Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Που να «σφίξουν» και άλλο οι ζέστες!

Την γκρίνια και την μουρμούρα ακόμα και στα τηλεοπτικά παράθυρα έχουν αρχίσει οι υπουργοί της κυβέρνησης δεδομένου ότι δεν προβλέπεται λόγω των αλλεπάλληλων πολιτικών εξελίξεων να κάνουν διακοπές φέτος το καλοκαίρι.

Οι εποχές που οι πολιτικοί ρέμβαζαν στις βεράντες των πολυτελών εξοχικών τους ή στις πισίνες πανάκριβων ξενοδοχείων για μήνες ολόκληρους παρακολουθώντας τις εξελίξεις από τα δελτία φαίνεται ότι έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Εξού και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ σε όποιο...
στούντιο σταθούν και βρεθούν αφήνουν διακριτικά τα παραπονάκια τους για τις καλοκαιρινές διακοπές που χάνουν.

Πάνε οι χρυσές εποχές που το «υπουργιλίκι» κατά τους θερινούς μήνες συνοδευόταν από διακοπές με σκάφη στη Μύκονο και στις άλλα νησιά των Κυκλάδων με πλήθος κοσμικών εμφανίσεων και καθώς φαίνεται οι υπουργοί δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στο δύσκολο καλοκαίρι που ταλανίζει οικονομικά όλους τους έλληνες πολίτες εξαιτίας της κρίσης και των μέτρων της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σήμερα, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ, οι καλεσμένοι πολιτικοί, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, έπειτα από τις καθιερωμένες αψιμαχίες σχετικά με τα αποτελέσματα της ευρωπαικής Σύνοδου Κορυφής έφτασαν να... παρηγορούν ο ένας τον άλλον που θα παραμείνουν στην Αθήνα και τον Αύγουστο λόγω ανειλλημένων υποχρεώσεων στη Βουλή.

Αφορμή για την γκρίνια του «δεν θα πάμε διακοπές φέτος» στάθηκε το αφιέρωμα της εκπομπής στην όμορφη Κέρκυρα και δη στην παραλία της Παλαιοκαστρίτσας. Αφότου λοιπόν τελείωσε το αφιέρωμα στο νησί των Φαιάκων, οι δημοσιογράφοι της εκπομπής ευχθήθηκαν καλό καιλοκαίρι στους δύο πολιτικούς. Ο κ. Χατζηδάκης έσπευσε να σχολιάσει ότι ο τόπος καταγωγής του, η Κρήτη, είναι εξίσου όμορφος προορισμός με  την Κέρκυρα και ο κ. Μπεγλίτης με παράπονο απάντησε: «Αν το θέσουμε έτσι, τότε τί να πει κανείς για την Κόρινθο, την οποία μάλιστα δεν μπορέσω να επισκεφτώ φέτος. Βλέπετε δεν θα κάνουμε διακοπές αυτό το καλοκαίρι, όπως πέρυσι, θα μείνουμε στην Αθήνα δυστυχώς».

Φυσικά, η απάντηση του δημοσιογράφου ήταν μάλλον αποστομωτική: «Ε, καλά να πάθετε».

Υ. Γ: «Θρηνούν» ήδη τα σοκάκια της Μυκόνου...

Α.Γ.
Από newpost