Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ο «τροϊκανός» Μάνος αποκαλεί σαλτιμπάγκο τον Βενιζέλο!

Για τον Στέφανο Μάνο τα έχουμε πει. Είναι από τους ανθρώπους που η τρόικα σέβεται τις απόψεις τους. Επιπροσθέτως, οι απόψεις που διατυπώνει, ενίοτε μας κάνουν να πιστεύουμε ότι σαν λύση για το ασφαλιστικό πρόβλημα, προκρίνει την… ευθανασία- τόση κοινωνική ευαισθησία τον διακρίνει για την τρίτη ηλικία.

Όμως, για το ενδεχόμενο αυτοτελούς φορολόγησης των ενοικίων με συντελεστή 20%, η «Δράση» έχει δίκιο- το πρόβλημα είναι....
ότι… είναι ο Μάνος που εκφέρει τη συγκεκριμένη άποψη.
Το «σαλτιμπάγκοι», φυσικά δεν το υιοθετούμε, αλλά το «Χάρι Πότερ» θα μπορούσαμε εύκολα να το πούμε.

Παραθέτουμε τη σημερινή ανακοίνωση της «Δράσης»:

«Η πληροφορία ότι μελετάται η αυτοτελής φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια με συντελεστή 20% είναι άλλη μια απόδειξη ότι στο υπουργείο Οικονομικών κυριαρχούν διάφοροι περίεργοι σαλτιμπάγκοι που φαίνεται να έχουν ως στόχο να αποτρελάνουν τον Ελληνικό λαό και ταυτόχρονα να ευνοήσουν σκανδαλωδώς διάφορα κρυμμένα συμφέροντα.

Αρχές 2010 το υπουργείο Οικονομικών επέβαλε - ορθώς κατά την άποψη της Δράσης - ως κοινωνικά δίκαιη, την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων και την ένταξη όλων στην ίδια φορολογική κλίμακα. Η σημαντική και θεσμική αυτή αλλαγή μπορούσε να είναι το θεμέλιο για τη ριζική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας. Η προτεινόμενη αλλαγή απομακρύνεται από το στόχο της απλοποίησης και ευνοεί σκανδαλωδώς μεγάλους εισοδηματίες που, από την υψηλή κλίμακα 45% + "έκτακτη" εισφορά, πέφτουν στο 20%.

Τους ευνοεί περαιτέρω, καθώς μειώνει την κλίμακα των υπολοίπων εισοδημάτων. Τέλος, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για εκτεταμένες φορολογικές ταχυδακτυλουργίες (διοχέτευση άλλων εισοδημάτων σε ενοίκια προκειμένου να φορολογηθούν αυτοτελώς με 20%). Κοντολογίς πρόκειται περί αισχρής φορολογικής πρόθεσης.

Η Δράση θα χαιρέτιζε τη μείωση του αριθμού των κλιμακίων και τη μεγάλη μείωση των συντελεστών (σε συνδυασμό με δραστικό περιορισμό των δαπανών) για όλα όμως τα εισοδήματα, ανεξαρτήτως προέλευσης. Ειδικά για τους φόρους στα ακίνητα, η Δράση - εφ' όσον συμμετάσχει στη μετεκλογική κυβέρνηση - θα επιδιώξει την κατάργηση ΟΛΩΝ των παρανοϊκών φόρων κατοχής και μεταβίβασης (πλην του φόρου υπεραξίας κατά τη μεταβίβαση).»

Από newpost