογείται τον 6ο π.Χ. αιώνα! Και αυτό το σημαντικότατο μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς – που για να το επισκεφθεί κάποιος πρέπει να πάρει άδεια από τον ιδιοκτήτη του Αστέρα  – έχει ενταχθεί μαζί με το ξενοδοχειακό συγκρότημα στο ΤΑΙΠΕΔ για εκποίηση και μπορεί να βρεθεί σε χέρια ιδιωτών! Για πρώτη φορά στην ιστορία θα πουληθεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και αρχαίος ναός!!!

Ο ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα, αποκαλύφθηκε με τις ανασκαφές που έκανε η Αρχαιολογική Εταιρεία το 1926 και το 1927. Έχει σχήμα παραλληλόγραμμο και είναι διαστάσεων 13 Χ 7 μέτρα. Αποτελείται από μια σειρά κιόνων που περιβάλλει τον ναό περιμετρικά, με έξι κίονες σε κάθε πλάγια πλευρά και τέσσερις κίονες στις στενές πλευρές.

Επτά περίπου μέτρα μπροστά από την είσοδο του ναού βρίσκεται ο βωμός του οποίου σώζεται η θυμέλη. naos apollona Τραγικό! Μαζί με τον Αστέρα Βουλιαγμένης πωλείται και ο Ναός του Απόλλωνα! Ποια είναι η Dolphin Capital Investors. dolphin capital investors Τραγικό!
Μαζί με τον Αστέρα Βουλιαγμένης πωλείται και ο Ναός του Απόλλωνα!

Η Dolphin Capital Investors αποτελεί τον επενδυτικό βραχίονα της Dolphin Capital Partners στον κλάδο της ακίνητης περιουσίας. Πεδίο δραστηριοποίησής της είναι η Νοτιοανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα οι αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου, της Τουρκίας και της Κροατίας, που θεωρείται από ειδικούς ότι τα επόμενα χρόνια θα γνωρίσουν μεγάλη ανάπτυξη στον τομέα των οργανωμένων τουριστικών αναπτύξεων (residential resort developments), ακολουθώντας τα βήματα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Πίσω από την Dolphin Capital Partners βρίσκονται δύο Κύπριοι που τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν υλοποιήσει επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ στο real estate.

Ο Μίλτος Καμπουρίδης και ο Πιέρ Χαραλαμπίδης, έπειτα από χρόνια παρουσίας σε ομίλους όπως η Goldman Sachs, η JP Morgan, η Hilton International, δούλεψαν μαζί στη Soros Real Estate Partners του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος.

Τοποθέτησαν μέσω του fund κεφάλαια άνω του 1 δισ. δολ. σε δεκάδες έργα στην αγορά ακίνητης περιουσίας των ΗΠΑ και άλλες αγορές.