Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ένταση στο Σύνταγμα - Χιλιάδες κόσμου τίμησαν τη μνήμη του 77χρονου αυτόχειρα

Επεισόδια αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα, μετά και τη ρίψη μολότοφων και απάντηση των ΜΑΤ με ρίψη δακρυγόνων. Αυτή την ώρα, η ένταση έχει μεταφερθεί στη Βασιλέως Γεωργίου, όπου σημειώνεται πετροπόλεμος ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και ΜΑΤ. Νωρίτερα,  άνδρες της Αστυνομίας να απώθησαν τους συγκεντρωμένους μπροστά από τη Βουλή, με κρότου - λάμψης, ενώ μερικοί συγκεντρωμένοι πετούσαν...
αντικείμενα εναντίον της αστυνομίας.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εύζωνοι έχουν απομακρυνθεί, ενώ υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ.

Τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει για λίγο, ενώ αρκετοί διαδηλωτές έχουν αποχωρήσει. Στο σημείο παραμένουν περίπου 200 διαδηλωτές.

Με σύνθημα, «Όλοι στο Σύνταγμα. Να μη συνηθίσουμε στο θάνατο» η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα με αφορμή την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος. Κλειστή είναι η λ. Αμαλίας.

Χιλιάδες κόσμου έχει κατακλύσει την πλατεία, ενώ κόσμος συνέχιζε ακόμα και 2μιση ώρες μετά να καταφτάνει στην πλατεία.

Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της διαματυρίας έλαβαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook και Twitter. Οι διοργανωτες της πρωτοβουλίας αυτής ανήρτησαν και μια μικρή αφίσα (σχετική φωτογραφία) στο Twitter προκειμένου να αφυπνιστεί ο κόσμος και να κατέβει στη συγκέντρωση κατά μέτρων λιτότητας που όπως υποστηρίζουν οδηγούν στην εξαθλίωση.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας όμως διοργανώνεται και στη Θεσσαλονίκη. Η συγκέντρωση ξεκίνησε πριν από λίγο με σύνθημα «Όλοι στην Καμάρα. Να μην συνηθίσουμε το θάνατο».  «Δεν μπορούμε να τους κοιτάμε να δολοφονούν. Στηρίζουμε το κάλεσμα στο Σύνταγμα!», σημειώνουν και δίνουν ραντεβού στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, με σύνθημα «Δεν είναι αυτοκτονία είναι δολοφονία.Αντίσταση».

Την ίδια ώρα πολλοί είναι οι πολίτες αφήνουν λουλούδια και σημειώματα στο σημείο όπου ο 77χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του.

Οι «Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας» οργανώνουν από τις 17:30 το απόγευμα την 34η Μοτοπορεία τους στον νομό Αττικής και την αφιερώνουv στον 77χρονο. Γύρω στις 7μιση έφτασαν στην Πλατεία Συντάγματος, κλείνοντας συμβολικά για λίγο τη Λεωφ. Αμαλίας. 
«Καταγγέλλουμε με την σημερινή μας Μοτοπορεία όλους αυτούς που ποδοπάτησαν το Σύνταγμα της Ελλάδος και κατακρεούργησαν κάθε δομικό συστατικό της δημοκρατίας που δήθεν υπηρετούν.

»Καταγγέλλουμε όλους αυτούς που όπλισαν το χέρι του αυτόχειρα αδελφού μας σήμερα. Με την σημερινή πορεία μας στέλνουμε το μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μας για όλους αυτούς που έχασαν την ζωή τους και την ψυχή τους» αναφέρουν.
Από newpost