Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Δήλωση Βαξεβάνη μετά την απελευθέρωση του. (video)

Eλεύθερος αφέθηκε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης μετά τη σύλληψή του κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα, για τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ για να οδηγηθεί εκ νέου αύριο στο αυτόφωρο.

Κατά την έξοδό του από το γραφείο του εισαγγελέα ο κ. Βαξεβάνης ανέφερε πως «αυτή τη στιγμή έπρεπε να είναι υπόδικοι ο Βενιζέλος και ο Παπακωνσταντίνου γιατί έχουν πάρει μία λίστα, την έχουν αποκρύψει, έχουν κάνει παράβαση καθήκοντος, έχουν επεξεργαστεί προσωπικά δεδομένα ανθρώπων, έχουν υποθάλψει εγκληματία και δεν έχουν δώσει τη δυνατότητα στο ελληνικό κράτος να...
βρει την άκρη»

«Ενω θα ψηφίσουν μέτρα για να πάρουν 100 ευρώ παραπάνω από τη συνταξη της γιαγιάς στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας, την ίδια ωρα κρύβουν μία λίστα με πιθανούς φοροφυγάδες» συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος λέγοντας πως «διϋλίζουν την σύνταξη και καταπίνουν τις λίστες».

Ο κ. Βαξεβάνης κατά την έξοδό του καταχειροκροτήθηκε απο κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για συμπαράσταση.

Ο συνήγορος του Κώστα Βαξεβάνη, Βασίλης Καπερνάρος ανέφερε ότι η Εισαγγελία δεν αντέδρασε με τον ίδιο τρόπο όταν δημοσιοποιήθηκαν φορολογικά στοιχεία καλλιτεχνών ούτε όταν γνωστό ενημερωτικό πόρταλ δημοσιοποίησε ονόματα της λίστας πολιτικών που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.

Ο εισαγγελέας τού άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων που, σύμφωνα με την κατηγορία, συνίσταται στην επεξεργασία και προβολή προσωπικών δεδομένων πολιτών.