Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ο βουλευτής, η σύντροφος, η προαγωγή και η βιομηχανία των ερωτήσεων για δήθεν σκάνδαλα

Δεν είναι μόνο ο ανεκδιήγητος Ταμήλος που αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση αμοραλιστή Έλληνα βολευτή που κοιτάζει μόνο τα φραγκουά, όπως φάνηκε από το βίντεο των "Ράδιο Αρβύλα". Είναι πολλά τα μπουμπούκια του κοινοβουλίου. Και είναι άδικο για την εικόνα ενός πρωθυπουργού που δίνει, με τις όποιες δυνάμεις του, την μάχη για την επιβίωση της χώρας, να υπάρχουν Ταμήλοι στο κόμμα του. Λέμε για το κόμμα της ΝΔ μια και το ΠΑΣΟΚ, ο έτερος της συγκυβέρνησης, σβήνει από το χάρτη μέρα με τη μέρα.

Η ιστορία που ακολουθεί είναι χαρακτηριστική...
Πρωταγωνίστρια γυναίκα στέλεχος ιδρύματος υπό κρατικό έλεγχο και ο σύντροφός της βορειοελλαδίτης βουλευτής.
Η εν λόγω κυρία που διεκδικεί με κάθε τρόπο προαγωγή, έχει βάλει τον  βουλευτή να κάνει την βρώμικη δουλειά. Στην κυριολεξία όμως. Και το χειρότερο ακόμη το εξομολογείται η ίδια στις φίλες της:

-O  δικός μου κάνει κάθε μέρα μια ερώτηση στη Βουλή για το μαγαζί. Θα του αλλάξουμε τα φώτα, θα τον γονατίσουμε αν δεν μου δώσει προαγωγή. Δεν έχει σημασία αν οι ερωτήσεις είναι για ανύπαρκτα σκάνδαλα, το θέμα είναι ότι τώρα ότι και να καταγγείλεις ο κόσμος τα πιστεύει...

Αυτά δηλώνει με υπερηφάνια η γυναίκα στέλεχος του ιδρύματος που αγωνιά για την προαγωγή της. Παρέα με τον βουλευτή στοχοποιούν προφανώς το ίδρυμα και τον πρόεδρο, ο οποίος για κακή τους τύχη δεν κρύβει σκελετούς στην ντουλάπα του.
Κι ενώ η εμμονή του συγκεκριμένου βουλευτή έχει γίνει περίγελος ακόμη και από το προεδρείο της Βουλής, εκείνος επιμένει. Μιλάμε για απερίγραπτες καταστάσεις με φόντο τον «Ναό της Δημοκρατίας».

Για κακή τύχη του βουλευτή μας, η σύντροφός του που ψάχνεται για την προαγωγή μιλάει πολύ, πάρα πολύ-ούτε Πόντια να ήταν…