Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

Δωράκι στη Μέρκελ το κουκούλωμα του σκανδάλου Siemens

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τη συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ του ελληνικού κράτους και της Siemens.

Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εκπροσώπησε την κυβέρνηση και υπέγραψε τη Συμφωνία Συμβιβασμού με τη Siemens, τρεις ημέρες πριν από τη συζήτηση της σχετικής επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην Ολομέλεια της Βουλής. Η ενυπόγραφη συμφωνία θα διαβιβαστεί στη Βουλή απλώς για ενημέρωση!

Το "δωράκι" στην κυρία Μέρκελ

Όπως αναφέρει και το σχετικό σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, "ο ικέτης Πρωθυπουργός, λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του με την κ. Μέρκελ φρόντισε, εκτός του πακέτου των μέτρων των 11,5 + 2 δις, να της κάνει άλλο ένα δώρο, τον...
εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού δημοσίου με τη γερμανική εταιρεία Siemens".

Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη μεθόδευση κουκουλώματος του κολοσσιαίου σκανδάλου της Siemens, που ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο και προκαλεί το κοινό αίσθημα που απαιτεί να αναζητηθούν και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι.

Ο Δ. Παπαδημούλης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής έκανε την ακόλουθη δήλωση για το σκάνδαλο της Siemens, με αφορμή την υπογραφή σήμερα από τον Υπουργό Οικονομικών του εξωδικαστικού συμβιβασμού με την εταιρία:

"Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της ελληνικής κυβέρνησης με τη Siemens, που υπογράφηκε μετά από πεντάμηνη καθυστέρηση και περίεργες μεθοδεύσεις, είναι ένα ακόμη σκάνδαλο μέσα στο μέγα σκάνδαλο.

Ευνοεί τη Siemens, που δίνει ψίχουλα και μάλιστα σε είδος και βγαίνει λάδι για ένα τεράστιο σκάνδαλο που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά 2 δις ευρώ, σύμφωνα με την ομόφωνη εκτίμηση της Εξεταστικής Επιτροπής.

Βολεύει τα συνένοχα κόμματα Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ που οργάνωσαν του κουκούλωμα και τον συμψηφισμό και τώρα βάζουν την οριστική ταφόπλακα.

Ζημιώνει κατάφωρα το ελληνικό δημόσιο και προσβάλλει βάναυσα την πάνδημη λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθούν οι ένοχοι των σκανδάλων και να επιστραφούν τα κλεμμένα.

Η κυβερνητική σπουδή, να υπογραφεί η συμφωνία με τη Siemens τρεις ημέρες πριν από τη συζήτηση της σχετικής επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην Ολομέλεια της Βουλής υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο την απαράδεκτη κυβερνητική μεθόδευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα αναπτύξει αναλυτικά τις απόψεις και τις προτάσεις του τη Δευτέρα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής".

Τριγμοί στην κυβέρνηση από τη διαφωνία της ΔΗΜΑΡ με τη συμφωνία

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στη Συμφωνία Συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιριών Siemens AG και Siemens A.E. εξέφρασε πριν από την υπογραφή της από τον υπουργό Οικονομικών και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Η ΔΗΜΑΡ, μία από τις δυνάμεις της τρόικας εσωτερικού, με αυτό τον τρόπο διαχωρίζει τη θέση της από μια κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και πολλοί πλέον μιλούν για τριγμούς στο κυβερνητικό συμμαχικό σχήμα.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, με την υπογραφή της συμφωνίας "δεν μπορεί να κλείσει το τεράστιο πολιτικό και οικονομικό θέμα που δικαίως απασχόλησε και απασχολεί την ελληνική κοινωνία ως υπόθεση διαφθοράς και προσβολής του δημοσίου συμφέροντος".
Δεν υπάρχουν "ισοδύναμα οφέλη" από τη συγκεκριμένη συμφωνία συμβιβασμού, σημειώνει η ΔΗΜΑΡ, προσθέτοντας ότι η αντιμετώπιση της διαφθοράς δεν συμψηφίζεται με "συμφωνίες οικονομικού συμβιβασμού".

************
Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του Π. Καμμένου, που τονίζει ότι η υπογραφή αυτής της συμφωνίας δείχνει ότι "η σημερινή συγκυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει όλες εκείνες τις υποθέσεις που αφορούν το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα".

Από left.gr το 1ο μοντάζ από το Γρέκι