Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Σαν "παραζαλισμένα κοτόπουλα" οι βουλευτές της συγκυβέρνησης

Μπορεί οι δικοί μας εθνοπατέρες να αναζητούν «σωσίβιο» ασπαζόμενοι την γραμμή Πάγκαλου ότι «άλλο είναι το πρόβλημα της Ελλάδας και άλλο της Κύπρου» και ότι «ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου είναι πολύ διαφορετικός από τον ελληνικό πολιτικό κόσμο. Δεν υπάρχει καμιά σύγκριση και καμιά δυνατότητα παραλληλισμού», εν τούτοις οι βουλευτές που στηρίζουν την άθλια συγκυβέρνηση νιώθουν «σαν παραζαλισμένα κοτόπουλα» -σύμφωνα με τον εύστοχο χαρακτηρισμό δημοσιολόγου- μετά την...
απόφαση του Κυπριακού κοινοβουλίου να μην ενδώσει στους εκβιασμούς της τρόικας.

Σ’ όλες σχεδόν τις σημερινές εφημερίδες υπάρχει ρεπορτάζ για το κλίμα που επικρατεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Την γενικότερη ατμόσφαιρα μας την δίνει ένα απόσπασμα από δημοσίευμα του «Ποντικιού»:

«Μοιραία για την ελληνική κυβέρνηση ενδέχεται να αποβεί η απόφαση της κυπριακής Βουλής να απορρίψει το σχέδιο... σωτηρίας που της πρότειναν οι Ευρωπαίοι εταίροι. Το "όχι" της κυπριακής κυβέρνησης και των βουλευτών στο "κούρεμα" των καταθέσεων που υπάρχουν στις κυπριακές τράπεζες απέδειξε περίτρανα ότι υπάρχει και άλλος δρόμος εκτός από... τον μονόδρομο τον οποίο επικαλούνταν η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να περάσει τα σκληρά μέτρα των μνημονίων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί πραγματικός πανικός.
Οι συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά αισθάνονται σαν να έχει μπει «βόμβα» στα θεμέλια της πολιτικής που ακολούθησαν μέχρι τώρα και γι' αυτό παρακολουθούν τις εξελίξεις μουδιασμένοι. Φοβούνται μήπως αυτό είναι το ατύχημα που θα δρομολογήσει εξελίξεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την απόφαση του κυπριακού Κοινοβουλίου ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έκανε καμία δήλωση, παρά μόνο ο Σίμος Κεδίκογλου συνέστησε ψυχραιμία και με έμμεσο τρόπο επιτέθηκε και πάλι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθώντας μια φοβική συμπεριφορά, ο Αντ. Σαμαράς προσπαθεί να κερδίσει χρόνο προκειμένου να δει πώς θα αντιδράσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι, χάνοντας την ευκαιρία νά παίξει καθοριστικό ρόλο στα πράγματα.

Πανικός επικρατεί και στους κυβερνητικούς εταίρους του Αντ. Σαμαρά, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι μετά την απόφαση του κυπριακού Κοινοβουλίου η πολιτική "του καλού παιδιού" στην οποία συμμετείχαν και της απόλυτης εφαρμογής των μνημονίων θα αμφισβητηθεί έντονα από την κοινωνία».

Από tsak-giorgis