Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ολονύχτια επεισόδια, κομμένα δάχτυλα και συλλήψεις στο Σύνταγμα (βίντεο)

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για ακόμα μια φορά χθες βράδυ η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι, όπου η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Τα επεισόδια κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κουκουλοφόροι επιδίδονταν σε βανδαλισμούς και ανελέητο πετροπόλεμο ενώ πετούσαν και μολότοφ, επαναλαμβάνοντας το μεσημεριανό σκηνικό, με τους αστυνομικούς να κάνουν εκτεταμένη χρήση...
χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια που ξεκίνησαν μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μεταφέρθηκαν στη Σταδίου καθώς και στους γύρω δρόμους. Οι Αγανακτισμένοι παρέμειναν στην πλατεία Συντάγματος, στην λεωφόρο Αμαλίας, στην Ερμού και στην Φιλελλήνων κάνοντας συνεχώς εκκλήσεις στους αστυνομικούς να περιορίσουν τη χρήση των χημικών ενώ είχαν ανάψει φωτιές για την προστασία τους από τα χημικά.

'Όπως έγινε γνωστό από τη ΓΑΔΑ, έχουν τραυματιστεί 37 αστυνομικοί, σε έναν από τους οποίους κόπηκε ένα δάχτυλο από πέτρα που δέχθηκε. Μάλιστα οι Αγανακτισμένοι της πλατείας βοηθούσαν τους αστυνομικούς να εντοπίσουν το δάχτυλο προκειμένου να γίνει συγκόλληση. 'Όλοι έχουν μεταφερθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Και ενώ, βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμα η συναυλία στην πλατεία, νεαροί έχουν σπάσει τα πεζοδρόμια μπροστά στη Μεγάλη Βρετανία και πετούν κομμάτια από πλάκες στις αστυνομικές δυνάμεις στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Στην πλατεία, παρά τα επεισόδια, η μουσική σκηνή παρέμενε ενεργή, τα μουσικά συγκροτήματα συνέχιζαν να εμφανίζονται ζωντανά ενώ ο κόσμος φορώντας μάσκες τα επευφημούσε δηλώνοντας αποφασισμένος να "κρατήσει" την πλατεία ότι και αν συμβεί. Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, ενώ ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα μετά τις πολύωρες συγκρούσεις νεαρών και αστυνομικών το βράδυ.
Από iefimerida


Αφιερωμένο στη βαρβαρότητα του τροικανού καθεστώτος του GAP
Το παρακάτω video αποδεικνύει το μεγαλείο ανθρωπιάς αυτού του υπέροχου έλληνα διαδηλωτή
και αφιερώνεται στη βαρβαρότητα του τροικανού καθεστώτος του GAP.
Είναι ο αμυνόμενος άοπλος διαδηλωτής, που ενώ θα έπρεπε να επιχαίρει κανονικά για το πάθημα του μανιασμένου ΜΑΤατζή - βασανιστή του, για την επιθετική και απάνθρωπη συμπεριφορά του... αλλά... παρακολουθήστε καλύτερα την ίδια τη σκηνή από το tsantiri.gr:

Αστυνομικός των ΜΑΤ, καθώς έπαιζε με χειροβομβίδα κρότου λάμψης, αυτοακρωτηριάστηκε και έχασε ένα δάχτυλο. ...

Οι συνάδελφοι του άρχισαν να ψάχνουν για να το βρουν σε απόσταση αναπνοής από τους διαδηλωτές.
Οι πολίτες που μέχρι εκείνη την ώρα έτρωγαν βροχή τα δακρυγόνα από τα ΜΑΤ σαν πληροφορήθηκαν τι είχε συμβεί, όχι μόνο έκαναν εκεχειρία με δική τους πρωτοβουλία αλλά βοήθησαν και στις έρευνες.
Μάλιστα, το ακρωτηριασμένο άκρο βρέθηκε από διαδηλωτή.
Το συμβάν έγινε λίγο μετά τις 23.00 της Τρίτης 28 Ιουνίου.
Στην αρχή του βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τη στιγμή του ακρωτηριασμού.
Είναι η έντονη έκρηξη ανάμεσα στη διμοιρία.
Στη συνέχεια έχουμε καταγράψει τις έρευνες που έκαναν από κοινού ΜΑΤ και διαδηλωτές για να βρουν το δάχτυλο.
Από stoxasmos-politikh