Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Πενήντα προσαγωγές ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών

Eπεισόδια σημειώθηκαν στην οδό Πανεπιστημίου. Άνδρες των ΜΑΤ προσπάθησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών με χειροβομβίδες με κρότου – λάμψης. Με πέτρες και αντικείμενα απάντησαν κατά των αστυνομικών οι αντιεξουσιαστές.  Νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ανδρών της αστυνομίας  στο ύψος της «Μεγάλης Βρετάννιας» στο Σύνταγμα.
Ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε με πέτρες εναντίον διμοιρίας αστυνομικών,  η οποία έκανε χρήση...
δακρυγόνων και τους διέλυσε. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πενήντα προσαγωγές.

Πριν ξεκινήσει η πορεία, στα Προπύλαια, αντιεξουσιαστές εγκλώβισαν 2 αστυνομικούς της ασφάλειας και πήραν το όπλο από τον έναν, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Το απόγευμα, σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν στην  πλατεία Κοτζιά ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και μέλη ακροδεξιών οργανώσεων. Επεισόδια και στη συμβολή Φυλής και Φερρών.


Σε κατάληψη εξακολουθεί να τελεί για δεύτερη ημέρα το κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια των δύο συγκεντρώσεων και πορειών που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας η αστυνομία προχώρησε σε 50 προσαγωγές.

Οι 48 προσαχθέντες είναι κυρίως άτομα του ακροδεξιού χώρου από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όπου πραγματοποιήθηκαν επεισόδια με καταληψίες της βίλα "Αμαλία" στη διασταύρωση Χέυδεν και Αχαρνών.

Ακόμη δύο προσήχθησαν λίγο μετά το επεισόδιο σε βάρος δύο αστυνομικών της Ασφάλειας από την οδό Ακαδημίας. Οι δράστες αφόπλισαν τον ένα αστυνομικό το πιστόλι του οποίου βρέθηκε πεταμένο σε μικρή απόσταση από το σημείο του επεισοδίου.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν πορείες για την δολοφονία του άτυχου 44χρονου, τα ξημερώματα της Τρίτης στη διασταύρωση 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου και συγκέντρωση και πορεία στα Προπύλαια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών των ΜΑΤ και τον τραυματισμό του 31χρονου, Γιάννη Καυκά, στην πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Κλειστοί είναι οι δρόμοι
3ης Σεπτεμβρίου από Ομόνοια, Μάρνη, Ηπείρου, Ιουλιανού, Πανεπιστήμιου από το ύψος της Πατησιών και Πειραιώς από το ύψος της Σωκράτους. Κλειστός και ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, ολοκληρώθηκε το τρισάγιο στη μνήμη του αδικοχαμένου 44χρονου. Οι περίπου 500 άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, ενώ φώναξαν το σύνθημα «Η Ελλάδα στους Έλληνες».

Για την κατάληψη του Πανεπιστημίου Αθηνών ενημέρωσε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Από τις 6 το απόγευμα οργανώσεις της Αριστεράς έχουν συγκεντρωθεί στα Προπυλαία. Στις 19.30 θα ξεκινήσει η πορεία διαμαρτυρίας για την επίθεση των ΜΑΤ στην απεργιακή διαδήλωση στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ειδοποίησε όλες τις διοικήσεις των Τραπεζών να "κλείσουν" τα καταστήματά τους στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και να απομακρύνουν τους εργαζόμενους από αυτά υπό τον φόβο επεισοδίων.

Από newpost