Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ο νέος γραμματέας του ΚΚΕ: Η σφραγίδα της αποστέωσης…

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι ο νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ: Ο εκλεκτός της Αλέκας και του σκληρού πυρήνα του Περισσού.

Ένας κομματικός μηχανισμός σε ολοκληρωτική αποστέωση και αποσύνθεση αναπαράγεται, ιδιαίτερα σε εποχές έντονων κοινωνικών εντάσεων και πολιτικής ρευστότητας, ΠΑΝΤΑ προς τα ΚΑΤΩ:
Προς το χαμηλότερο πολιτικό παρανομαστή, εκεί που κυριαρχεί...
η «ομοιομορφία της ισοπέδωσης», δηλαδή η αυθάδεια της βλακείας…

Ο ΓΑΠ, π.χ. ήταν το τελικό υποπροϊόν της «εκσυγχρονιστικής» αχρειότητας του ΠΑΣΟΚ, το κατακάθι του εκφυλισμού του και του δωσιλογισμού του…

Ο νέος Γραμματέας του ΚΚΕ αποτυπώνει το καθεστώς της βλαβερής ηλιθιότητας ενός σταλινικού απολιθώματος το οποίο επιχειρεί να κρατηθεί στη ζωή με το δικτατορικό σεχταρισμό της βλακείας (ομοιομορφία της ισοπέδωσης).

Και μόνο τα ποσοστά επικύρωσης των θέσεων της γραφειοκρατικής κορυφής στα προσυνεδριακά ψηφίσματα και οι «αποβολές» στελεχών με ιδεολογικό κύρος και πολιτικό εκτόπισμα, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Εάν είναι δυνατόν σε ένα κομμουνιστικό κόμμα το οποίο βαδίζει από ήττα σε ήττα και συρρικνώνεται δραματικά, σε εποχές κοινωνικού αναβρασμού και ισχυρών πολιτικών εντάσεων, να ψηφίζονται οι θέσεις των διοικούντων με ποσοστά του 97% (!!!) και να καρατομούνται στελέχη με ιδέες και άποψη, με κύρος και δυναμική πολιτικής παρέμβασης στην κοινωνία, επειδή απλώς ψέλλισαν κάποια αυτονόητα της κομμουνιστικής Θεωρίας και Πράξης.

Και μόνο αυτά, ιδιαίτερα αυτή η ΜΟΝΟΦΩΝΙΑ του 97%, δείχνουν ότι ο σκληρός, σταλινικός πυρήνας της γραφειοκρατίας του Περισσού, έχει επιβάλλει ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ την «ομοιομορφία της ισοπέδωσης», την αυθάδεια της αποκρουστικής βλακείας, αλλά και του γελοίου…

Το προϊόν αυτής της δικτατορικής ισοπέδωσης είναι ο νέος Γραμματέας του ΚΚΕ: Το πειθήνιο όργανο του σκληρού, αποστεωμένου, γραφειοκρατικού πυρήνα του Περισσού, η «αναπαραγωγή», σε ακόμα πιο χαμηλά επίπεδα, της σεχταριστικής αποστέωσης, αλλά και της τελικής αποσύνθεσης του κομματικού μηχανισμού: Η «αναπαραγωγή» της βλακείας σε πιο μοχθηρές όψεις…

ΣΕ εποχές θυελλωδών κοινωνικών αναταραχών και πολιτικής κινητικότητας, γραμματέας του ΚΚΕ (δηλαδή ο ηγέτης του) γίνεται ένας άνθρωπος ΧΩΡΙΣ κανένα πολιτικό βάρος στην ελληνική κοινωνία, χωρίς να έχει βάλει τη σφραγίδα του ΠΟΥΘΕΝΑ, χωρίς να αποτελεί «κομβικό κύρος» (θεωρητικό και πρακτικό) στο σύνολο του ελληνικού λαού!!!

