Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ο Βουλγαράκης...συμβουλεύει τον Καραμανλή!

Ακούγεται απίθανο, αλλά είναι αληθινό: Συμβουλές στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή δίνει μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας στο Facebook ο... Γιώργος Βουλγαράκης.

Έπειτα από καταιγισμό μηνυμάτων, όπως ο ίδιος αναφέρει, προέβη στη δημόσια έκφραση της βαθυστόχαστης άποψης για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας και της κεντροδεξιάς γενικότερα. Σύμφωνα με τον Βουλγαράκη, ο Κώστας Καραμανλής πρέπει – μετά τις εκλογές- να ξαναμαζέψει την παράταξη σε ένα κόμμα, που δεν γνωρίζει πως θα λέγεται, αλλά θα είναι ξανά η Μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη. Όλα τα άλλα και  όλοι οι άλλοι είναι λεπτομέρειες...
αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με αυτή την δήλωση, το πρώην  στέλεχος της ΝΔ θέτει επί τάπητος δύο ζητήματα. Το πρώτο είναι ότι αφήνοντας  σαφείς αιχμές για τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, διαβλέπει στις  επικείμενες εκλογές την μη  αυτοδυναμία της ΝΔ σε πιθανή νίκη της. Ταυτοχρόνως οραματίζεται την προσχώρηση παλιών  στελεχών της ΝΔ στο νέο «Καραμανλικό»  κόμμα, που (αυτός) ονειρεύεται για  λογαριασμό του πρώην πρωθυπουργού. Αν και δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Βουλγαράκης  έχει κουβεντιάσει την αποψή του με τον  Κώστα Καραμανλή, δεν θα το θεωρούσαμε και ιδαίτερα πιθανό δεδομένων των  «παγωμένων» σχέσεών τους εδώ και κάποια χρόνια για τους γνωστούς σε όλους λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναφέρουμε.

Δεν αντιστεκόμαστε όμως στον πειρασμό να σημειώσουμε ότι οι απόψεις του ίδιου του Κ. Καραμανλή πόρρω απέχουν από αυτές του κ. Βουλγαράκη. Και δεν ενοούμε μόνο ως προς το να ενώσει την κεντροδεξιά, αλλά και ως προς το αν (στην  απίθανη περίπτωση που το έκανε) θα έπαιρνε πίσω τον Βουλγαράκη. Eξάλλου, για την άποψη που εξέφρασε ο κ. Βουλγαράκης ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Μιχελάκης, ο οποίος προτίμησε να αφήσει ασχολίαστο το γεγονός...

Σε δεύτερη ανάγνωση της άποψης του πρώην βουλευτή, διαπιστώνεται μια... ζέση για ενδεχόμενη επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στην ανανεωμένη «γαλάζια πολυκατοικία».

 Όπως και να έχει, τα σχόλια των φίλα προσκείμενων στον Γιώργο Βουλγαράκη στο Facebook μετά την εν λόγω ανάρτηση, είναι μάλλον ενθαρρυντικά για το «νέο κόμμα» καθώς εκφράζεται η άποψη ότι από τη Νέα Δημοκρατία λείπει η συσπείρωση και ο... Κώστας Καραμανλής, αν και δεν λείπουν τα «καρφιά» για βουλευτές της ΝΔ που δεν θα έπρεπε να είναι στο κόμμα (χωρίς να κατανομάζονται) . Καθώς φαίνεται όμως ο κ. Βουλγαράκης επιλέγει την «ασφάλεια» του Facebook για να τοποθετηθεί πολιτικά σε σχέση με τα  γενόμενα στη ΝΔ, προφανώς επειδή επιδιώκει να απoφύγει την ενταχτεί στο κάδρο των πολιτικών που έχουν γίνει  στόχος προπηλακισμών και επιθέσεων τον τελευταίο καιρό από τους  «Αγανακτισμένους».

Υ.Γ. Άντε καλές διακοπές και... στο Twitter κ. Βουλγαράκη... 

Από newpost