Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - Σακοράφα

Ρόλο «πρεσβευτή» του ΣΥΡΙΖΑ στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει η Σοφία Σακοράφα.
Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα, ανακοίνωσε και επισήμως τη συνεργασία της με το σχήμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, στο πλαίσιο του νέου «συνασπισμού εξουσίας» που ευαγγελίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Διευκρίνισε ότι θα διατηρήσει την ανεξαρτησία της στη Βουλή.

Η Σοφία Σακοράφα μίλησε για "πολιτική συνεργασία", που θα κινείται στο τρίπτυχο:...

• Συσπείρωση πολιτικών δυνάμεων, φορέων και προσώπων που υπηρετούν την παραπάνω πολιτική πρόταση

• Κοινοβουλευτική συνεργασία που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του μετώπου

• Συσπείρωση των δυνάμεων της κοινωνίας που επιζητούν την πολιτική ενότητα στη βάση μιας αντιμνημονιακής, δημοκρατικής και ανατρεπτικής κατεύθυνσης.

Απηύθυνε προσκλητήριο σύμπλευσης σε όσους βλέπουν "ότι το ΠΑΣΟΚ, ως σοσιαλιστικό κίνημα, ως πολιτικές αρχές και ως ιδεολογικό περιεχόμενο, βρίσκεται εκτός ΠΑΣΟΚ".

Από τη μεριά του, ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι στο πρόσωπο της Σοφίας Σακοράφα "αναγνωρίζει τον εαυτό του σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ". Επανέλαβε, ωστόσο, την πεποίθησή του για την ανάγκη σχηματισμού όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ.

"Συνεχίζουμε να απευθύνουμε κάλεσμα στην ηγεσία του ΚΚΕ, που δεν μπορεί να μην κατανοεί σε αυτές τις συνθήκες ότι όποια και αν είναι η στρατηγική της στόχευση, που εκεί μπορεί να υπάρχουν διαφορές ανάμεσά μας, το να σταματήσουμε, το να αναχαιτίσουμε αυτή τη βάρβαρη λαίλαπα του μνημονίου μόνο βοήθεια μπορεί να δώσει στο στρατηγικό μας στόχο", δήλωσε.

"Εμείς χτίζουμε τη συνεργασία μας όχι με τη βλέψη εκλογών [...] είναι προεκλογική, εκλογική, μετεκλογική [...] στηρίζεται πάνω στην αμοιβαία ισοτιμία των απόψεων", σχολίασε, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, ο Μανώλης Γλέζος.

ΝΙΚ. ΑΛ. από enet