Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Οι πολιτικοί – ηθοποιοί πρωταγωνιστούν σε μεγάλες κινεζοχολιγουντιανές υπερπαραγωγές

Σε θερμό κλίμα συναντήθηκαν και συνέφαγαν στο Ζάγκρεμπ ο Αλέξης Τσίπρας με τον σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν. Αφού ο σκηνοθέτης διαπίστωσε πως ο Αλέξης είναι «σκληρό καρύδι» του έκανε πρόταση να πρωταγωνιστήσει στο remake της ταινίας Alexander. Μάλιστα συμφώνησαν να αλλάξουν και...
τον τίτλο της ταινίας από Αλέξανδρος σε Αλέξης. 
«Μόλις έφαγα με τον άνθρωπο που εύχομαι να είναι ο μελλοντικός Αλέξανδρος της χώρας σας. Αυτός θεωρώ ότι είναι η ελπίδα της Ελλάδας. Αυτός ο άνθρωπος θα κάνει την τεράστια διαφορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά θεωρώ και σε όλη την Ευρώπη και ίσως και σε όλο τον κόσμο» είπε ο Όλιβερ Στόουν και ευχήθηκε στον Αλέξη «καλή τύχη» καθώς, όπως τόνισε, «θα την χρειαστεί». 
Ήδη ο Στόουν έχει κλείσει ήδη τον ΓΑΠ για τον ρόλο του Αριστοτέλη μιας και ο πρώην πρωθυπουργός αυτοπροτάθηκε ως "μεγάλος στοχαστής" για αυτό το ρόλο.
Επίσης έκλεισε για την ταινία και όλο το cast του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «είναι μεγάλοι ηθοποιοί όλοι τους» και είπε ότι τα βρήκαν εύκολα στις αμοιβές λόγω φαλιρίσματος του κόμματος.
Σύμφωνα με το σκηνοθέτη ο ρόλος της Ολυμπιάδας θα ανατεθεί στην Αλέκα μιας και καμία άλλη δεν γνωρίζει τις μηχανορραφίες όσο αυτή. Ο Κουτσιούμπας και ο  Καμμένος δέχτηκαν να παίξουν στην ταινία αφιλοκερδώς, «δεν ζήτησαν χρήματαν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ολιβερ Στόουν, ενώ ο Μιχαλολιάκος  θα παίξει μόνο για τη δόξα.
Ο σκηνοθέτης αντιμετώπισε πρόβλημα με το cast της ΝΔ μιας και ο Σαμαράς δέχτηκε πρόταση από τους Κινέζους να πρωταγωνιστήσει σε μια νέα υπερπαραγωγή με συμπρωταγωνιστή τον Τζάκι Τσαν. 
Ωστόσο διαβεβαίωσε τον Στόουν ότι θα διαθέσει την Όλγα για τουριστικούς λόγους.
Σύσσωμη θα συμμετάσχει στην ταινία η Κ.Ο του ΣΥΡΙΣΑ

Remake και στο Platoon
Επίσης ο Τσίπρας πρότεινε στο σκηνοθέτη να γίνει remake και στο Platoon, για να συμμετάσχουν όλοι οι ηθοποιοί των κομμάτων μιας και όλοι στην Ελλάδα είναι ντυμένοι στο χακί και έτσι δεν θα χρειαστούν πολλούς κομπάρσους και ο Στόουν συμφώνησε αμέσως.
Ο Σαμαράς συμφώνησε να συμμετάσχει ευχαρίστως με όλο το team της συγκυβέρνησης σε αυτή την υπερκομματική παραγωγή και δήλωσε ότι λόγω της επιστράτευσης μπορεί εύκολα να μπει στο πετσί του ρόλου. 
Βασικό ρόλο στην ταινία θα έχει ο Δένδιας λόγω εμπειρίας του στον ανταρτοπόλεμο
Τον μόνο που δεν μπόρεσε να πείσει ο σκηνοθέτης ήταν ο «Κουρασμένος» αφού του το ξέκοψε απ΄ την αρχή δηλώνοντας ότι το μόνο που θα κάνει είναι να δει τις ταινίες.