Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Σε τροχιά καταψήφισης Αθανασιάδης και Κουρουμπλής- Είπε το «ναι» η Έλσα Παπαδημητρίου

«Θα πρότεινα να δεσμετούμε σήμερα στη τρόικα ότι επιθυμούμε να πουλήσουμε τη ΔΕΗ αλλά να καθορίσουμε τι θα αποφέρει αυτό  για τη μείωση του ελληνικού χρέους» δήλωσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, κ. Αθανασιάδης από το βήμα της Βουλής, αφήνοντας ανοικτό το εάν θα ψηφίσει ή όχι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Ο κ. Αθανασιάδης αναφέρθηκε διεξοδικά στις επενδύσεις και το έργο που έχει προγραμματίσει η ΔΕΗ, επιχειρώντας να καταδείξει...
τη σημασία που έχει η ΔΕΗ ως μοχλός ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.

Ωστόσο, νωρίτερα, ο κ. Αλέκος Αθανασιάδης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο αλλά και τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Ο βουλευτής της Κοζάνης βγήκε από το γραφείο του προέδρου εμφανώς συγκινημένος και άφησε να εννοηθεί πως αν του ζητηθεί θα παραδώσει την έδρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πιέσεις προς τον κ. Αθανασιάδη περιορίζονται μόνο για την ψηφοφορία, όμως θεωρείται σίγουρο πως αν δεν υπερψηφίσει τότε θα του ζητηθεί να παραδώσει την έδρα ώστε να μην μείνει η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ με 154 βουλευτές.

«Δεν μπορώ να δεχθώ τον ωμό εκβιασμό από την Ευρώπη», δήλωσε από τη πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κουρουμπλής από το βήμα της Βουλής.

«Δεν μπορώ να δεχθώ το επιχείρημα ότι εάν ψηφίσουμε το μεσοπρόθεσμο, θα βγούμε από την κρίση», είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.  «Αναγνωρίζω στον κ. Βενιζέλο ότι ανέλαβε την πιο καυτή πατάτα», είπε αλλά άφησε να εννοηθεί πως διαφωνεί απόλυτα με το περιεχόμενο του μεσοπρόθεσμου.

Η Έλσα Παπαδημητρίου αφού ανακοίνωσε πως ανεξαρτητοποιείται από το κόμμα της ΝΔ, είπε πως θα ψηφίσει το μεσορόθεσμο πρόγραμμα για το «καλό της χώρας».
Από newpost