Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Μοσκοβισί: Πιθανό Grexit θα σήμαινε το τέλος της Ευρωζώνης

Δεν πρέπει να υποτιμηθούν οι κίνδυνοι που θα ήγειρε η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη καθώς μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του ενιαίου νομίσματος, προειδοποίησε ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel.

«Σε τελευταία ανάλυση όλοι μας στην Ευρώπη πιθανόν συμφωνούμε ότι...
ένα Grexit θα ήταν μια καταστροφή — για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την Ευρωζώνη ως σύνολο» είπε ο Μοσκοβισί στο Spiegel, σύμφωνα με μια προδημοσίευση της συνέντευξής του που περιέχεται στο τεύχος του με αυριανή ημερομηνία εξωφύλλου.

«Εάν μια χώρα εγκαταλείψει αυτή τη νομισματική ένωση, οι αγορές θα αναρωτηθούν αμέσως ποια χώρα θα είναι η επόμενη και αυτό μπορεί να αποδειχθεί η αρχή του τέλους» επεσήμανε ο Μοσκοβισί.

Τα σχόλια αυτά δίνονται στη δημοσιότητα μία ημέρα μετά την εκτίμηση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε μια δημόσια εκδήλωση στη Βιέννη πως η Ελλάδα θα μπορούσε να εξέλθει από την Ευρωζώνη επειδή η κυβέρνησή της θα έχει αποτύχει να διαπραγματευθεί για να εξασφαλίσει νέο δανεισμό.

Aπό left