Ένας «ηγέτης» κατασκευασμένος ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τα μαγειρεία του σκληρού πυρήνα των γραφειοκρατικών κορυφών του ΚΚΕ…

Αυτή η επιλογή, βεβαίως, ήταν αναγκαία και η πιο κατάλληλη για το σημερινό ΚΚΕ. Το ΚΚΕ «πολιορκείται» ασφυκτικά σήμερα, όχι από το αστικό καθεστώς, όπως ισχυρίζεται, αλλά από τον οργασμό της λαϊκής ΟΡΓΗΣ, από τις κοινωνικές θύελλες που υποβόσκουν, συνακόλουθα από καταιγίδες και χείμαρρους ριζοσπαστικών και αγωνιστικών Ιδεών και προβληματισμών: Αυτά ΑΠΕΙΛΟΥΝ άμεσα την ίδια πολιτική υπόσταση της γραφειοκρατικής του γάγγραινας…

Η ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ των κορυφών του κόμματος απέναντι στους κοινωνικούς και πολιτικούς κραδασμούς που απειλούν την ίδια την ύπαρξη αυτού του κομματικού απολιθώματος, είναι η εκλογή του νέου Γραμματέα…

Οι γραφειοκράτες του Περισσού πιστεύουν, αφελώς, ότι με το να θωρακιστούν με περισσότερη ηλιθιότητα και «στόκο» θα διασωθούν, έστω σαν μια μικρή σέχτα…

Ματαιοπονούν. Βρίσκονται στην τελική ευθεία του τέλους τους και όλα αυτά που έγιναν σ’ αυτό το «Συνέδριο», δεν είναι παρά οι τελευταίοι επιθανάτιοι σπασμοί…

Από resaltomag, μοντάζ Γρέκι
Εμπρός λαέ 
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, και η νέα Κεντρική Επιτροπή εξέλεξε Γενικό Γραμματέα τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Ο κ. Κουτσούμπας είναι 58 ετών και είναι μάλλον παντελώς άγνωστος στην πλειοψηφία των Ελλήνων.

Στο ΚΚΕ διατείνονται πως δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα. Δυστυχώς για το ΚΚΕ, τα πρόσωπα έχουν μεγάλη σημασία.

Και στο ΚΚΕ φροντίζουν συστηματικά να «εξαφανίζουν» όσα πρόσωπα είναι ικανά και μπορούν να κινητοποιήσουν και να εμπνεύσουν πλατιά λαϊκά στρώματα.

Θα θυμάστε, ίσως, πως πριν την χρεοκοπία της χώρας είχε υπάρξει θέμα με τον έλεγχο των οικονομικών του ΚΚΕ.

Ήταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος που πρωτοστάτησε στην επίθεση κατά του ΚΚΕ, υποστηρίζοντας σε πάμπόλλες συνεντεύξεις του πως το ΚΚΕ δεν δέχεται έλεγχο στα οικονομικά του.

Το ΚΚΕ δεν δέχτηκε έλεγχο στα οικονομικά του και η Αλέκα Παπαρήγα είπε πως οικονομικός έλεγχος πρέπει να γίνεται μόνο στα κόμματα εξουσίας.

Μετά την χρεοκοπία της χώρας, ως δια μαγείας, σταμάτησε η επίθεση κατά του ΚΚΕ, και τα ΜΜΕ έπαψαν να αναφέρονται στον έλεγχο των οικονομικών του κόμματος.

Παράλληλα, συνέβη και κάτι ακόμα. Το ΚΚΕ, αν και είχε μπροστά του μια μοναδική και ιδανική ευκαιρία να γίνει ο αδιαμφισβήτητος εκφραστής του λαϊκού κινήματος, ακολούθησε μια «ψόφια» και αλλοπρόσαλλη τακτική που δεν συγκινούσε ούτε τους πιο θερμούς οπαδούς του.

Το αποτέλεσμα ήταν να μειωθεί το ποσοστό του ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ –αν και σχεδόν ανύπαρκτος- να φτάσει στις εκλογές στο 27%.

Το ερώτημα για την στάση του ΚΚΕ μετά την χρεοκοπία της χώρας δεν απασχόλησε ιδιαίτερα το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ.

Άλλωστε, το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ κατέχει την απόλυτη αλήθεια και όλοι οι άλλοι είναι πεπλανημένοι ή πράκτορες.

Δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου πως η στάση του ΚΚΕ είχε να κάνει με τα οικονομικά του κόμματος.

Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να βρω.

Το ΚΚΕ είναι ένα αστικό κόμμα, τα τελευταία 40 χρόνια είναι στη Βουλή, και, λογικά, θα έχει κι αυτό πολλούς σκελετούς στις ντουλάπες του.

Το ποσοστό του ΚΚΕ θα μειωθεί ακόμα περισσότερο. Αυτά που δεν συζήτησαν στο συνέδριο τα συζητούν οι πολίτες μεταξύ τους.

Και ίσως μια μέρα, το 2052, να μάθουν όσοι ζουν τι συνέβη στο ΚΚΕ το 2010.

Ζήτω το Κόμμα!

Εγραψε o Pitsirikos