Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Αποδοκιμασίες «Αγανακτισμένων» στο Γιώργο, Δρακόντεια μέτρα και σιδερένιος φράχτης στη Βουλή

Ένταση πριν από λίγο στη πομπή του πρωθυπουργού αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στην οδό Βασιλέως Γεωργίου από συγκεντρωμένους διαδηλωτές που αποδοκίμαζαν και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Σε λίγο αρχίζει η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κάρολο Παπούλια.

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας έχει πάρει από νωρίς το πρωί η Ελληνική Αστυνομία στο Σύνταγμα καθώς χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες έχουν περικυκλώσει τη Βουλή και επιχειρούν να εμποδίσουν τη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο, που...
έχει προγραμματιστεί για σήμερα.

Ένταση επικράτησε και στη Β. Κωνσταντίνου στο ύψος της Ρηγίλλης νωρίτερα, όταν οι διαδηλωτές εντόπισαν ομάδα βουλευτών που προσπαθούσαν να φτάσουν στο κοινοβούλιο. Τα ΜΑΤ ωστόσο απώθησαν τους διαδηλωτές και άνοιξαν δρόμο για τους βουλευτές, οι οποίοι προσπαθούν να φτάσουν στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν περίπου 20 προσαγωγές.

Χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες έχουν αποκλείσει από το πρωί της Τετάρτης τη Βουλή, στήνοντας μάλιστα ένα σιδεράνιο φράχτη μπροστά στο κοινοβούλιο. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από τη Βουλή, τον Ευαγγελισμό και το Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ δηλώνουν ότι θα παραμείνουν για τουλάχιστον 24 ώρες.

Κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας προς Σύνταγμα από το ύψος του Χίλτον, η Β. Κωνσταντίνου και στα δύο ρέυματα και ο σταθμός του μετρό «Ευαγγελισμός».
Εντύπωση προκαλεί ο μεγάλος τοίχος που έχουν υψώσει οι αστυνομικοί στην Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος των ανθοπωλείων. Ενας τοίχος από σίδερο και πλέξιγκλας κόβει τον δρόμο στα δυο και κάνει την Βουλή απροσπέλαστη.

Ταυτόχρονα, η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ άρχισε από τις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, και στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς τη Βουλή, όπου την ίδια ώρα θα συζητείται το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Από τη συζήτηση θα απέχουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΜΕ ξεκίνησε συλλαλητήριο από τις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Στον Πειραιά η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ξεκίνησε στις 11:00 μπροστά στον σταθμό του ΗΣΑΠ, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι αντίστοιχες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10:30 μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στην οδό Εγνατία.

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας

Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους της πρωτεύουσας με στόχο να μην προκληθούν επεισόδια και να αποτραπεί ο αποκλεισμός στη Βουλή.

Πάνω από 5.000 αστυνομικοί και 32 διμοιρίες των ΜΑΤ είναι σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς οι κινητοποιήσεις θα σημειωθούν σε τέσσερα σημεία της Αθήνας.

Όλο το προσωπικό της ΕΛΑΣ βρίσκεται σε ετοιμότητα, ενώ έχουν κληθεί στην Αθήνα 12 διμοιρίες των ΜΑΤ από την επαρχία.

Τα διεθνή ΜΜΕ για τη γενική απεργία

Το BBC, στο δημοσίευμά του στην πρώτη του σελίδα, κάνει λόγο για γενική απεργία των Ελλήνων, την ώρα που θα συζητούνται στη Βουλή τα νέα μέτρα λιτότητας. Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι διαδηλωτές θα περικυκλώσουν το κτίριο της Βουλής, ενώ αναφορά γίνεται και στην ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λιάνη.

Το γαλλικό France 24 σημειώνει ότι «Οι διαδηλωτές θα πολιορκήσουν τη Βουλή την ώρα που θα ψηφίζεται το νέο πρόγραμμα λιτότητας». Οι ελληνικές συνδικαλιστικές ενώσεις θα πραγματοποιήσουν γενική απεργία και οι διαδηλωτές θα περικυκλώσουν τη Βουλή εξαιτίας της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Το Russia Today τονίζει στην αναφορά του ότι «Οι Έλληνες διαδηλώνουν κατά του δεύτερου Μνημονίου και ζητούν εργασία», αναφέροντας ότι οι συγκεντρωμένοι έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο διαμαρτύρονται κατά των νέων μέτρων λιτότητας που θα φέρει ένα νέο πακέτο στήριξης.

Από newpost & foto από prezatv